Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας: Εν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων

ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας:
Εν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων


okana_prevezaΕν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων βρίσκονται οι δύο εργαζόμενες στα κέντρο χορήγησης υποκατάστατων Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ.
Να σημειώσουμε ότι οι συμβάσεις λήγουν σε λίγες μέρες και υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του ΟΚΑΝΑ ότι αυτές θα ανανεωθούν και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας.

Στη μονάδα μεταξύ των εργαζομένων είναι και τέσσερεις συμβασιούχοι δύο με 8μηνες συμβάσεις και δύο με 16μήνες, πριν λίγες ημέρες έληξε η 16μηνη σύμβαση της γραμματέως ενώ τέλος Ιουνίου λήξη η 16μηνη σύμβαση μιας ακόμη εργαζόμενης.
Προς το παρών λύση φαίνεται να υπάρχει μόνο για τις εργαζόμενες με τις 8μηνες συμβάσεις ενώ αναμένεται να γίνει προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Να θυμίσουμε ότι για το θέμα της λειτουργίας της μονάδας Υποκατάστασης στην Πρέβεζα, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζόμενων είχε παρέμβει, πριν από ένα περίπου μήνα η πρόεδρος του ΟΚΑΝ κ. Μαλλιωρή και σε τηλεφωνική επικοινώνησε που είχε με τον κ. Ιωάννου τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία της μονάδας και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τους συμβασιούχους.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαλλιώρη, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό, αξιοποιώντας τη ρύθμιση που εξαιρεί από την απαγόρευση πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ωστόσο, μέχρι η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί, τα κενά θα καλυφθούν με συμβασιούχους.

Το ίδιο επιχειρεί να επιτύχει και για τους θεραπευτές αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στη μονάδα, με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της μονάδας, η οποία όπως η ίδια τόνισε στο Νομάρχη λειτουργεί με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τις άλλες περιοχές στην Πρέβεζα δεν υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής.

Η μονάδα εξυπηρετεί πάνω από 150 ασθενείς έχοντας σχεδόν απορροφήσει το σύνολο των εξαρτημένων ατόμων της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που αποτελεί μια εξαιρετική επίδοση για κέντρο απεξάρτησης, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 50% των θεραπευομένων έχει κατορθώσει να απεξαρτηθεί οριστικά από τα ναρκωτικά.

Η ίδρυση του Κέντρου στην Πρέβεζα, ήταν ένα πάγιο αίτημα των ασθενών και των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, και μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων έδωσε πρόσβαση για θεραπεία σε δεκάδες εξαρτημένους νέους, οι οποίοι κατέφευγαν καθημερινά στο Κέντρο του Αγρινίου προκειμένου να λάβουν θεραπεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου