Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κυνήγι φαντασμάτων ή μεταφυσικών φαινομένων στην Ελλάδα

Κυνήγι φαντασμάτων ή μεταφυσικών φαινομένων στην Ελλάδα


Μπορεί να μη θεωρεί τον εαυτό του... ghostbuster, ωστόσο κυνηγάει φαντάσματα. Ο Αλκιβιάδης Αϊβάζης, αδερφός του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Αϊβάζη, δηλώνει πως ασχολείται με μεταφυσικό «ρεπορτάζ». Οπως τονίζει, εδώ κι έξι χρόνια κάνει έρευνες σε στοιχειωμένους χώρους.

Ο Αλκιβιάδης -που ασχολείται με την παραγωγή διαφημίσεων- ξεκίνησε ερασιτεχνικά με φίλους του να εξιχνιάζει περίεργες, μεταφυσικές ιστορίες που έχουν να κάνουν με «σπίτια-φαντάσματα». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυτό το χόμπι εξελίχτηκε σε δεύτερο επάγγελμα. Ετσι, μαζί με τους φίλους του δημιούργησε την Alpha Research Team, που αποτελείται από 33 άτομα.

«Πηγαίνουμε σε μέρη που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ή μας λένε ότι είναι στοιχειωμένα. Αρχικά, αγοράσαμε εξοπλισμό από το εξωτερικό και αμέσως μπήκαμε στη διαδικασία εξερεύνησης αυτών των χώρων. Υπάρχουν φασματογράφοι, υπέρυθρες, μικρόφωνα υψηλής ευαισθησίας. Δώσαμε πολλά χρήματα για τον εξοπλισμό μας, προκειμένου να είμαστε ακριβείς στην έρευνά μας. Τα μηχανήματα μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη δουλειά με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο. Εννοείται, δεν αμειβόμαστε γι’ αυτό».

Δεν αμείβονται, ωστόσο εύχονται ο κόπος τους να μην πάει χαμένος. Προσδοκούν να γίνουν γνωστοί ως ερευνητές μεταφυσικών φαινόμενων και να λύσουν στον κόσμο τις πιθανές απορίες του μέσα από «χώρους-φαντάσματα».
Οσο για το τι ακριβώς μπορεί να εντοπίσουν σε ένα χώρο; «Μπορείτε να δείτε βίντεο στο You Tube και θα καταλάβετε. Μεταξύ άλλων, θα δείτε μια πόρτα που ανοιγοκλείνει σε δυο υπόγεια κάτω από τη Γη, σε χώρο όπου δεν υπάρχει ίχνος αέρα. Θα ακούσετε μία φωνή που λέει “άσε με ήσυχο”, μια μπάλα που βγαίνει μέσα από έναν τοίχο και άλλα πολλά, τα οποία πραγματικά μας έχουν συγκλονίσει».

Η ομάδα του Αλκιβιάδη παραδέχεται πως δεν έχει κάνει κάποια σπουδή πάνω στη μεταφυσική. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο πως ασχολείται σοβαρά με τα «στοιχειωμένα» σπίτια ήταν αρκετό για να της γίνει πρόταση για τηλεοπτική εκπομπή.
«Εχουμε έρθει σε επαφή με στελέχη από το Μega και τον Alpha. Πρόκειται για εκπομπή με μεταφυσικές δραστηριότητες. Εμείς δεν χαρακτηρίζουμε αυτές τις έρευνες “θέματα-φαντάσματα”. Δεν είμαστε κυνηγοί φαντασμάτων, όπως μας αποκάλεσαν, απλώς εξιχνιάζουμε τέτοιες περίεργες ιστορίες».

Οσο για το πότε γίνονται οι έρευνες; «Ο καθένας έχει τη δουλειά του, ωστόσο καταφέρνουμε και ξεκλέβουμε χρόνο. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Πείτε μας... ανώμαλους, αλλά εμείς αυτό θέλουμε, αυτό κάνουμε. Το θέμα είναι να δείξουμε τα ευρήματά μας στον κόσμο, και όχι να γίνουμε διάσημοι» τονίζει ο Αλκιβιάδης, που ποτέ δεν έχει βγει να πει ότι είναι αδερφός του Γιάννη. Δεν θέλει να πουν κάποιοι ότι χρησιμοποιεί τον διάσημο αδερφό του. «Ο Γιάννης εξάλλου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Εκείνος είναι ηθοποιός κι εγώ ερευνητής», μας λέει.

Θα ακολουθήσει όμως ο Αλκιβιάδης το δρόμο του Γιάννη Αϊβάζη; Πότε θα γίνει τελικά και εκείνος... τηλεοπτικό πρόσωπο; Πότε θα βγει on air η εκπομπή; «Δεν έχουμε κάποιες απαντήσεις ακόμη. Προφανώς, αν τελικά πάνε όλα καλά, η εκπομπή θα βγει στον αέρα την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου