Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ενδιαφέρουσες απόψεις για τα U.F.O's

Ενδιαφέρουσες απόψεις για τα U.F.O's
Είμαι ευνοϊκά διακείμενος στην πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής και, χωρίς να έχω ποτέ σχετική εμπειρία, δεν αποκλείω το γεγονός να υπήρξε κάποτε αυτό που λέγεται “εξωγήινη επαφή”.

Αυτή η τελευταία από μόνη της είναι συναρπαστική ως σκέψη αλλά έχει οδηγήσει σε μια σειρά υπερβολών από πολλές πλευρές, η οποία ευθύνεται για την αυξανόμενη δυσπιστία του κόσμου απέναντι στην “ουφολογία”, όπως και για τη γελοιοποίηση την οποία έχει υποστεί κατά καιρούς.

Η αλήθεια είναι πως, σε αρκετά σημεία η ουφολογία δίνει κάθε λόγο ώστε να γελοιοποιείται, υποστηρίζοντας θεωρίες που δεν τεκμηριώνονται και δεν επαληθεύονται από την επιστημονική κοινότητα και η μοναδική εξήγηση που δίνεται για αυτό είναι πως η τελευταία συμμετέχει θέλοντας και μη σε μια τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης, στην οποία μετέχουν και άλλοι φορείς, όπως οι υπηρεσίες πληροφοριών, ερευνητικά ιδρύματα και ολόκληρες κυβερνήσεις.

Από αυτό το σημείο και πέρα ξεκινούν οι δαιδαλώδεις πορείες της συνομωσιολογίας, που είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς και που δύσκολα θα κερδίσει κάτι αν το κάνει. Μέσα σε έναν πραγματικό κυκεώνα αντικρουόμενων απόψεων, ένα από τα μείζονα ερωτήματα του ανθρώπινου γένους, εκείνο του εάν είναι μόνο του στο αχανές Σύμπαν, εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο.

Τα ερωτηματικά των μαρτύρων
Μια προσφιλής τακτική των επικριτών είναι η διάψευση και γελοιοποίηση των μαρτύρων εξωγήινων επαφών, τους οποίους συνήθως θεωρούν ως ανόητους ή αφελείς, που μπερδεύουν τα μετεωρολογικά μπαλόνια ή τον πλανήτη Αφροδίτη με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.
Το κακό όμως είναι πως είναι τόσες χιλιάδες οι μαρτυρίες και περιλαμβάνουν άτομα όλων των κοινωνικών, οικονομικών και μορφωτικών επιπέδων που αναρωτιέται κανείς σε ποιόν ανήκει η αφέλεια τελικά.
Σε εκείνον που βιώνει μια κάποια εμπειρία οποιασδήποτε αιτιολογίας ή σε εκείνον που την κρίνει από έναν καναπέ;

Δεν αμφιβάλω πως είμαστε όλοι μας πολύ επιρρεπείς στις οπτικές απάτες αλλά αυτές δεν πρέπει να αποτελούν την εύκολη δικαιολογία εκεί όπου αδυνατεί να βρεθεί μια περισσότερο πειστική υπόθεση.
Αναρωτιέμαι μάλιστα κατά πόσο είναι εφικτό, ακόμη και ένα μυαλό περιορισμένων δυνατοτήτων, να μπερδέψει την κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη με την πολύ συγκεκριμένη κίνηση ενός ιπτάμενου οχήματος ή το πως είναι δυνατό να επικαλείται κανείς τα αέρια βάλτων εκεί που δεν υπάρχει βάλτος.
Δεν είμαι από εκείνους που βλέπουν φαντάσματα πίσω από μια δέσμη καπνού, όμως υποστηρίζω ακράδαντα πως υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα, αρκετά σκεπτικιστές δηλαδή, οι οποίοι όμως επιθυμούν μια σοβαρότερη προσέγγιση του θέματος καθώς και εξηγήσεις που δεν προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.
Το πλέον δεδομένο είναι πως οι χιλιάδες αυτοί μάρτυρες, ανεξαρτήτως αιτιολογίας, είχαν κάποια εμπειρία η οποία και πρέπει να διερευνηθεί, όπου και αν καταλήξει.

Οι εξωγήινοι “άνθρωποι”
Έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότεροι μάρτυρες περιγράφουν τους εξωγήινους με μια σαφέστατη ανθρώπινη μορφή, έστω και αν αυτοί διαφέρουν σε επιμέρους χαρακτηριστικά: μπορεί να είναι πράσινοι, ιδιαίτερα ψηλοί ή κοντοί, με μακριά και λεπτά δάκτυλα περισσότερο από των ανθρώπων, με πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα κρανία.
Πάντως, παρά τις διαφορές, είναι άνθρωποι στη γενική τους εικόνα και αυτό έχει σκανδαλίσει αρκετά τους επικριτές.
Η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί μια σημαντική παρατήρηση.
Οι μορφές ζωής που συναντάμε στον πλανήτη Γη είναι σε έναν τεράστιο πραγματικά αριθμό, παρά ταύτα είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στα περιβάλλοντά τους.
Οι μορφές ζωής ενός πλανήτη “κρίνονται” από συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν, μερικές από τις οποίες είναι το εύρος θερμοκρασιών, η βαρύτητα, το είδος της ατμόσφαιρας, η απόσταση από τον Ήλιο, το μαγνητικό πεδίο και πολλές άλλες.

Εάν λοιπόν υποθετικά υπήρχε ζωή σε έναν πλανήτη όπως ο Δίας ή ο Κρόνος, λογικά θα περιμέναμε να εμφανίζει σημαντικές διαφορές από τη ζωή στη Γη.
Και πάλι εντελώς υποθετικά, επειδή το βαρυτικό πεδίο του Δία είναι τεράστιο, θα αναμέναμε οι οργανισμοί του να είναι εξαιρετικά μικροί σε μέγεθος (μιας και αυτό επηρεάζεται από τη βαρύτητα), καθώς και να είχαν έναν πανίσχυρο δομικό σκελετό. Αντίστοιχα, λόγω της χαμηλής του πυκνότητας, θα περιμέναμε αντίστοιχη προσαρμογή της εσωτερικής σύστασης του οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου βέβαιοι για το ότι θα υπήρχε μορφή παρόμοια με τον Άνθρωπο, όπως τον γνωρίζουμε.
Μπορεί, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών σε ένα πλανητικό σύστημα, οι “κάτοικοί” του να είχαν μια αεριώδη, λεπτοφυή δομή ή μια ακόμη πιο παχυλή.
Ποτέ όμως δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος.

Εξωγήινοι και Ξωτικά:
στο μεταίχμιο των υπερβατικών επαφών

Μια από τις πλέον σημαντικές επισημάνσεις στον τομέα της εξωγήινης ζωής, έχει κάνει ο Δρ. Ζακ Βαλλέ, ο οποίος παρατήρησε πως τόσο η περιγραφόμενη μορφή των εξωγήινων όσο και οι λεπτομέρειες της επαφής που έδιναν πολλοί μάρτυρες είχαν πολλά κοινά σημεία με τα Ξωτικά και άλλα πλάσματα της λαογραφίας των λαών.
Κυρίως η μορφή του λεγόμενου Nordic τύπου αλλά και οι αναφορές ότι, ενώ ήταν παρόντα και άλλα άτομα την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο μόνο πολλοί λίγοι ή και συνήθως ένας έγινε μάρτυρας της επαφής, έκανε τον μεγάλο ερευνητή να συνδέσει τα δύο αυτά φαινόμενα και να αναζητήσει άλλες ερμηνείες.

Σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι οι εξωγήινες επαφές πρέπει να θεωρηθούν ως ένα καθαρό μεταφυσικό φαινόμενο.
Το γεγονός ότι οι λοιποί παριστάμενοι δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό, καθώς και η εν ριπή οφθαλμού εμφάνιση και εξαφάνιση των εξωγήινων αλλά και άλλα χαρακτηριστικά που προκύπτουν από τις περιγραφές, θα μπορούσε να σημαίνει πως οι επαφές αυτές δεν συμβαίνουν ουσιαστικά στο υλικό πεδίο αλλά στο αστρικό και από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα (εν γνώσει ή εν αγνοία τους) να τις πραγματοποιούν μετατοπίζοντας τη συνείδησή τους προς τα αντίστοιχα πεδία.
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι οι εξωγήινοι που επισκέπτονται τους γήινους αλλά το αντίθετο.

Εξωγήινες αυταπάτες και θυμαπάτες
Κλασικό μοτίβο επαφών των προηγουμένων δεκαετιών ήταν η εμφάνιση των εξωγήινων ως κομιστών της ειρήνης και της οικολογίας.
Πράγματι, υπάρχουν χιλιάδες αναφορές μαρτύρων ότι οι εξωγήινοι επισκέπτες μετέφεραν συμπαντικού τύπου θρησκευτικά και κοινωνικά μηνύματα, που διαπνέονταν από έντονη ανησυχία σχετικά με τους πολέμους και τη χρήση πυρηνικών όπλων και όπλων μαζικής καταστροφής γενικότερα, καθώς και την προοδευτικά επιδεινούμενη μόλυνση του πλανήτη και την κατασπατάληση των φυσικών του πόρων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που γήινοι υποτίθεται πως επιλέχθηκαν ειδικά ώστε να γίνουν αγγελιοφόροι των συμπαντικών μηνυμάτων αυτών και εξαιτίας μιας σειράς υπερβολών, στη συνέχεια γελοιοποιήθηκαν και περιήλθαν στην αφάνεια.
Αρκετοί δε από αυτούς, κατά υποτιθέμενη εντολή των εξωγήινων, έγιναν συγγραφείς βιβλίων που θεωρήθηκαν από τους ίδιους και τους οπαδούς τους ως Ευαγγέλια της Νέας Εποχής.

Σήμερα τα μηνύματά τους θεωρούνται παλιομοδίτικα και γραφικά και είναι στη δικαιοδοσία της επιστήμης της Ψυχολογίας να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά όλων εκείνων που πάσχουν από το σύνδρομο του Μεσσία ή του Προδρόμου του.

Αυτή τη “μοναδικότητα” ή “ατομικότητα” των επαφών είναι που η Επιστήμη δεν θέλει να κατανοήσει.
Για τους περισσότερους επιστήμονες αλλά και επικριτές των εξωγήινων επαφών, η μαρτυρία θα πρέπει να συνοδεύεται από επιβεβαίωση πολλών διαφορετικών μαρτύρων ταυτόχρονα, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν τα επιμέρους στοιχεία της.

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε θεωρείται πως η εμπειρία δεν είναι αυθεντική, καθώς υπάρχουν αντιφάσεις.
Εάν μελετήσει κανείς προσωπικά τις ατομικές μαρτυρίες των μεταφυσικών εμπειριών, δεν θα αποφύγει να κάνει την παρατήρηση ότι πολλές φορές οι άνθρωποι περιγράφουν την εμπειρία που έζησαν μαζί κατά εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Δεν είναι απαραίτητο όμως να πρόκειται για μεταφυσική εμπειρία για να συμβεί αυτό.
Δοκιμάστε να ζητήσετε από δυο διαφορετικούς μάρτυρες ενός περιστατικού να σας το περιγράψουν και καταγράψτε τις αναφορές τους. Θα παρατηρήσετε λίγες ή αρκετές διαφορές.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ζητήστε τους το ίδιο και συγκρίνετε τις τωρινές αναφορές τους με εκείνες που σας είχαν δώσει τότε.

Μη σας κάνει εντύπωση εάν οι διαφορές τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνα που σας είχαν διηγηθεί.
Σκεφτείτε τώρα το ίδιο αυτό φυσιολογικό φαινόμενο σε μια εμπειρία που δεν ανήκει στο υλικό πεδίο αλλά στο Αστρικό, όπου ο Συνειδητός Νους δεν έχει πρόσβαση αλλά μόνο ο Υποσυνείδητος και επομένως, μετά το πέρας της, ο άνθρωπος εναγωνίως προσπαθεί να την ερμηνεύσει, παλεύοντας πολλές φορές με την ίδια τη Λογική του.

Διότι δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο του να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων μετά από περίεργες εμπειρίες, άλλωστε ήδη μιλήσαμε για εκείνους που θεώρησαν τους εαυτούς τους ως αγγελιοφόρους συμπαντικών μηνυμάτων από τους εξωγήινους.

Παρά ταύτα, έχω τη ζωηρή εντύπωση πως στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επαφές αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της θυμαπάτης. Η μετατροπή των εξωγήινων σε λατρευτικά πρόσωπα μέσα από την ίδρυση εκκλησιών και πνευματικών κινημάτων με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα (βλέπε μαζικές αυτοκτονίες), ενισχύουν αυτό το συλλογισμό.

Το παραμύθι της προστασίας του πληθυσμού
Μια από τις δικαιολογίες που συνήθως προβάλονται στο σενάριο της απόκρυψης των εξωγήινων επαφών από τις κυβερνήσεις, είναι το ενδεχόμενο πρόκλησης ταραχής και πανικού στον πληθυσμό.
Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια μεγάλη ανοησία τόσο το ένα όσο και το άλλο και πίσω από αυτά βρίσκονται νόες που το μόνο που κατορθώνουν είναι αυτό ακριβώς που επιθυμούν στην πραγματικότητα: τη δημιουργία ενός φοβικού κλίματος, που εντείνεται μέσα από τον κινηματογράφο αλλά και από την ίδια την ουφολογία που γίνεται μοχλός του συστήματός τους σε πολλές περιπτώσεις.

Πιστεύω πως αν κάτι τρομοκρατεί τον κόσμο είναι τα υπονοούμενα και όχι οι ξεκάθαρες εξηγήσεις, οι οποίες ποτέ δεν δόθηκαν και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο η ανακάλυψη μικροοργανισμών στον Άρη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα παγκόσμιο κύμα τρόμου ή έστω και η αποκάλυψη πως κάποτε η Αφροδίτη κατοικήθηκε από νοήμονα όντα.
Γενικά δεν μου αρέσει κάποιος ή κάποιοι να υποθέτουν τις αντιδράσεις μου, πόσω μάλλον να αισθάνονται ότι μπορούν να τις προκαθορίσουν.
Περιττό να αναφέρω ότι είναι πολύ περισσότερο ανησυχητικό να πιστεύει κανείς πως άγνωστα αντικείμενα παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της πατρίδας του και προσγειώνονται ανενόχλητα στα εδάφη της χωρίς κανείς να μπορεί να αντιδράσει στο οτιδήποτε κάνουν.

Οι εξωγήινες απαγωγές
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ισχυρίζονται πως έχουν πέσει θύματα εξωγήινων απαγωγών, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκαν σε ιατρικά πειράματα και ως απόδειξη του γεγονότος φέρνουν περίεργα σημάδια στα σώματά τους.
Υπάρχουν εκατοντάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις για όποιον ενδιαφέρεται να τις μελετήσει.

Άλλες από αυτές προξένησαν φόβο τη στιγμή εκείνη και άλλες υποσυνείδητο φόβο που η αιτία του ανακαλύφθηκε αργότερα μέσω ύπνωσης.
Συνήθως στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν μάρτυρες, παρά το γεγονός ότι κοιμούνταν στο ίδιο κρεβάτι ή στο διπλανό δωμάτιο με τα θύματα αν και έχουν καταγραφεί και μερικές εξαιρέσεις.

Πιστεύω πως πέρα από την όποια επιστημονική – ψυχολογική εξήγηση του φαινομένου, θα πρέπει να το προσεγγίσουμε και με εσωτερικές ερμηνείες.
Για μένα, ένας σημαντικός αριθμός περιστατικών μπορεί να εξηγηθεί ως μια ακόμη επαφή στο Αστρικό Πεδίο, η οποία συμβαίνει στο μεταβατικό στάδιο μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης.

Οι Αστρικές επαφές σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά οδυνηρές λόγω των συνθηκών του συγκεκριμένου πεδίου που προσεγγίζεται.
Ένα συνηθισμένο φαινόμενο των επαφών αυτών είναι και ο Αντίκτυπος, κατά τον οποίο η οποιαδήποτε προσβολή του αστρικού σώματος διαμέσου του αιθερικού μεταδίδεται στο υλικό.
Είναι συνηθισμένο σε μια αστρική διαμάχη το θύμα να έχει πληγές, μώλωπες, εκδορές και άλλα στο υλικό του σώμα, τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Πιστεύω ότι οι απαγωγές είναι η είσοδος των ανθρώπων στο αστρικό πεδίο και οι εμπειρίες που έχει εκεί, που πολύ συχνά συνοδεύονται και από τον Αντίκτυπο.
Μια λεπτομερής μελέτη των περιστατικών μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε σχετικά με την πιθανότητα μιας τέτοιας ερμηνείας: ακούγεται ένας ήχος πριν την επαφή (αυτό που λέγεται αστρική καμπάνα), ο μάρτυρας δεν είναι ακριβώς ξύπνιος αλλά ούτε και κοιμισμένος, ο άλλος μάρτυρας δεν αντιλαμβάνεται τίποτα, υπάρχει ένα περίεργο φως που λες και βγαίνει από τα υλικά αντικείμενα, τα υλικά σημάδια εντοπίζονται συνήθως στην περιοχή των ενεργειακών κέντρων που υπερλειτουργούν κατά την είσοδο στο αστρικό πεδίο και άλλα πολλά.

Η πρόκληση των εξωγήινων επαφών
Αναμφίβολα η πέραν κάθε αμφιβολίας απόδειξη ύπαρξης ζωής, νοήμονος και μη, πέραν του πλανήτη Γη είναι κάτι που θα συμβεί στο κοντινό ή μακρινό μέλλον και δεν θα είναι άμοιρη συνεπειών, αφού θα αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που θα έχει γίνει ποτέ.
Έως τότε η μελέτη όλων των παραμέτρων του εξωγήινου ζητήματος θα είναι ουσιαστικά μια εις βάθος μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού, με τον οποίο σχετίζονται στενά οι εξωγήινες επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου