Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΙΩΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΙΩΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
΄΄ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΄΄

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 79-81 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10432
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977209292 – 6938749910


ΑΘΗΝΑ 24-09-2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την επίσκεψη στις 24.8.09 στο ακριτικό χωριό της Μουργκάνας ΛΙΑ του Μάικλ Δουκάκη, καλεσμένος του συγχωριανού μας Νίκου Γκατζογιάννη και την εξαγγελία, του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για δημιουργία μουσείου προς τιμή του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου του οποίου, εικόνες κοσμούν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Λιά, άλλο ένα πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για την περιοχή της Μουργκάνας γεγονός συνέβη στον ξενώνα ΛΙΑ στις 12 – 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2009.
Με την αιγίδα της Αδελφότητας Λιωτών διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα¨ βασική υποστήριξη της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 70 άτομα, έγινε στα πλαίσια εκπαίδευσης των σωμάτων ασφαλείας της παραμεθορίου περιοχής. Το παρακολούθησαν επίσης, ειδικευόμενοι και αγροτικοί γιατροί, νοσηλευτές καθώς και κοινωνικοί λειτουργοί, δίχως καμία εκ μέρους τους επιβάρυνση.
Την διοργάνωση και τη συμμετοχή κάλυψαν με χορηγίες οι:
  1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΙΩΤΩΝ
  2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  3. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
  4. ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΙΑ
  5. ΒΑΣΙΛΗΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε., Ιατρικά εφόδια.
Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου κατά γενική ομολογία ήταν άριστα και οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία να πραγματοποιούνται συχνά.
Η Αδελφότητα Λιωτών θεωρεί υποχρέωση να ευχαριστήσει:
Τους ανωτέρω χορηγούς και εύχεται να υπάρξει συνέχεια ανάλογων δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν τη μόρφωση και αναβαθμίζουν την ακριτική περιοχή της Μουργκάνας.
Τους εκπαιδευτές, Μποντιώτη Ελεάνα, Καρούτσου Ισιδώρα, Πατρινό Δημήτριο, Θεοδώρου Κυριακή καθώς επίσης τον υπεύθυνο της όλης διοργάνωσης και Διευθυντή του σεμιναρίου Ντάφλο Χαράλαμπο – Course Director ERC.                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου