Υπογράφηκε η μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό
Στο γραφείο του Νομάρχη Πρέβεζας,υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του οδικού άξονα που θα συνδέσει το Θεσπρωτικό με την Γέφυρα Μπακόλα.
Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί τμήμα της σύνδεσης της περιοχής Θεσπρωτικού με την Εγνατία Οδό στον Κόμβο Τύριας Δωδώνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπόνηση της μελέτης έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Λάκας Σουλίου.
Η μελέτη είχε διακοπεί στο επίπεδο της προμελέτης με απόφαση του πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου επί κυβέρνησης Ν.Δ. και παρά τις συνεχείς πιέσεις του Νομάρχη Πρέβεζας, των Φορέων του Νομού Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια για να υπογραφεί η συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης.
Ο κ.Βασίλης Ιωάννου κατά την συνάντηση που είχε με τον ανάδοχο της μελέτης, παρουσία του Δ/ντη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Τεχνικού Συμβούλου του, συζήτησε διάφορες λεπτομέρειες, κυρίως σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μελετώμενου άξονα.
Μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμφωνήθηκε να εκπονηθεί η οριστική μελέτη στο δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα για το πρώτο τμήμα της μελέτης που αφορά την παράκαμψη Θεσπρωτικού με όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί άμεσα σε πρώτη φάση, με στόχο να αναζητηθεί χρηματοδότηση κατά προτεραιότητα για την κατασκευή αυτού του τμήματος αφού κρίνεται ιδιαιτέρα επείγον και χρήσιμο για την περιοχή.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης Πρέβεζας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Υπογράψαμε σήμερα, μετά από μια πολύχρονη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μια σημαντική για το Νομό και ιδιαίτερα για την περιοχή του Δήμου Θεσπρωτικού σύμβαση, με στόχο την ολοκλήρωση της μελέτης σύνδεσης με την Εγνατία. Μέλημα μας είναι με την ολοκλήρωση της μελέτης να έχουμε διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την κατασκευή του έργου στα όρια του Νομού Πρέβεζας. Σ’ αυτή την προσπάθεια διεκδίκησης χρειάζεται η συμβολή και η συνεργασία όλων των παραγόντων και των φορέων του νομού.Είναι άλλωστε σε όλους γνωστή η σημασία αυτού του έργου, αφού εκτός των άλλων θα βγάλει από την συγκοινωνιακή απομόνωση την ευρύτερη περιοχή της Λάκας Σουλίου, που είναι από τις φτωχότερες της Ηπείρου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου