Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Οι πιο τραγικοί θάνατοι celebrities

Οι πιο τραγικοί θάνατοι celebrities

James Byron Dean (30 Σεπτεμβρίου 1955)

Τρεις μόλις ταινίες ήταν αρκετές για να καθιερώσουν τον James Dean ως σταρ του Χόλιγουντ, είδωλο μιας ολόκληρης γενιάς και να του δώσουν τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ καλύτερου αντρικού ρόλου. Οι δύο εξ αυτών μετά θάνατον.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 1955, ο Ντιν προσπαθούσε να εξοικειωθεί με μια Porsche 550 προκειμένουν να συμμετάσχει σε τοπικούς αυτοκινητιστικούς αγώνες. Λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, όμως, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο αυτοκίνητο στην, τότε,
λεωφόρο 466 στην Καλιφόρνια.

Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρω του κόσμου μέσα σε μια μέρα αφήνοντας στο στόμα όλων ένα ερωτηματικό: «Τι θα γινόταν, αν;»

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα είχε μόνο ο Ντένις Χόπερ, συμπρωταγωνιστής του στο «Επαναστάτης χωρίς αιτία», που αρκετά χρόνια μετά δήλωσε ότι ο Dean του είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να γίνει σκηνοθέτης.

Ο λόγος; Δεν άντεχε να τον μεταχειρίζονται σαν μαριονέτα στα γυρίσματα

Elvis Aaron Presley (16 Αυγούστου 1977)

Σήμερα είναι γνωστό ότι ο Elvis Presley, βρισκόμενος στη χειρότερη περίοδο της καριέρας του, ήταν εξαρτημένος σε πλήθος φαρμακευτικών ουσιών που του χορηγούσε αφειδώς ο προσωπικός του γιατρός. Μέχρι όμως και τις 16 Αυγούστου 1977, όταν και το παγκόσμιο συγκλονίστηκε από την ανακοίνωση του θανάτου του, ο Elvis ήταν ακόμα ο «Βασιλιάς» και ένας από τους σημαιοφόρους της εκστρατείας κατά των ναρκωτικών στη showbiz.

Αρχικά ο θάνατος του αποδόθηκε σε καρδιακή αρρυθμία, κάτι όχι απίθανο αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήταν υπέρβαρος. Η αυτοψία όμως που πραγματοποιήθηκε ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική. Στο αίμα του βρίσκονταν 14 χημικές ουσίες εκ των οποίων οι δέκα σε μεγάλη ποσότητα. Ανάμεσα στις πιο γνωστές, η μορφίνη, το ντεμερόλ, το βάλιουμ, η κοδείνη.

Ayrton Senna da Silva (1η Μαΐου 1994)

Στο μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο. Ακόμα και οι οδηγοί είναι συμβιβασμένοι με την ιδέα του θανάτου. Μέχρι όμως το τραγικό Gran Prix του Σαν Μαρίνο, το 1994, ο θάνατος είχε να χτυπήσει οκτώ ολόκληρα χρόνια. Και χτύπησε δις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.



Στις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Roland Ratzenberger διάλεξε να συνεχίσει την προσπάθεια του με μια σπασμένη εμπρός πτέρυγα. Λίγο αργότερα, η πτέρυγα αποκολληθηκε από το μονοθέσιο και ο Ratzenberger προσέκρουσε στα τοιχία μετά τη στροφή Villeneuve με 315 χ.α.ω.

Την επόμενη μέρα, ο μουδιασμένος κόσμος της Formula 1 θα δεχόταν νέο σοκ. Μετά από μια επεισοδιακή εκκίνηση, ο Senna κυνηγούσε τον ανερχόμενο τότε Michael Schumacher. Μπαίνοντας στην ταχύτατη Tamburello έχασε το έλεγχο (μάλλον από κατάρρευση της κολώνας του τιμονιού) και προσέκρουσε στα προστατευτικά.

Η σφοδρότητα της πρόσκρουσης και ένα κομμάτι ανάρτησης που διαπέρασε το κράνος του ήταν αρκετά για να στερήσουν από το άθλημα τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών.

Το ίδιο πρωί ο Senna είχε συγκαλέσει σύσκεψη των συναθλητών του για να πιέσουν για περισσότερα μέτρα ασφαλείας με αφορμή το θάνατο του αυστριακού πιλότου. Κάτι που πέτυχε μόνο με το θάνατο του. Από την 1η Μαίου 1994 δεν έχει χάσει τη ζωή του κανείς οδηγός της Formula 1.

Kurt Donald Cobain (5 Απριλίου 1994)

Η 24η Νοεμβρίου 1991 ήταν η μέρα που άλλαξε η σύγχρονη μουσική. Η κυκλοφορία του Nevermind, της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς των Νιρβάνα, συνταξιοδότησε οριστικά την pop κιτσαρία της δεκαετίας του 80, έριξε στο μουσικό καναβάτσο το κραταιό heavy metal και ανέδειξε στο mainstream ένα νέο είδος ανεξάρτητου ροκ, το Grunge.

Τρία, μόλις, χρόνια μετά, το παγκόσμιο συγκλονιζόταν από την είδηση της απώλειας του πρωτεργάτη αυτής της μουσικής επανάστασης. Στις 8 Απριλίου 1994, ο Kurt
Cobain βρισκόταν νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ. Δίπλα του, σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, βρίσκονταν μια καραμπίνα και ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας (31 Αυγούστου 1997)

Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί ο θάνατος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει οποιονδήποτε εκτός του αγγλόφωνου κόσμου. Στις 6 Σεπτεμβρίου 1997, όμως, μια πομπή από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και τα βλέμματα από δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Στο μυαλό των περισσοτέρων ήταν μια φράση: «Τη φάγανε!»

Χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και χωρίς κάποια σταδιοδρομία σε κάποιο επαγγελματικό χώρο, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ιδιαίτερα προβεβλημένη ως σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του Βρετανικού στέμματος. Ήταν γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση και τις επαφές της με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Και η απόφαση της να προχωρήσει σε λύση του γάμου της με τον Κάρολο προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις στους μοναρχικούς κύκλους.

Στα τέλη Αυγούστου 1997, ήταν διακοπές με τον σύντροφο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ στο Παρίσι. Η είδηση ότι τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα - καταδίωξη από παπαράτσι στο τούνελ Pont de l'Alma σόκαρε τον κόσμο που δικαίως ή αδίκως έκανε τη σύνδεση ότι η Πριγκίπισσα έπρεπε να φύγει από τη μέση.

Σήμερα και μετά από πολλές έρευνες εκατομμυρίων λιρών η επίσημη εκδοχή του ατυχήματος είναι ότι ο οδηγός της μοιραίας Μερσεντές έχασε τον έλεγχο.
πηγή: http://men24.gr/html/ent/849/ent.82849.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου