Σάββατο 8 Μαΐου 2010

"Οδηγώ και σερφάρω"!!!

"Οδηγώ και σερφάρω"!!!

Πρωτοποριακό σύστημα επιτρέπει τον φωνητικό έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Οπως ανακοίνωσε η Ford, ορισμένα από τα επόμενα μοντέλα της θα ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία my Ford touch, με την οποία όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου θα ελέγχονται με φωνητικές εντολές.

Ετσι ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει φωνητικά τα συστήματα αναπαραγωγής ήχου (ραδιόφωνο, CD, ΜΡ3), το κλιματιστικό του οχήματος, το τηλέφωνο, καθώς και το σύστημα σύνδεσης και περιήγησης στο Ιnternet.

Το μόνο που θα έχει να κάνει ο οδηγός είναι να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο και το σύστημα του αυτοκινήτου θα του επιτρέπει να έχει πρόσβαση όχι μόνο στις διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες που υποστηρίζει το τηλέφωνό του, αλλά γενικότερα στον κυβερνοχώρο, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να αφήνει το τιμόνι από τα χέρια του. Εκτός των άλλων, ο οδηγός και οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως την υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων Τwitter.

Στην ουσία, το my Ford touch είναι ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα αυτοκινήτων (ας πούμε, ένα είδος Windows για αυτοκίνητα) που επιτρέπει τη χρήση συστημάτων και εφαρμογών του οχήματος μέσω φωνητικών εντολών, αλλά και μέσω κουμπιών τοποθετημένων στο τιμόνι. Το νέο σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει και να εκτελεί περισσότερες από 10.000 εντολές και σύμφωνα με τους τεχνικούς της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας όσο περνά ο καιρός θα εξελίσσεται.


Το μέλλον ανήκει στους δύο τροχούς!!!

Το μέλλον ανήκει στους δύο τροχούς!!!

ΣΑΝΓΚΑΗ Στο μέλλον οι τέσσερις ρόδες θα είναι... δύο!
Το υβριδικό όχημα που παρουσίασε επισήμως η αυτοκινητοβιομηχανία General Μotors (GΜ) θα κυκλοφορήσει σε 10-15 χρόνια και θα είναι δίτροχο (με τους τροχούς παράλληλους, προσαρμοσμένους σε άξονα) και θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση, ασύρματες διασυνδέσεις με άλλα οχήματα και χώρους ικανούς για τη μετακίνηση δύο επιβατών στο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων.

Σε μια προσπάθεια να προβάλει τον εαυτό της ως εταιρεία στραμμένη στις νέες, οικολογικές επιταγές της αυτοκίνησης, η GΜ επενδύει στο Εlectric Νetworked-Vehicle ή ΕΝ-V. Το φουτουριστικό διθέσιο όχημα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Κίνα, στη Σανγκάη.

Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως ανθρακόνημα και πλαστικό. Το βάρος του κυμαίνεται γύρω στα 500 κιλά. Ο κάθε τροχός, από τους δύο που διαθέτει, κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα των 3 ΚW, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Η κατασκευή θα... παρουσιάζει εντυπωσιακή ευελιξία κίνησης καθώς έχει τη δυνατότητα πλήρους περιστροφής σε γωνία 180 μοιρών, αλλά η τελική του ταχύτητα δεν θα ξεπερνάει τα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Η αυτονομία του οχήματος αγγίζει τα 40 χλμ. Η επαναφόρτιση των μπαταριών θα γίνεται μέσω απλής οικιακής πρίζας.

Το ΕV-Ν έχει τη δυνατότητα σταθεροποίησης στους δυο τροχούς, όπως και τα σκούτερ της συν-κατασκευάστριας εταιρείας, της Segway. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα θα καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του χώρου που χρειάζεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο.
Σε αντίθεση όμως με το προηγούμενο μοντέλο της Segway, στο οποίο ο χειριστής του ήταν όρθιος μετακινώντας το όχημά με τη βοήθεια γυροσκοπικών αισθητήρων, στο ΕΝ-V ο οδηγός βρίσκεται καθισμένος σε κανονική θέση.

Το όχημα διαθέτει επίσης ένα προηγμένο σύστημα car-to-car επικοινωνίας που θα βασίζεται στην τεχνολογία GΡS, ώστε ο οδηγός να ενημερώνεται πλήρως για την κίνηση στους δρόμους και να επιλέγει τη διαδρομή με τη λιγότερη δυνατή κίνηση. Επίσης διαθέτει κάμερες και αισθητήρες που του επιτρέπουν να «αλληλεπιδρά» με το περιβάλλον και να αποφεύγει πιθανές συγκρούσεις.

«Το μοντέλο ΕΝ-V δεν αποτελεί μόνο μια νέα σύλληψη του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου,αλλά μια επανεφεύρεση της αυτοκίνησης για τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις» δήλωσε υπερήφανος ο αντιπρόεδρος της GΜ και αρμόδιος για την ανάπτυξη και την εξέλιξη νέων προϊόντων Αλαν Τομπ. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το ΕΝ-V υπόσχεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια αστικοποίηση και να προσφέρει ένα μέλλον απαλλαγμένο από το πετρέλαιο και τις εκπομπές ρύπων, χωρίς ατυχήματα ή κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το αυτοκίνητο αυτό, το οποίο προς το παρόν υφίσταται μόνον ως πρότυπο, θα κατασκευαστεί με τη συνεργασία της κινεζικής SΑΙC Μotors Corporation, ενώ θα εμφανιστεί και στην παγκόσμια έκθεση της Σανγκάης, τον Μάιο, σε κοινό περίπτερο των δύο εταιρειών.

Η επιλογή της πόλης δεν είναι τυχαία: εκτός του ότι η Σανγκάη κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων κατοίκων ανά τετραγωνικό, αφού περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι ζουν στην πόλη, η GΜ θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κινεζική αγορά, η οποία αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη του κόσμου.


Επιχείρησε να βιάσει ρακούν!!!

Επιχείρησε να βιάσει ρακούν!!!

Περίεργες …ορέξεις είχε ένας άντρας στη Μόσχα, ο οποίος επηρεασμένος και από τις βότκες που είχε «ρουφήξει» αποπειράθηκε να βιάσει ένα ρακούν.
Το ζωντανό όμως, είχε άποψη προφανώς για τον έρωτα, και όχι απλά αντιστάθηκε, αλλά του έριξε και μία γερή δαγκωνιά στο πέος.
Το περίεργο είναι ότι, όταν ο θερμόαιμος Μοσχοβίτης πήγε στο νοσοκομείο, είπε με υπερβολική άνεση στους γιατρούς, πως είδε το ρακούν, του άρεσε και απλά ήθελε να «περάσει μια όμορφη μέρα».
Οι γιατροί πάντως τον περιποιήθηκαν, ως όφειλαν, αλλά δεν κατάφερουν να κάνουν και πολλά πράγματα, αφού το ρακούν είχε φροντίσει να κάνει το μόριο του …άτομο, κόβοντας ένα μεγάλο μέρος του.


Αυτοκίνητα του μέλλοντος!!! Δείτε τίς φώτο:

Αυτοκίνητα του μέλλοντος!!!
Δείτε τίς φώτο:























Πλούσια οπίσθια για.. καλή υγεία!

Πλούσια οπίσθια για.. καλή υγεία!

Tα τροφαντά οπίσθια μπορεί να προκαλούν ευχάριστα εγκεφαλικά στους άνδρες αλλά αντί να προβληματίζουν ή να προκαλούν πανικό στις γυναίκες θα πρέπει μάλλον να τις καθησυχάζουν καθώς είναι δείγμα υγειάς.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων που εργάζονται στο Κέντρο Διαβητολογίας, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπιστώθηκε ότι το τοπικό λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τους γλουτούς λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις θρομβώσεις και τον σακχαρώδη διαβήτη.
Και σ’ αυτή την ερευνητική ομάδα συμμετέχει άλλος ένας Έλληνας ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, ο οποίος, σε συνεργασία με τον καθηγητή Keith Frayn και τον δρα Fredrik Karpe , μελέτησε συγκριτικά τις επιπτώσεις που έχει για την υγεία το τοπικό λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά και στους μηρούς...
«Το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τους μηρούς και τους γλουτούς είναι... διαφορετικό από αυτό που συσσωρεύεται γύρω από τη μέση», διευκρινίζει ο δρ Μανωλόπουλος.
«Υπάρχει καλό λίπος και κακό λίπος, όπως η καλή και η κακή χοληστερίνη. Τα κύτταρα του λιπώδους ιστού που βρίσκεται στο κάτω μέρος του σώματος λειτουργούν διαφορετικά από τα αντίστοιχα λιποκύτταρα που υπάρχουν σε άλλα μέρη του σώματος. Αρα θα μπορούσαμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι διάσημες πληθωρικές σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ έχουν έναν πιο υγιή γυναικείο σωματότυπο σε σύγκριση με τα υπερβολικά αδύνατα τοπ μόντελ, του τύπου Κέιτ Μος»!
Οι ερευνητές πάντως δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι «ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνει κάποιος υγιής είναι ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η άσκηση. Γι' αυτό και η συμβουλή τους είναι: να τρώτε λιγότερο και να γυμνάζεστε περισσότερο»…. Αν και το οφθαμόλουτρο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!


Σουτιέν για... οπίσθια!!!

Σουτιέν για... οπίσθια!!!

Κυκλοφόρησε! Το πρώτο... σουτιέν για οπίσθια είναι γεγονός! Ο λόγος για το bumkini, που φροντίζει για την ανύψωση των... πεσμένων γλουτών των γυναικών και όχι μόνο... Διότι το bumkini κυκλοφορεί και σε αντρική έκδοση! Σας παρακαλώ, κυρία μου...
Το bumkini (τι όνομα κι αυτό!) είναι εφεύρεση της ψυχολόγου Dr Karin Hart, η οποία το έφτιαξε αρχικά για τον εαυτό της και όταν είδε ότι την βόλευε, είπε να το λανσάρει και στην αγορά.
Είναι ευκολοφόρετο, άνετο και... διακριτικό, αφού δεν διαγράφεται μέσα από τα ρούχα! Και χαρίζει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, αφού ξαφνικά θα αποκτήσετε τους γλουτούς της Jennifer Lopez και της Beyonce! Χριστέ μου, σα να κάνω voice off σε telemarketing νιώθω...
Και καλά, πες ότι τον ξεγέλασες τον παίδαρο και τον έριξες στο κρεβάτι... Μόλις βγάλεις το bumkini, πού θα φτάσουν τα οπίσθια της Lopez;


Έρχεται ριάλιτι με παίκτες-μαριονέτες!!

Έρχεται ριάλιτι με παίκτες-μαριονέτες!!

Πάνω που είχαμε λίγο ησυχάσει από ριάλιτι τύπου "Big brother", έρχεται δεύτερος γύρος "εγκλεισμού" με τη νέα χρονιά, περνώντας σε άλλη διάσταση πλέον.
Το Mega απέκτησε τα δικαιώματα του ισραηλινού "uMan", ενός ριάλιτι εγκλεισμού, στο οποίο λόγο έχει ο τηλεθεατής, μέσω ψήφων και ίντερνετ, καθορίζοντας οποιαδήποτε λεπτομέρεια της ζωής των παικτών!
Πλέον, δεν θα είναι απλά άνθρωποι αποκομμένοι από τον κόσμο, αλλά άνθρωποι-μαριονέτες, κάνοντας αυτό που θέλουν οι τηλεθεατές!
Μάλιστα, θα υπάρχει και 24ωρη προβολή μέσω Ίντερνετ, έτσι, για να μην μας ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια από τη ζωή τους.
Εννοείται και θα συζητηθεί πολύ, εννοείται και θα κάνει μεγάλα νούμερα, εννοείται και θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Αυτό δεν θέλει άλλωστε το... κάθε κανάλι;
Τώρα, ποιος θα δηλώσει συμμετοχή σε κάτι τέτοιο, πρόθυμος να γίνει "τηλεκατευθυνόμενος", θα σας γελάσω...
Δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρξουν χιλιάδες συμμετοχές, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι πώς αποφασίζεις να συμμετάσχεις σε τέτοιο ριάλιτι.


Γεννήθηκε μωρό χωρίς μάτια (BINTEO)

Γεννήθηκε μωρό χωρίς μάτια (BINTEO)


Ένα μωρό στη Φλόριντα γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που λέγεται anopthalmia. Η μικρή Brielle Garrison πάσχει από anopthalmia, η οποία είναι μια διαταραχή που οδηγεί στην απουσία των οφθαλμικών ιστών και συνήθως αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο γιατρός Manny Alvarez, και Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Hackensack University Medical Center στο New Jersey, είπε ότι έχει δει πολλά μωρά με οφθαλμική ανωμαλία.

"Η κατάσταση συνήθως μπορεί να διαγνωστεί με υπερήχους – περίπου στις 18 εβδομάδες. Η κατάσταση μπορεί να συσχετιστεί με άλλες συγγενείς ανωμαλίες,μεταξύ άλλων μη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου".

Πιθανές αιτίες της ανοφθαλμία μπορεί να προέρχονται από γενετικές μεταλλάξεις και ανωμαλίες των χρωμοσωμάτων, περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση σε ακτίνες Χ, χημικά, φάρμακα ή ιούς μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Η Lori Garrison, γιαγιά της μικρής Brielle, δήλωσε ότι αυτό ήταν απίστευτα σκληρό για την οικογένειά της.

Η Brielle έχει μακρύ δρόμο μπροστά της ,θα πρέπει να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι ώστε το πρόσωπό της να μην παραμορφωθεί εξαιτίας του προβλήματος.


6 μηνών και περπάταει...

6 μηνών και περπάταει...

Πριν από εφτά μήνες, τον Ιούλιο του 2009, ο Ξαβιέ είδε για πρώτη φορά τον κόσμο σε μαιευτήριο του Κάμπριτζ της Αγγλίας. Έξι μήνες μετά, αποφάσισε ότι θέλει να τον περπατήσει κιόλας.
Ο Ξαβιέ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών από όλο τον κόσμο που κατάφεραν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ηλικία… 6 μηνών!
Το πρώτο σοκ για την Μέρι Κινγκ και τον Ντέιβιντ, τους γονείς δηλαδή, ήρθε όταν στους τρεις μήνες ο Ξαβιέ σήκωσε τα πόδια του και κατάφερε να μείνει όρθιος χωρίς να τον κρατάνε.

Τον Γενάρη, ήρθε η δεύτερη και μεγαλύτερη έκπληξη για το ζευγάρι. Το βρέφος σηκώθηκε και έβαλε το ένα του πόδι μπροστά, σήκωσε το πίσω, το έφερε μπροστά… κι αυτό ήταν! Ο Ξαβιέ μπορούσε πια να διανύσει χιλιόμετρα χωρίς καμία βοήθεια!

«Ο Ξαβιέ είναι πολύ έξυπνος για την ηλικία του. Το να τον δεις να περπατάει από τέτοια ηλικία, αυτό σημαίνει κάτι» λέει η περήφανη μάνα για το παιδί της. «Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι τώρα πια δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του, γιατί δεν ξέρω πού θα αποφασίσει να πάει!».

Ο παιδίατρος του μαιευτηρίου Royal Victoria του Νιουκάσλ, Μάρτιν Πλατ, αναλύοντας την ιδιαίτερη περίπτωση του Ξαβιέ τόνισε: «Η περίπτωση αυτή είναι ιδιαιτέρως σπάνια, ένα στα 700.000 βρέφη μπορούν να περπατήσουν από τους 6 μήνες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως υπάρχει κάτι κακό ή ασυνήθιστο στο ίδιο το παιδί. Απλώς συμβαίνει».


Ο πιο τριχωτός άνθρωπος στον κόσμο!!!

Ο πιο τριχωτός άνθρωπος στον κόσμο!!!
Ο Υu Zhenhuan είναι ένας 31χρονος άνδρας από την Κίνα που το 96% του σώματός του είναι καλυμμένο με τρίχες…
Από μικρός βρισκόταν στο περιθώριο και δεν ήθελε να συναναστρέφεται με άλλους καθώς τον έκαναν να ντρέπεται για αυτή του την εμφάνιση…
Όμως με το πέρασμα των χρόνων κατάλαβε πως αν συνέχιζε να κρύβεται αυτό αυτόματα θα σήμαινε το τέλος της ζωής του. Έτσι αποφάσισε να ζήσει όπως όλοι οι άνθρωποι. Μάλιστα θέλει να γίνει ροκ σταρ…

Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα καθώς δύο άνδρες από το Μεξικό έχουν ξεπεράσει το ποσοστό της τριχοφυΐας του Yu!





Nocebo . Η δύναμη της ψύχης.

Nocebo. Η δύναμη της ψύχης.

Όσα συμβαίνουν μέσα μας μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε πολλές πληροφορίες. Με κόλπα διάφορα και με μεγάλη σκέψη, αρχίσαμε να κάνουμε στροφή στον εαυτό μας. Είν' άραγε εφικτό ο νους μας να σκεφτεί, ο ίδιος τον εαυτό του; Πολύς κόσμος μετατρέπει αυτόματα στο μυαλό του, το οποιοδήποτε άγνωστο, ανεξήγητο φαινόμενο, σε μεταφυσικό ή υπερφυσικό, στολίζοντάς το με μαγικές ιδιότητες. Όμως μια τέτοια νοοτροπία χαρακτηρίζει μόνο τις νηπιακές φάσεις της ανθρωπότητας. Το εύκολο μυστήριο παράγει ρομαντισμό, και δέος,στους ανθρώπους πλην όμως μας οδηγεί κατευθείαν στο βάλτο της αποβλάκωσης.
Τον Σεπτέμβριο του 2003, χιλιάδες άνδρες στο Σουδάν πήγαν στα νοσοκομεία του Χαρτούμ με την πεποίθηση ότι μια φοβερή ασθένεια έκανε τα πέη τους να συρρικνώνονται. Το υποτιθέμενο κακό, πήρε τέτοιες διαστάσεις, που ανάγκασε την αστυνομία να δράσει μαζί με το υπουργείο υγείας. Αυτό το περίεργο φαινόμενο, είναι γνωστό ως Koro,και είναι κοινό σε πολλά άλλα μέρη της Αφρικής και ιδιαίτερα ισχυρό στην Κίνα, όπου χιλιάδες άνθρωποι έρχονται κάθε χρόνο στο γιατρό με την πεποίθηση ότι μια σπάνια ασθένεια απειλεί να αφανίσει......τα πέη τους. Οι Ανθρωπολόγοι έχουν βαφτίσει τις "φανταστικές" επιδημίες ως πολιτιστικά σύνδρομα, ένας όρος που περιλαμβάνει αυτές τις ασθένειες που εμφανίζονται σε ορισμένες εθνοτικές ομάδες που όντως έχουν περισσότερα συμπτώματα ή μη εμφανή αιτία, εκτός από τη δική τους πεποιθήση όσων τα έχουν. Στην ίδια περίπτωση εντάσσεται και το περίφημο «κακό μάτι» που έλεγαν γιαγιάδες μας. Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των «κακών» είναι γνωστό ως αποτέλεσμα Nocebo. Nocebo σημαίνει [θα (σε) βλάψω] που στην κυριολεξία αποτελεί το κατοπτρικό είδωλο της λέξης placebo [θα (σε) ευχαριστήσω]. Η λέξη παράγεται από το λατινικό ρήμα Nocere που σημαίνει προξενώ ζημιά. Ενας ασθενής επιδεινώνει από μόνος την κατάσταση της υγείας του, απο το γεγονός και μόνον ότι γνωρίζει πως είναι άρρωστος ή διότι είναι πεπεισμένος ότι αυτή πρόκειται να του τερματίσει τη ζωή του. Η πλέον γνωστή και τεκμηριωμένη περίπτωση ασθενούς ηταν του Sam Shoeman, ο οποίος στη δεκαετία του '70, διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος και πέθανε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η αυτοψία έδειξε άλλα πράγματα : ο όγκος ήταν πολύ μικρός και δεν είχε εξαπλωθεί. Η αιτία θανάτου ΔΕΝ ήταν ο καρκίνος. Ετσι τον Shoeman δεν τον σκότωσε ο καρκίνος, αλλά το ότι γνώριζε οτι είχε καρκίνο. Η ψυχολόγος Giuliana Mazzoni απο το University of Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε ένα πείραμα με τους μαθητές της. Τους ζήτησε να εισπνεύσουν ένα δείγμα αέρα κανονικό και τους είπε ότι ενδέχεται να περιέχει μια τοξίνη που προκαλεί πονοκεφάλους και ναυτία. Μετά από λίγα λεπτά, πολλοί είχαν τα συμπτώματα μιας ασθένειας ανύπαρκτης, που σε μερικούς εμφανίστηκε πολλαπλασιαζόμενη στα συμπτώματα και στην ένταση. Τέλος σε μια συνάντηση που ειχα με την νευρομυϊκό Αφροδίτη Κωνσταντινίδου, μου ανέφερε άλλη μια περίπτωση Nocebo σε ασθενή με νόσο κινητικού νευρώνα, στην Αμερική. Ενας ασθενής με Als κάποια στιγμή κατέληξε. Ειχε δώριση το σώμα του ομως σε κάποιο ερευνητικό κέντρο σαν φόρο τιμής για την εξεύρεση της αιτίας της ασθενειας. Αφου πραγματοποιήθηκαν ολες οι εξετάσεις διαπιστώθηκε οτι ΔΕΝ πέθανε απο Als, ούτε η βλάβη ήταν τέτοια ώστε να δικαιολογεί κάποια επιπλοκή. Πέθανε γιατί επέβαλε στον εαυτό του να πεθάνει.
Υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε για τις επιπτώσεις από τις ψευδείς πεποιθήσεις ή ιδέες σχετικά με την υγεία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας για σχεδόν οτιδήποτε. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αφορά κατοίκους της Νότιας Αφρικής στην πόλη Craigavon, οι οποίοι ζητούσαν για 2 εβδομάδες την απόσυρση ενός πύργου τηλεφωνιας στην οποία αποδίδουν όλα τα είδη διαταραχών της υγείας τους , από πονοκεφάλους μέχρι και προβλήματα στον ύπνο. Η εταιρεία απλώς τους κοινοποίησε ότι ο πύργος έχει μεταφερθεί από τον Οκτώβριο.


UFO πάνω από την Ιταλία; Δείτε το βίντεο!

UFO πάνω από την Ιταλία;
Δείτε το βίντεο!
Το παρακάτω βίντεο κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρω του διαδικτύου, ειδικά μέσα από site και forum που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα UFO.Οι σκηνές έχουν γυριστεί στην περιοχή του Brindisi της Ιταλίας, στα τέλη Ιανουαρίου 2010, από ένα ζευγάρι Ρώσων - κατά πάσα πιθανότητα- τουριστών και δείχνουν ένα πορτοκαλί τριγωνικό αντικείμενο που πετάει στον ουρανό.

Όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις αυτές... οι απόψεις διίστανται.
Κάποιοι μιλούν για UFO, λέγοντας μάλιστα πως παρουσιάζει εκπληκτική ομοιότητα με εκείνα του Βελγίου που βλέπετε στη φωτογραφία.


Άλλοι κάνουν λόγο για ένα κλασικό κινέζικο φανάρι από αυτά που απελευθερώνονται αναμμένα στον ουρανό!!

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα



http://24gr.blogspot.com/2010/03/ufo.html

Ξεκίνησε απο μια μικρή ελιά και απλώθηκε σε όλο το πρόσωπο

Ξεκίνησε απο μια μικρή ελιά και απλώθηκε σε όλο το πρόσωπο


Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Ο Γιαν Χουμινκ απο την Κίνα ζει έναν πραγματικό εφιάλτη.

Οταν ήταν ακόμα μικρός είχε μια μικρή ελιά στο ένα του μάτι.

Αυτή όμως εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και κατέληξε να του πιάνει το μισό κεφάλι.

Ο Γιαν προσεύχεται κάθε μέρα να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και οι γιατροί θα κάνουν τα πάντα για να τον βοηθήσουν.

Απολιθώματα ενός νέου είδους ανθρωπίδη ήρθαν στο φως

Απολιθώματα ενός νέου είδους ανθρωπίδη ήρθαν στο φως


Τα απολιθώματα δύο ανθρωπίδων, τα οποία κατατάσσονται από τους επιστήμονες σε νέο είδος, ανακαλύφθηκαν στη Νότια Αφρική.

Τα οστά που εντοπίστηκαν στη σπηλιά Μαλάπα, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανήκουν σε μία ενήλικη γυναίκα και σε έναν έφηβο άντρα –πιθανόν μητέρα και γιος- και χρονολογούνται πριν από σχεδόν δύο εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες έδωσαν στο νέο είδος το όνομα Australopithecus sediba. «Sediba» σημαίνει «πηγή» ή «πηγάδι» στη γλώσσα Σεσότο που μιλιέται στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν στο Science, τα νέα ευρήματα καλύπτουν ένα σημαντικό κενό μεταξύ των παλαιότερων ανθρωπίδων και στα σύγχρονα είδη Homo. «Είναι στο σημείο όπου γίνεται η μετάβαση από τον πίθηκο που περπατά σε δύο πόδια σ’ εμάς», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής επιστήμονας καθηγητής Λι Μπέργκερ από το Πανεπιστήμιο του Γουιτγουότερσραντ, για να εξηγήσει ότι το αρχείο απολιθωμάτων για εκείνο το χρονικό διάστημα (πριν από 2-1,8 εκατομμύρια χρόνια) είναι ιδιαίτερα μικρό και αποσπασματικό.

Η ακριβής τοποθέτηση του Australopithecus sediba στο ανθρώπινο γενεαλογικό δέντρο έχει ήδη προκαλέσει τις πρώτες διενέξεις στην επιστημονική κοινότητα, αφού κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το νέο είδος ανήκει στους Homo.

Ο Australopithecus sediba έζησε την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν τα είδη του Homo, και αποτελεί έναν ιδιάζοντα συνδυασμό αρχαϊκότερων και σύγχρονων χαρακτηριστικών. Τα μικρά δόντια, η προεξέχουσα μύτη, η αναπτυγμένη λεκάνη και τα μακριά πόδια δείχνουν ότι ανήκει στα πιο εξελιγμένα είδη. Ωστόσο, τα πολύ μακριά χέρια και το μικρό κρανίο απηχούν τα αρχαιότερα είδη του Αυστραλοπίθηκου, στα οποία τον εντάσσουν ο καθηγητής Μπέργκερ και οι συνάδελφοί του.

Ο καθηγητής Κόλιν Γκρόουβς από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η εκτίμησή του για τους ανθρωπίδες της Μαλάπα είναι ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο είδος Homo και όχι για Αυστραλοπίθηκο. «Οι ίδιοι οι συντάκτες τόνισαν κάποιες ομοιότητες με τον πρώιμο Homo και φαίνεται να παραδέχονται ότι τα χαρακτηριστικά του Homo κυριαρχούν και ότι μόνο η μικρή κρανιακή χωρητικότητα αποτελεί στην πραγματικότητα χαρακτηριστικό “αυστραλοπιθήκου”», σχολίασε. «Αλλά τώρα γνωρίζουμε τον Homo floresiensis με κρανιακή χωρητικότητα πάνω κάτω ίδια με αυτή του νέου είδους».

Τα απολιθώματα ανακαλύφθηκαν στη διάσημη περιοχή «Λίκνο της Ανθρωπότητας» που έχει ανακηρυχθεί ως τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Ανασύρθηκαν από ένα όρυγμα – ό,τι απέμεινε από ένα δίκτυο σπηλιών που με την πάροδο του χρόνου έχασε την οροφή του από τη διάβρωση.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι ανθρωπίδες είτε έπεσαν μέσα σε κάποια σπηλιά είτε κόλλησαν σ’ αυτήν. Κατά πάσα πιθανότητα, τα πτώματά τους παρασύρθηκαν σε κάποια υπόγεια λίμνη κατά τη διάρκεια καταιγίδας, καθώς τα οστά τους βρέθηκαν μαζί με τα υπολείμματα άλλων νεκρών ζώων.

Η πρώτη ανακάλυψη του νέου είδους έγινε τον Αύγουστο του 2008, ενώ το πρώτο οστό εντοπίστηκε από τον εννιάχρονο γιο του καθηγητή Μπέργκερ, Μάθιου. «Αναποδογύρισα την πέτρα και είδα την κλείδα να προεξέχει. Δεν ήξερα τι είναι στην αρχή – νόμιζα ότι ήταν απλά μία αντιλόπη», δήλωσε στο BBC ο νεαρός. «Γι’ αυτό φώναξα τον μπαμπά μου ο οποίος σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων άρχισε να βρίζει. Όταν τον ρώτησα “τι έκανα λάθος;”, απάντησε “τίποτα, τίποτα – βρήκες έναν ανθρωπίδη”».

Ανέκδοτο

Ανέκδοτο


Ένας τυπικός άντρακλας παντρεύτηκε μία τυπική κουκλάρα και μετά τον γάμο, έθεσε τους εξής κανόνες:


"Θα έρχομαι στο σπίτι όποτε θέλω, εάν το θέλω και ό,τι ώρα γουστάρω, και δεν δέχομαι κουβέντα πάνω σε αυτό.


Θα με περιμένει ένα ωραίο δείπνο στο τραπέζι,
εκτός εάν σε ειδοποιήσω ότι δεν θα έρθω σπίτι για φαγητό.
Θα πηγαίνω για κυνήγι, ψάρεμα, ποτό και χαρτιά όταν θέλω με τους φίλους μου, και μην μου το παίξεις δύσκολη.

Αυτοί είναι οι κανόνες μου.. Έχεις κανένα σχόλιο;"


Η νύφη απάντησε,
"Όχι, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Απλά θέλω να καταλάβεις πως εδώ θα έχουμε σεξ
στις 7:00 κάθε βράδυ... είτε είσαι εδώ είτε δεν είσαι!"

Οι 9 πιο παράξενοι διαγωνισμοί του κόσμου

Οι 9 πιο παράξενοι διαγωνισμοί του κόσμου

Ξέραμε για διαγωνισμούς τραγουδιού, διαγωνισμούς χορού, διαγωνισμούς χοτ ντογκ και διαγωνισμούς ομορφιάς.

Αλλά φαίνεται πως όταν ο λαός έχει κέφια δεν διστάζει να διαγωνιστεί στο οτιδήποτε.
Και αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι οι διαγωνισμοί έχουν πάντα σκοπό να αναδείξουν ταλέντα και να προωθήσουν τους κατόχους τους σε μία πιθανή επαγγελματική καριέρα, μάλλον δεν έχετε μάθει για τους πιο παράξενους διαγωνισμούς του κόσμου, που μοναδικός τους σκοπός είναι η διασκέδαση.
Και ο σκοπός αυτός αγιάζει ακόμα και τα πιο πρωτότυπα μέσα!
Με αφορμή το 7ο ετήσιο Πρωτάθλημα Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί, που
πραγματοποιήθηκε πριν έναν περίπου μήνα στο Τορόντο, συγκεντρώσαμε μερικούς ακόμα παράξενους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο που πραγματικά προκαλούν το γέλιο αλλά και την περιέργεια.
Σας ακούγεται ανόητο;
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, φίλοι μου!

1.Πρωτάθλημα Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί
Η 25η Οκτωβρίου ήταν μία άκρως σημαντική μέρα για τους κατοίκους του Τορόντο, αφού έλαβε χώρα το 7ο κατά σειρά Πρωτάθλημα Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί.
Εκατοντάδες fan του «αθλήματος» δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά, το οποίο περιλάμβανε αμέτρητους γύρους «δακτυλομαχιών» καθώς και ένα έπαθλο 10.000 δολαρίων για αυτόν που θα κατάφερνε να καλύψει τις περισσότερες «πέτρες» με «χαρτί», να σπάσει τα περισσότερα «ψαλίδια» με «πέτρα» και να κόψει τα περισσότερα «χαρτιά» με «ψαλίδια».
Το παιχνίδι αυτό βέβαια, όσο απλό και να ακούγεται, απαιτεί κάποια στρατηγική -να ξέρεις π.χ. πότε να ανοίξεις το χέρι σου ή να πώς να αποφύγεις μία συγκεκριμένη χειρονομία από τον άλλον- αλλά ως επί το πλείστον βασίζεται στην τύχη.
Όπως, παραδείγματος χάριν, η λοταρία, αλλά με λιγότερα χρήματα για έπαθλο και με περισσότερες πιθανότητες για νίκη.

2. Σνόρκελ σε βούρκο (Bog Snorkeling)
Η Ουαλία είναι ένα παράξενο μέρος.
Όχι μόνο υπολογίζεται πως έχει σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα πρόβατα από ανθρώπους (άσχετο!), αλλά φιλοξενεί κάθε χρόνο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνόρκελ σε Βούρκο, που πραγματοποιείται εδώ και 23 χρόνια σε ένα χαντάκι 55 περίπου μέτρων το οποίο διασχίζει έναν ιδιωτικό τυρφώνα λίγο έξω από την περιοχή.
Με βία 600 μόνιμους κατοίκους, το Llanwrtyd Wells ισχυρίζεται πως είναι η μικρότερη πόλη της Βρετανίας και έχει βρει τον τρόπο να προσελκύει τουρίστες με την διοργάνωση τρελών φεστιβάλ.
Μαραθώνιος Ανθρώπου vs Αλόγου
Από τους ίδιους τρελούς που έκαναν διάσημη την πόλη Llanwrtyd Wells της Ουαλίας μας έρχεται και ο Μαραθώνιος Ανθρώπου vs Αλόγου.
Προέκυψε, μάλιστα, πάνω σε ένα μεθύσι κάποιων κατοίκων, οι οποίοι καβγάδιζαν για το ποιος μπορεί να τρέξει μεγάλες αποστάσεις ταχύτερα, ο άνθρωπος ή το άλογο.

3.Extreme Ironing (Ακραίο Σιδέρωμα)
Θα τους αναγνωρίσετε από την τσάκιση στα παντελόνια τους!
Κρέμονται από απότομους γκρεμούς, δένονται έξω από οχήματα που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμα και υποβρυχίως οι διαγωνιζόμενοι στο Extreme Ironing δεν διστάζουν σε σιδερώσουν ρούχα ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.
Το άθλημα υπάρχει από το 1997, όταν ένα Βρετανός, ο Phil Shaw συνδύασε την αγάπη του για την αναρρίχηση με την δουλειά του, ως εργάτης σε εργοστάσιο ενδυμάτων
Κουβάλημα συζύγου (Wife Carrying)

4.Το Κουβάλημα της Συζύγου
-άθλημα κατά το οποίο ο άνδρας κάνει αγώνα δρόμου μετ’εμποδίων κουβαλώντας στους ώμους την γυναίκα του- ξεκίνησε αρχικά ως αστείο στο Sonkajärvi της Φινλανδίας.
Οι φανατικοί του αθλήματος ισχυρίζονται όμως ότι το άθλημα έχει τις ρίζες του σε παλαιότερες εποχές, όταν ήταν αποδεκτό να «κλέβει» κανείς την γυναίκα κάποιου, κουβαλώντας την μακριά από τα γειτονικά χωριά, αλλά στην πραγματικότητα ως άθλημα μετρά μόνο 16 χρόνια.
Ο άντρας, λοιπόν, πρέπει να κουβαλήσει την γυναίκα -χωρίς να είναι απαραίτητα ζευγάρι- σε έναν αγώνα δρόμου που περιλαμβάνει νερό, άμμο και εμπόδια.
Η γυναίκα πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 48 κιλά (σε πολύ αδύνατες γυναίκες προστίθενται βάρη για να πλησιάσουν την διαφορά των κιλών).
Κάθε φορά που ο άνδρας ρίχνει κάτω την γυναίκα -κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, γι’αυτό και οι γυναίκες φορούν κράνη- επιβαρύνεται με πρόστιμο 15 δευτερολέπτων.
Για να τους διευκολύνουν στο κουβάλημα, οι περισσότερες γυναίκες τους καβαλάνε σαν σάκες (πόδια στην μέση και χέρια στον σβέρκο) ή με τον «εσθονικό» τρόπο (πόδια στον σβέρκο και χέρια στην μέση του άντρα).

5.Tiddlywinks
Στο παιχνίδι αυτό υπάρχουν 4 χρωμάτων κουμπιά (Winks): κόκκινα, μπλε, πράσινα και κίτρινα.
Κάθε χρώμα έχει έξι κουμπιά και σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να τα βάλουν σε ένα δοχείο «φλιπάροντάς» τα με ένα μεγαλύτερο κουμπί, το Squidger.
Ο παίχτης που θα καταφέρει να βάλει και τα 6 κουμπιά στο δοχείο είναι και ο νικητής.
Οι υπόλοιποι παίχτες ακολουθούν ανάλογα με τον αριθμό των κουμπιών που έχουν βάλει στο δοχείο.

6.Conkers (Καστανομαχίες)
Έχετε κάστανα;
Μην τα φάτε.
Μπορούν να σας χρησιμέψουν στο άχρηστο αυτό αγγλικό παιχνίδι.
Παίζεται με δύο παίκτες, με τον καθένα να έχει ένα κάστανο τρυπημένο και δεμένο με ένα σκοινάκι.
Ο ένας παίχτης κρατάει ακίνητο το κάστανό του, ενώ ο άλλος το χτυπάει με το δικό του.
Το πρώτο κάστανο που θα σπάσει χάνει.

7.Chess Boxing (Σκάκι με Μποξ)
«Ο αγώνας γίνεται στο ρινγκ και οι πόλεμοι στην σκακιέρα».
Αυτό είναι το σλόγκαν της παγκόσμιας οργάνωσης Chess Boxing, που εκπροσωπεί ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της: ένα πρωτότυπο άθλημα που συνδυάζει σκάκι και μποξ!
Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Iepe Rubingh, επηρεασμένος από ένα κόμικ, διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα Chess Boxing το 2003.

8.Punkin Chunkin (Ρίψη Κολοκύθας)
Όσο περίεργο σας φαίνεται και το όνομα, άλλο τόσο ανούσιος είναι και αυτός ο αποκριάτικος διαγωνισμός.
Αυτό δεν πτοεί βέβαια τους 20.000 θεατές που μαζεύονται κάθε χρόνο στο Delaware για να δουν κολοκύθες να… εκτοξεύονται και να προσγειώνονται άτσαλα.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1986, όταν τέσσερεις φίλοι – πιθανότατα μεθυσμένοι- στοιχημάτισαν για το ποιος θα πετούσε μακρύτερα μια κολοκύθα.

9.Air Guitar (Παίζοντας κιθάρα... χωρίς κιθάρα)
Το περίεργο αυτό φεστιβάλ ξεκίνησε το 1996 στην Φιλανδία.
Στον διαγωνισμό υπάρχουν δύο γύροι: στον πρώτο ο διαγωνιζόμενος παίζει ένα τραγούδι τις επιλογής του, ενώ στον δεύτερο το κοινό διαλέγει ένα τραγούδι για τον διαγωνιζόμενο.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Το πρωτότυπο του διαγωνισμού είναι το γεγονός ότι τα τραγούδια είναι playback και ο διαγωνιζόμενος... προσποιείται ότι παίζει κιθάρα!


Απο τα πιο αστεία που μπορεί να γινουν σε ζωντανή σύνδεση!!! ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝΑΛΙ (BINTEO)

Απο τα πιο αστεία που μπορεί να γινουν σε ζωντανή σύνδεση!!!

ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝΑΛΙ (BINTEO)

Απο τα χειρότερα που μπορεί να πάθει κανάλι την ώρα της ζωντανής μετάδοσης.

Οι διαδηλωτές που ήταν εκεί για άλλο λόγο αλλά μόλις κατάλαβαν οτι ειναι στον αέρα με τη δημοσιογράφο Kay Burley άρχισαν να φωνάζουν "S*ck Kay Burley, watch the BBC!"


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Μειώνονται τα αστέρια μας!

Μειώνονται τα αστέρια μας!

Κατά πέντε φορές έχει μειωθεί ο σχηματισμός νέων αστεριών τα τελευταία τρία δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε το τροχιακό τηλεσκόπιο Χέρσελ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).
Το Χέρσελ κατόρθωσε να μετρά συγκεκριμένα το ρυθμό μείωσης στην ταχύτητα σχηματισμού άστρων στους γαλαξίες, σύμφωνα με το New Scientist, καθώς με την υπέρυθρη τεχνολογία του κατέστη εφικτό οι αστρονόμοι να μελετήσουν αρκετούς σπειροειδείς γαλαξίες, όπως ο δικός μας, οι οποίοι προηγουμένως ήταν κρυμμένοι από τα γήινα τηλεσκόπια πίσω από νέφη κοσμικής σκόνης.Η εικόνα ενός νέου σύμπαντος αναδύεται από τα ευρήματα του Χέρσελ, όπως ανέφερε διευθυντικό στέλεχος της ESA. Σύμφωνα με τον αρμόδιο επιστήμονα της ΕSA, Στιν Ιλς, του πανεπιστημίου του Κάρντιφ, τα πρώτα ευρήματα σημαίνουν ότι "κάποια στιγμή τα άστρα θα σταματήσουν τελείως να δημιουργούνται". Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη το λόγο που συμβαίνει αυτή η διαχρονική μείωση των άστρων.
Μεταξύ άλλων, το Χέρσελ κατόρθωσε να “εντοπίσει” ένα τεράστιο άστρο σε εμβρυικό στάδιο, που, όπως ανακοίνωσε η Ανί Ζαβανιό, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αστροφυσικής της Μασσαλίας, είναι ήδη μεγαλύτερο από οκταπλάσιο σε μέγεθος από τον ήλιο μας και το οποίο σε λίγες εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και φωτεινότερα άστρα στο γαλαξία μας.
Τέτοια γιγάντια άστρα (έχουν βρεθεί να είναι μέχρι και 150 φορές μεγαλύτερα από τον ήλιο μας) είναι σπάνια και βραχύβια και για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε η ESΑ, ο εντοπισμός ενός από αυτά από το Χέρσελ αποτελεί σπάνια ευκαιρία να μελετηθεί ο σχηματισμός τους και να επιλυθεί το παράδοξό τους, που απασχολεί εδώ και χρόνια την αστρονομία.
Κανονικά, τα άστρα, σύμφωνα με τις αποδεκτές επιστημονικές αρχές, δεν θα έπρεπε να μεγαλώνουν πάνω από οκτώ φορές σε σχέση με τον ήλιο μας. Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί "αδύνατα" άστρα που είναι πολύ μεγαλύτερα και η κατανόηση της δημιουργίας τους αποτελεί κρίσιμο σημείο για τους αστρονόμους.
Η εκτόξευση του Χέρσελ, που είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ σταλεί στο διάστημα, πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο και κινείται σε τροχιά που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 εκατ. χλμ. από τη Γη.
Οι αυξημένες τεχνολογικές δυνατότητες του ευρωπαϊκού τηλεσκοπίου, που μπορεί να δει σε διαφορετικά μήκη κύματος από ό,τι μέχρι τώρα (από 55 έως 670 μικρά), του επιτρέπουν να κλείνει πλέον σημαντικά κενά στην κοσμική ιστορία.
Το κάτοπτρο του τηλεσκοπίου του Χέρσελ, που μεταφέρει δύο κάμερες υψηλής ανάλυσης και ένα φασματόμετρο υψηλής ακρίβειας, έχει διάμετρο 3,5 μέτρων και είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό του αμερικανικού τροχιακού τηλεσκοπίου Χαμπλ, που γιόρτασε πρόσφατα τα 20ά γενέθλιά του.

Μαρίνα Κουτσούμπα

Φωτοβολταικά σε χαρτί!!

Φωτοβολταικά σε χαρτί!!

Φωτοβολταϊκά στοιχεία πάνω σε χαρτί κατάφεραν να τυπώσουν ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος που αναζητά καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ενέργειας.
Tο ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από Ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ENI και το Αμερικανικό Ίδρυμα Ερευνών. Η ENI έχει επενδύσει 5 εκατ. δολάρια στο ερευνητικό κέντρο «Eni-MIT Solar Frontiers Research Center», ενώ η χρηματοδότηση του Αμερικανικού Ιδρύματος Ερευνών φτάνει τα 2 εκατ. δολάρια.
Τα «χάρτινα» φωτοβολταϊκά στοιχεία βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να διατεθούν στο εμπόριο.Ωστόσο η τεχνική που ακολουθείται, κατά την οποία το χαρτί «διαποτίζεται» με οργανικό ημιαγώγιμο υλικό, θεωρείται αποτελεσματική λύση για τη μείωση του βάρους των φωτοβολταϊκών πάνελ.
Η συγκεκριμένη τεχνική θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εκτύπωσης, κατά την οποία το χαρτί διαποτίζεται με μελάνι.
Τα «χάρτινα» φωτοβολταϊκά στοιχεία δεν έχουν ακόμα μεγάλη αποδοτικότητα, ωστόσο οι ερευνητές ελπίζουν ότι χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές θα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα.


Τυφλός οδηγός;

Τυφλός οδηγός;

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος συνέλαβαν τον George Day, από το Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας, για τροχαίες παραβάσεις, παρά το γεγονός πως είναι τυφλός από την ηλικία των 7 ετών και δεν απέκτησε ποτέ δίπλωμα οδήγησης και επομένως, ούτε αυτοκίνητο.
Αρχικά ο Day νόμισε πως πρόκειται για πλάκα, όταν ένας φίλος του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε ότι τον αναζητά η αστυνομία με ένταλμα σύλληψης. ο ίδιος ο 50χρονος τυφλός δήλωσε: “Μίλησα με την αστυνομία και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να οδηγήσω γιατί είμαι τυφλός. Όμως, μου είπαν ότι θα έρθουν την επόμενη μέρα και θα με πάνε στο δικαστήριο”.
Τέλος καλό όλα καλά όμως για τον άμοιρο George, αφού επικράτησε η λογική στο δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Η μόνη εξήγηση για την παρεξήγηση αυτή είναι πως προφανώς, κάποιος άλλος παραβίασε τον ΚΟΚ και χρησιμοποίησε τα στοιχεία του, προκειμένου να τον ενοχοποιήσει.


Sex video αρχηγού κόμματος με σύζυγο βουλευτή αναστατώνει την Τουρκία !

Sex video αρχηγού κόμματος με σύζυγο βουλευτή αναστατώνει την Τουρκία !

Με υπογλώσσια τον έχουν ολόκληρο αρχηγό κόμματος μετά την διέρρευση στο διαδίκτυο sex video, που τον δείχνει να έχει ερωτικές επαφές με αιθέρια ύπαρξη, η οποία τυγχάνει σύζυγος βουλευτή του ίδιου του κόμματός του... Ποιος είναι;
Ο Deniz Baykal. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία! Μέγα ροζ και πολιτικό σκάνδαλο συνταράσσει τη γειτονική χώρα από χθες (6/5), οπότε και κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο video στη δημοσιότητα. Ο πρόεδρος δε ψάχνει κάπου να κρυφτεί... Και από τους ψηφοφόρους του και τους πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, αλλά κυρίως από τον βουλευτή του και σύζυγο της... μοιχαλίδας!
Στο video ο Baykal εμφανίζεται γυμνός να ντύνεται μετά το sex, ενώ και η εν λόγω γυναίκα εμφανίζεται ωσάν την... Εύα!
Οι σκηνές βιντεοσκοπούνταν εν αγνοία του Baykal από κάμερα, που φαίνεται να ήταν τοποθετημένη στην ντουλάπα. Το θέμα είναι ποιος κρύβεται πίσω από την μαγνητοσκόπηση και τη δημοσιοποίηση του εν λόγω video, το οποίο έχει αναστατώσει ολόκληρη την Τουρκία.
Όχι τίποτα άλλο, μας κορόιδευαν με τη Τζούλια και τις... προσωπικές της στιγμές! Ρόδα είναι και γυρίζει...

Το 94% των ανδρών γνωρίζει ότι έχει απατηθεί!

Το 94% των ανδρών γνωρίζει ότι έχει απατηθεί!

Παρά το ταλέντο των γυναικών στο «μαγειρεμένο ψέμα», οι άνδρες είναι τελικώς εκείνοι που ανιχνεύουν καλύτερα από εκείνες την απιστία.
Βέβαια, η υποψία ή καχυποψία των αντρών για την σύντροφό τους, ακόμα και όταν εκείνη τους είναι πιστή, αποτελεί βασικό μειονέκτημά τους!
Το συμπέρασμα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Πολ Άντριους στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια του Ρίτσμοντ και βασίστηκε στις απαντήσεις 203 ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, ήταν ότι μολονότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να έχουν απατήσει τις συντρόφους τους (το 29% παραδέχτηκε έστω μια «περιπέτεια» έναντι 18,5% των γυναικών), ήταν επίσης πιο πιθανό (94%), σε σχέση με τις γυναίκες (80%), να μαντέψουν σωστά την απιστία της συντρόφου τους. Παράλληλα, το 75% των ανδρών, έναντι μόλις το 41% των γυναικών, κατάφεραν να αποκαλύψουν πραγματικά την απιστία.
Επιπλέον, οι ερευνητές εκτίμησαν στατιστικά το βαθμό ειλικρίνειας ανδρών και γυναικών. Και στην περίπτωση αυτή, οι άνδρες υπερτερούν, αφού τείνουν να είναι πιο ειλικρινείς σε σχέση με τις γυναίκες για τις απιστίες τους. Πέρα από το 18,5% των γυναικών που παραδέχτηκαν την απιστία, πολύπλοκες στατιστικές τεχνικές των ερευνητών συμπέραναν ότι ένα 10% των γυναικών είχε απατήσει κάποιο άνδρα χωρίς να το παραδεχτεί, ενώ οι άνδρες ήταν σχεδόν απόλυτα ειλικρινείς για την απιστία τους.
Όπως ερμηνεύουν και εξηγούν οι ερευνητές, πρόκειται για ένα είδος εξελικτικού «ανταγωνισμού εξοπλισμών» ανάμεσα στα δύο φύλα, με τους άνδρες να προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν την ικανότητα ανίχνευσης της γυναικείας απιστίας και τις γυναίκες, από την πλευρά τους, να γίνονται ολοένα πιο ικανές στο να την κρύβουν.

«Διακυβεύονται πιο πολλά για ένα άνδρα», ανέφερε ο κ. Άντριους και πρόσθεσε ότι «όταν μια σύντροφος είναι άπιστη, ένας άνδρας κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία της αναπαραγωγής και να καταλήξει να μεγαλώνει το παιδί ενός άλλου.
Έχει συνεπώς κάθε λόγο να μπορεί να ανιχνεύει την απιστία».



Δες Ένα Στάδιο Να Κατεδαφίζεται (Από Μέσα!!!!!)

Δες Ένα Στάδιο Να Κατεδαφίζεται (Από Μέσα!!!!!)

Αυτό δεν είναι ένα απλό βιντεάκι.

Πάντα play και κούνα το βελάκι στην οθόνη για να κουνήσεις την «κάμερα» και να δεις το στάδιο να καταρρέει γύρω σου.





allostyle

Παρ' το αλλιώς..θα βρεις!!!(video)

Παρ' το αλλιώς..θα βρεις!!!
(video)


Αυτά παθαίνει όποιος κάνει μαγκιές...



ΒΙΝΤΕΟ με τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου

ΒΙΝΤΕΟ με τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου

Δείτε σε video τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Οι τιμές και οι μάρκες.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε κάποιο...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ...




Γιατί οι άνδρες λένε «Σ' αγαπώ» πιο γρήγορα από τις γυναίκες

Γιατί οι άνδρες λένε «Σ' αγαπώ» πιο γρήγορα από τις γυναίκες


Μπορεί οι γυναίκες να αποκαλούνται το «ασθενές φύλο» και να θεωρούνται πιο τρυφερές και ρομαντικές, φαίνεται όμως ότι το «ισχυρό φύλο» κρύβει τις δικές του ευαισθησίες. Δεν είναι τυχαίο ότι μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες λένε «σ 'αγαπώ» στη σύντροφό τους πιο γρήγορα από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνδρες χρειάζονται κατά μέσο όρο 7 μήνες για να πουν τις δύο μαγικές λέξεις στη νέα τους σύντροφο, τη στιγμή που στις γυναίκες αυτό το βήμα παίρνει περίπου 8 μήνες.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 2.000 άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και μορφωτικού επιπέδου, που είχαν βγει ραντεβού τον περασμένο χρόνο.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι όταν πρόκειται για φλερτ, τα άτομα άνω των 55 ετών είναι πιο ενεργά και έχουν μεγαλύτερη διάθεση για πειραματισμούς από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας φαίνεται να συμφωνούν με προηγούμενες μελέτες, που υποστηρίζουν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να είναι πιο ρομαντικοί και να ερωτεύονται πιο συχνά από τις γυναίκες σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο και συγγραφέα, Oliver James.

«Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άνδρες με αποτέλεσμα να γίνονται πιο σκληρές και ρεαλιστικές αλλά και πιο ικανές να ελέγξουν τα συναισθήματά τους», εξηγεί ο Dr. Oliver James.

«Έτσι όταν ένας άνδρας λέει ''Σ 'αγαπώ'' θα μπορούσε η κίνηση αυτή να είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει τα πιο πολύπλοκα και δύσκολα συναισθήματα που δυσκολεύεται στην πραγματικότητα να καταλάβει, ενώ όταν μια γυναίκα φτάνει στο σημείο να πει ''Σ 'αγαπώ'', έχει μεγαλύτερη συναίσθηση του βάρους που κουβαλούν αυτές οι δύο λέξεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το κλασικό στερεότυπο είναι ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν την αγάπη για να κερδίσουν το σεξ και οι γυναίκες χρησιμοποιούν το σεξ για να πάρουν αγάπη.»


Ο μυστηριώδης κόκκινος καταράκτης

Ο μυστηριώδης κόκκινος καταράκτης

Ένα από τα πιο εκπληκτικά φαινόμενα στην Ανταρκτική, είναι οι καταρράκτες αίματος "Blood Falls" που ανακαλύφθηκαν το 1911.Μια στήλη "αίματος" που βγαίνει από έναν παγετώνα, δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στο παγωμένο έδαφος της Ανταρκτικής, αλλά εάν επισκεφτείτε τον παγετώνα Taylor, θα συναντήσετε ένα μοναδικό θέαμα.
Αρχικά, οι επιστήμονες σκέφτηκαν ότι είναι κόκκινη άλγη, αλλά η περαιτέρω έρευνα απόδειξε ότι το κόκκινο χρώμα, προέρχεται από κάτι πιο θεαματικό.
Ανακάλυψαν ότι μια μικρή λίμνη, σφραγίστηκε κάτω από τον παγετώνα Taylor κατά προσέγγιση 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο παγετώνας ενέργησε όπως μια φυσική χρονοκάψουλα, διατηρώντας τους αρχαίους μικροοργανισμούς, ζωντανούς στη λίμνη.

Η παγιδευμένη λίμνη έχει πολύ υψηλή αλατότητα και είναι πλούσια σε σίδηρο, ο οποίος δίνει στον καταρράκτη το κόκκινο χρώμα του. Μια σχισμή στον παγετώνα επιτρέπει την πολική λίμνη να ρέει προς τα έξω, χωρίς να επηρεάζεται το εσωτερικό της οικοσύστημα.

Οι "καταρράκτες αίματος" είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι η ζωή μπορεί να βρεθεί και στις πιο ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως π.χ. στον Άρη.


Αν κόψω το τσιγάρο θα πάρω κιλά; - Τι λένε οι ειδικοί

Αν κόψω το τσιγάρο θα πάρω κιλά;
- Τι λένε οι ειδικοί !


Αν σκέφτεστε να κόψετε το τσιγάρο αλλά φοβάστε ότι θα πάρετε κιλά δεν είστε μόνος. Οι περισσότεροι καπνιστές και ειδικά οι γυναίκες μοιράζονται την ίδια ανησυχία μαζί σας, ανησυχία που μάλλον αποδεικνύεται υπερβολική, αφού στατιστικά το 80% των πρώην καπνιστών δεν παίρνουν παραπάνω από 3-4 κιλά μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που παίρνουν περισσότερα κιλά αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μην ευθύνονται οι αλλαγές στο μεταβολισμό εξαιτίας της διακοπής του καπνίσματος αλλά το γεγονός ότι πολύ απλά οι πρώην καπνιστές προσπαθούν να καλύψουν το αίσθημα στέρησης, που νιώθουν, με την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Η δράση της νικοτίνης

Η αλήθεια είναι ότι βραχυπρόθεσμα η νικοτίνη μπορεί να μειώσει την όρεξη. Πιο συγκεκριμένα καταστέλλει την όρεξη για διάστημα 2 έως και 3 ωρών από το κάπνισμα ενός τσιγάρου, ενώ ενισχύει την αίσθηση κορεσμού μετά από το γεύμα. Παράλληλα αυξάνει την ενέργεια που χρησιμοποιεί ο οργανισμός.

«Ένα τσιγάρο αυξάνει κατά 3% την κατανάλωση ενέργειας στο επόμενο μισάωρο» σημειώνει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Ιωάννα Κατσαρόλη. «Σε συνήθεις καπνιστές που καπνίζουν 24 τσιγάρα μέσα σε μία ημέρα, παρατηρείται αύξηση του μεταβολισμού, που κυμαίνεται στις 2230 με 2445 θερμίδες. Η εξήγηση για την προσωρινή αυτή δράση συνδέεται με το γεγονός πως η νικοτίνη διεγείρει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα του οργανισμού, το οποίο εκτός των άλλων επηρεάζει και το μεταβολικό μας ρυθμό.»

Οι επιδράσεις αυτές του τσιγάρου πιθανότατα εξηγούν για ποιο λόγο οι καπνιστές έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερο σωματικό βάρος από τους μη καπνιστές αλλά και για ποιο λόγο όσοι διακόπτουν το κάπνισμα έχουν την τάση να παίρνουν βάρος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η δράση αυτή του καπνίσματος εξασθενεί σε παχύσαρκα άτομα και επηρεάζεται από το βαθμό σωματικής άσκησης και γενικότερα από τη φυσική κατάσταση του καπνιστή.

Περισσότερα κιλά οι «θεριακλήδες»

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί παρατηρείται ότι οι «βαρείς» καπνιστές ζυγίζουν περισσότερο από τους «ελαφριούς» καπνιστές. Αν και είναι δύσκολο να δοθεί επιστημονική εξήγηση σε αυτό το γεγονός φαίνεται ότι οι «θεριακλήδες» έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο επιρρεπείς και σε άλλες κακές συνήθειες, που ευνοούν την αύξηση του σωματικού βάρους, όπως είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ και η καθιστική ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ένα παχύσαρκο άτομο επιχειρεί να σταματήσει το κάπνισμα, συνήθως παίρνει και άλλα κιλά, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται και να ξαναρχίζει το κάπνισμα.

+3 κιλά μετά τη διακοπή καπνίσματος

Ελάχιστες έρευνες έχουν εξετάσει τις χρόνιες επιπτώσεις του καπνίσματος στο μεταβολισμό. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, που κατά μέσο όρο είναι 3 κιλά. Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην πρόσληψη βάρους.

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι η μέση αύξηση σωματικού βάρους δέκα χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος ήταν 2,8 και 3,8 κιλά σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Το γεγονός αυτό αποδόθηκε όχι μόνο στη μεταβολική δράση του καπνίσματος αλλά και στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Είναι αναμενόμενη εξάλλου η αντικατάσταση μίας δραστηριότητας, από την οποία ο πρώην καπνιστής αντλούσε ευχαρίστηση, δηλαδή του τσιγάρου, με μία άλλη που επίσης του χαρίζει απόλαυση, όπως είναι η κατανάλωση φαγητού.

«Η αλήθεια είναι ότι ο μηχανισμός που εξηγεί την αύξηση στο σωματικό βάρος μετά τη διακοπή του καπνίσματος, δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός», επισημαίνει ο διαιτολόγος - διατροφολόγος, M.Sc, Παρασκευάς Παπαχρήστος. «Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι οφείλεται βασικά σε δύο παράγοντες: στην αύξηση της θερμιδικής πρόσληψης, που κατά μέσο όρο υπολογίζεται στις 250-300 θερμίδες την ημέρα και στη μείωση των ενεργειακών δαπανών. Είναι σημαντικό, όμως, ότι η επίδραση αυτή αρχίζει να εξασθενεί μετά την πάροδο έξι μηνών από τη διακοπή του καπνίσματος.»

Με λίγα λόγια: το κάπνισμα συνδέεται με το σωματικό βάρος. Αν και έχουμε συνηθίσει να το συσχετίζουμε με τη διατήρηση χαμηλού βάρους, οι βαρείς καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σχέση με όσους καπνίζουν λίγο ή καθόλου.

Από την άλλη πλευρά, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να φέρει λίγα κιλά παραπάνω, όμως η επίδραση αυτή συνήθως παύει να υφίσταται 6 μήνες αργότερα.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να συγκρίνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του τσιγάρου και του αυξημένου σωματικού βάρους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αύξηση στο βάρος, που υπερβαίνει τα 20 κιλά, θα μπορούσε να συγκριθεί με τις βλαβερές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Όσον αφορά το τελευταίο αρκεί να σκεφτείτε ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει εξαιτίας του τσιγάρου.


crazygreekblogger