Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

«Χάρισε» ξανά φορολογική ενημερότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
 

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας έσπευσε να «χαρίσει» φορολογική ενημερότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, την οποία είχε στερηθεί με ισάριθμες αποφάσεις της Θ ΔΟΥ, για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά και την παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των υπαλλήλων του δήμου, χωρίς να έχει αποδοθεί στην Εφορία.
Με ερώτησή τους προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν τον υφυπουργό Οικονομικών ότι με μια προκλητική, παράνομη και ανεύθυνη ενέργεια συγκαλύπτει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο για το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό σκάνδαλο της χώρας.
Απόφαση
Με απόφασή του στις 19/8 ο κ. Μπέζας προέβη εκ νέου σε άρση των περιοριστικών μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου (στέρηση φορολογικής ενημερότητας), που είχαν ληφθεί στις 11/8 από τη Θ ΔΟΥ, όπως είχε κάνει και τον Ιούλιο σε άλλη ανάλογη ενέργεια της ίδιας Εφορίας, η οποία διενεργεί ελέγχους για την παρακράτηση του ΦΜΥ.
Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα, που παραδόθηκε στις αρχές Αυγούστου στο υπουργείο και στον δήμο, μόνο για τον ΦΜΥ τα χρέη αφορούν σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ και οι προσαυξήσεις σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Οπως αναφέρουν οι επτά βουλευτές, η ενέργεια του κ. Μπέζα είναι παράνομη, αφού παραβιάζει το Αρθρο 14 του Ν. 2523/97.
Σύμφωνα με αυτόν για την άρση των περιοριστικών μέτρων χρειάζεται διοικητική επίλυση ή δικαστικός συμβιβασμός ή κατ άλλο τρόπο διοικητική περαίωση της φορολογικής διαφοράς ή καταβολή ποσού πάνω από 70% του συνόλου των οφειλομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου