Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η Εγνατία δεν είναι βοσκότοπος!

Η Εγνατία δεν είναι βοσκότοπος!

Σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο, όπως είναι η Εγνατία, είναι λογικό να βλέπεις να περνούν οχήματα, αλλά όχι κοπάδια ζώων. Δυστυχώς, τα περιστατικά δεν είναι λίγα και αργά η γρήγορα, εάν η κατάσταση δεν διορθωθεί, θα θρηνήσουμε θύματα.
Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, ένα κοπάδι από πρόβατα «εισέβαλε» στο οδόστρωμα και έκλεισε τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Τελευταία στιγμή κατάφεραν να σταματήσουν τα οχήματά τους οι διερχόμενοι οδηγοί, και ο δρόμος άνοιξε μόνο μετά από την παρέμβαση της τροχαίας. Από τότε που ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, δεκάδες είναι τα τροχαία με θύματα αρκούδες!
Οι φράκτες που έχουν τοποθετηθεί δεν επαρκούν ή έχουν κενά ή εύκολα παραβιάζονται, με αποτέλεσμα ζώα της άγριας πανίδας ή κοπάδια αιγοπροβάτων να μπαίνουν στο δρόμο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται.



Στο Ελευθεροχώρι Παραμυθίας, στην Θεσπρωτία, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που τράβηξε η φωτογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Παρασκευή Παππά, μια αγελάδα βόσκει στο πλάι του λεγόμενου κλειστού αυτοκινητόδρομου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου