Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τ’ ΆΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΤΕΡΑ; ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Τ’ ΆΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΤΕΡΑ;
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
http://img526.imageshack.us/img526/7472/new3wp8.jpg
Εδώ και έξι μήνες βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και το μόνο που ακούμε από τους κυβερνώντες είναι πως πρέπει ο λαός να κάνει ανυπέρβλητες θυσίες μπας και από μπανανία που γίναμε σαν έθνος ξαναγίνουμε κράτος μετά παρελεύσεως δεκαετίας και πλέον, σύμφωνα με τις στατιστικές του Δ.Ν.Ταμείου.

Ένα πράγμα όμως δεν μας λέει η εκλεγμένη και δήθεν λαοπρόβλητη κυβέρνηση αυτής της χώρας.
Ποιος φταίει για αυτό το κατάντημα.
Ο λαός ή αυτοί οι άχρηστοι που μας κυβερνούν μετά την μεταπολίτευση.
Αυτό ήταν το όραμα του αείμνηστου Κων/νου ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

Μήπως και αυτός ο ίδιος όταν επιχειρούσε να βάλει την χώρα στην ΕΟΚ σημερινή Ευρωπαϊκή ένωση δεν ήξερε πως με την εκλογή του και φυγή του στην προεδρία της χώρας και με τις παραφυάδες που είχε αφήσει στο κόμμα του οι οποίες παραφυάδες δεν μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στην κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας, θα άνοιγαν τον δρόμο για την εκλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον ερχομό της λαίλαπας στον Δημόσιο, Ιδιωτικό και επιχειρηματικό βίο της Χώρας.

Το οποίο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την κυβέρνηση του Ανδρέα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της εικοσαετίας που κυβερνούσε γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε Πρωθυπουργό, Υπουργούς, και στελέχη του ήταν πως θα χορτάσουν για να μην μυρίζουν τα χνώτα τους από την πείνα και πως αυτή η χώρα θα δανείζεται υπέρογκα από παντού χωρίς να παράγει το παραμικρό για να τα αποπληρώσει.
Συνέχισε δε και σε άλλους τομείς να κάνει πράξη το αμίμητο προεκλογικό του σλόγκαν «έξω από την Ε.Ο.Κ.», «φέρε να φάμε Ε.Ο.Κ.», αλλά και να ρημάζει τον δημόσιο τομέα με τους διωγμούς Δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη να προβαίνει σε ατελείωτους διορισμούς.

Όσο για τους επιχειρηματίες και τους κεφαλαιοκράτες, αυτούς τους ανάγκασε να γίνουν λαγοί. Και να πάνε σε άλλα κράτη, για να συνεχίσουν τις δουλειές τους με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη.

Συνέχισαν όμως και να κάνουν πράξη κάθε μέρα στο να δανείζει ο ένας στον άλλο υπουργό διάφορα χρηματικά ποσά υπό μορφή δώρου, έτσι για να φτιάξουν τις τελευταίες πινελιές στις βίλες τους.

Και μέσα σε όλα αυτά μετά την παρέλευση ή ενδιάμεση κυβέρνηση του Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ των δυόμιση ετών επανεξελέγη το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου πλέον εκεί κουμάντο έκανε η Ελληνίδα σταρ των αιθέρων κ. Δήμητρα καθότι είχε μεταπηδήσει στο δεξί πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και στην συνέχεια ο Κώστας Σημίτης όπου ο άνθρωπος αυτός είχε χάσει την μπάλα στην κυβέρνησή του και η μόνη φορά που ακούστηκε ήταν όταν είπε ευχαριστώ στους Αμερικάνους ως δοσίλογος μιας και κουμάντο έκανε ο Πάγκαλος, ο Ρέππας, ο Χριστοδουλάκης και οι παρέες τους που ρήμαξαν την οικονομία αυτής της Χώρας διότι όποιος ήθελε και ήταν στις ομάδες τους έπαιρνε όσα ήθελε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα με μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο το χρηματιστήριο και τους ολυμπιακούς αγώνες (βλέπε Μπόμπολας, Λαλιώτης σία και λωποδυσία).

Ώσπου ξαφνικά ενεφανίσθη στην διακυβέρνηση της χώρας ο μικρός Κωστάκης που τα στελέχη που τον πλαισίωναν κοίταξαν μόνο την τσέπη τους σε καθημερινή βάση, που όταν το κατάλαβε πως του φέρνονται έτσι και είχαν φθάσει στο σημείο να φάνε και τις πέτρες αυτής της χώρας παράτησε την ψωροκώσταινα και δεν ακούγεται πουθενά μιας και η επανίδρυση του Κράτους που ονειρευόταν απεδείχθη αρπαγή του Κράτους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να εκλεγεί ο μικρός Γιωργάκης μιας και ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος των Σοσιαλιστών όλου του κόσμου ο οποίος Γιωργάκης που ήταν είκοσι χρόνια υπουργός της λαίλαπας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είχε καταλάβει τίποτα από το φαγοπότι που γινόταν εις βάρος του λαού, ήρθε ξαφνικά να μας σώσει λέγοντας πως υπάρχουν χρήματα. Που όμως; Στις τσέπες του απλού λαού τα τελευταία ίσως ευρώ.
Του τα πήρε και αυτά. Πείνα τους είπε ξαφνικά για να ξαναγίνουμε κράτος.
Το επόμενο βήμα της κυβέρνησής του ίσως να είναι να μας βγάλει και ότι χρυσά δόντια έχουμε.

Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα.
Ούτε κουβέντα αν θα πάει κανείς τους φυλακή.
Το μόνο που ζητάει είναι θυσίες, οι οποίες υποτιθέμενες θυσίες, φέρνουν αυτοκτονίες, κατασχέσεις, εξευτελισμούς, νέους στα ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, φόνους και ρεμούλες από τους έχοντες και κατέχοντες γιατί ο λύκος στην ανεμοβροχιά τρώει.

Δυστυχώς κατάντησε ένα κράτος και έναν λαό να έχει γίνει ρεντίκολο παγκοσμίως και να γελάνε όλοι σε βάρος μας, μιας και άλλα πρέσβευε προεκλογικά και άλλα πράττει. Ανάσα μέχρι να πεθάνετε μας λέει.

Αλλά είναι καιρός ίσως να βρεθεί κάποιος ηγέτης όποιος και να είναι στρατηγός, επιχειρηματίας δήθεν πολιτικός ο οποίος θα πάρει αυτόν τον αγανακτισμένο λαό από το χέρι ενωμένο σαν μια γροθιά και θα κάνει την μεγάλη ανατροπή για να μένει αυτό το έθνος λεύτερο χωρίς Δ.Ν.Τ. και λοιπούς δήθεν καλοθελητές μπας και δει άσπρη μέρα.

Αλλιώς θα έχει πάντα στο κεφάλι του Γιωργάκηδες και Ανδρέηδες που θα ξαναπροσπαθήσουν αν και εφόσον ανακάμψει αυτή η χώρα να την ξαναπάνε στο χείλος του γκρεμού γιατί έτσι μάθανε να ενεργούνε, έχοντας τον λαό υποχείριό τους.

Ως πότε όμως Γιώργη μου, ως πότε;
Καιρός να τραγουδήσεις μαζί με την Κυβέρνησή σου το «φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια» ίσως είναι καλύτερα για να βρει ο λαός τον δρόμο του. Ίσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου