Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Έκθεση σχολικών βιβλίων άλλων εποχών στην Πρέβεζα !!! Αλφαβητάρια, αναγνωστικά και βιβλία πατριδογνωσίας

Έκθεση σχολικών βιβλίων άλλων εποχών στην Πρέβεζα !!!

Αλφαβητάρια, αναγνωστικά και βιβλία πατριδογνωσίας

Έκθεση σχολικών βιβλίων άλλων εποχών

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο αποτελεί η έκθεση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στον χώρο της Λαικής Αγοράς με θέμα «Σχολικά εγχειρίδια στο πέρασμα του χρόνου- Περιβάλλον». Η εκδήλωση έναρξης της έκθεσης έγινε την Τρίτη το βράδυ και ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου μίλησε για το νέο σχολείο που προσδοκούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Σημείωσε ότι αυτό το σχολείο θα πρέπει να είναι ένα εργαστήρι μάθησης. Τόνισε ότι ΝΑ Πρέβεζας θα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες και ανέφερε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός μουσείου εκπαίδευσης στο νομό. Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ντούσκας είπε μεταξύ άλλων ότι ένα σύγχρονο σχολείο οφείλει να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και να αγκαλιάσει όλα τα προγράμματα τα οποία δίνουν βιωματική μάθηση στα παιδιά.

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Αλεξάνδρα Κωστάκη αναφέρθηκε στους στόχους της συγκεκριμένης έκθεσης που θα είναι ανοικτή για μαθητές και γονείς μέχρι 18 Απριλίου ενώ ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Στέφανος Κωλέττας και ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Τσιάλος μίλησαν για τα σχολικά εγχειρίδια στο πέρασμα του χρόνου.

Η έκθεση αποτελείται από σχολικά βιβλία , μέρος της συλλογής του εκπαιδευτικού κ. Κωλέττα και αναγνωστικά και σχολικά βιβλία άλλων εποχών θυμίζουν στους επισκέπτες πώς ένα βιβλίο μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει αξιόλογους και ολοκληρωμένους ενήλικες.


Ποιήματα αγαπημένων δημιουργών όπως του Κώστα Βάρναλη, Δημήτρη Ψαθά, Ιωάννη Πολέμη, Στράτη Μυριβήλη, Ζωρζ Σαρρή και πολλών άλλων που άφησαν το στίγμα τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, στο Aνθολόγιο για τα παιδιά του Δημοτικού (Μέρος Α'), του Oργανισμού Eκδόσεως Διδακτικών Bιβλίων 1975 περιλαμβάνονται στα σχολικά εγχειρίδια που φιλοξενεί η έκθεση η οποία αποδεικνύει ότι μερικές αξίες μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου…

pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου