Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ακριβότερη η έξοδος του Πάσχα !!! ‎

Ακριβότερη η έξοδος του Πάσχα !!! ‎

Πανάκριβο είναι το κόστος για τις λαϊκές οικογένειες που θα ταξιδέψουν με αφορμή τις μέρες του Πάσχα.
Οι τιμές της βενζίνης και των διοδίων «καίνε» στην κυριολεξία.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης πέρσι ήταν περί τα 0,83 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος (την τελευταία βδομάδα) κινείται περί τα 1,4 ευρώ ανά λίτρο (αύξηση πάνω από 70%).

Η διαφορά είναι εμφανής στο φουλάρισμα, αφού για να γεμίσει κανείς το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του με 50 λίτρα βενζίνης σε ένα ακριβό πρατήριο της εθνικής οδού με τιμή περίπου στα 1,57 ευρώ/λίτρο θα πληρώσει 78,5 ευρώ, ενώ σε ένα σχετικά φτηνό πρατήριο με τιμή στα 1,39 ευρώ/λίτρο θα χρειαστεί 9 ευρώ λιγότερα, δηλαδή 69,5 ευρώ (διαφορά 13%).

Ενδεικτικά, επί της Εγνατίας οδού, όποιος ταξιδέψει από τα Γιάννενα στη Θεσσαλονίκη,θα πληρώσει 57,2 ευρώ, έναντι 36 ευρώ πέρσι!Άυξηση δηλαδή κατά 58,8%!!!
Ενώ από την Αθήνα για τα Γιάννενα θα χρειαστούμε 97,4 ευρώ!

Τσουχτερά και τα διόδια
Εξίσου τσουχτερές είναι και οι τιμές των διοδίων, δεδομένου ότι από πέρσι έχουν δεχτεί πολλαπλές αυξήσεις με τελευταία αυτή που προήλθε προσφάτως από την αύξηση του ΦΠΑ.
Το κόστος των διοδίων, με επιστροφή,από την Αθήνα στα Γιάννενα,ανέρχεται στα 35,60 ευρώ (11,60 μέχρι την Πάτρα και 24 για το πέρασμα της γέφυρας).
Αν τώρα το ταξίδι έχει και στάσεις για λίγη ξεκούραση, χυμούς, καφέ και σάντουιτς, τα πέντε ευρώ το άτομο είναι μια πολύ συντηρητική στον υπολογισμό της επιβάρυνση, δεδομένου ότι στις γιορτές η αγορά συνηθίζει να κυκλοφορεί με... καπέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου