Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Cat Cora: Ελληνίδα η πιο hot μαγείρισσα των ΗΠΑ!

Cat Cora: Ελληνίδα η πιο hot μαγείρισσα των ΗΠΑ!

Ξεσήκωσε την Αμερική με τις λαχταριστές συνταγές της η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα μαγείρισσα Κατ Κόρα!
Πρόσφατα, ανακηρύχτηκε η πρώτη Ελληνίδα Iron Chef.
Ενας τίτλος ιδιαίτερα κολακευτικός που παίρνει για πρώτη φορά γυναίκα σε… αυτήν την κατηγορία.


Εκτός από δύο βιβλία που έχει γράψει για τη μαγειρική (το «Cat Cora’s Kitchen: Favorite Meals for Family and Friends» το 2004 και το «Cooking From the Hip: Fast, Easy, Phenomenal Meals» το 2007, σε συνεργασία με την Ann Krueger Spivack), είναι και συνιδρύτρια του Chefs for Humanity, του φιλανθρωπικού οργανισμού που αποτελείται από επαγγελματίες σεφ και έχει σκοπό τη γρήγορη ανεύρεση χρημάτων για ανθρωπιστικούς λόγους σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Εχει κερδίσει τα βραβεία Appetit στα American Food and Entertaining Awards το 2006 και το Hero Visibility Award στο Human Rights Campaign το 2008.


Φέτος έκλεισε συνεργασία με το «Walt Disney Resort» στο Ορλάντο και από τον Αύγουστο έχει ανοίξει ελληνικό ρεστοράν στο Disney BoardWalk Inn. Επίσης, ετοιμάζει και το νέο της βιβλίο με τίτλο «Under the Olive Tree».

Η ελληνικής καταγωγής Κατ Κόρα μεγάλωσε σε μια ελληνική κοινότητα στο Τζάκσον του Μισισίπι. Το γονίδιο της μαγειρικής το έχει πάρει από τον πατέρα της και τον παππού της, οι οποίοι ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Η Κατ μάλιστα μόλις δεκαπέντε χρόνων είχε φτιάξει και επιχειρηματικό πλάνο για δουλειά εστιατορίου, το οποίο έδειξε στον έκπληκτο πατέρα της. Οι επιρροές της ήταν από την Julia Child, την Barbara Tropp, τον MFK Fisher και τη γιαγιά της. Από εκεί έμαθε όσα χρειαζόντουσαν για να γίνει καλή μαγείρισσα.

Η μαγειρική της είναι ένας συνδυασμός ελληνικής κουζίνας και νοτιοαμερικανικής.
Τα αγαπημένα της πιάτα είναι το kota kapama, ελληνικό κοτόπουλο μαζί με ντομάτα και μια ειδική σάλτσα, το σκόρδο couscous και το ελαφρώς ζεσταμένο αρνάκι με φέτα salsa verde.
Αφού απέκτησε το Bachelor of Science στο Exercise Physiology από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισίπι, γράφτηκε στη συνέχεια στο Culinary Institute της Αμερικής στο Hyde Park στη Νέα Υόρκη. Επίσης, υπήρξε συμπαρουσιάστρια στο Food Network Show Kitchen Accomplished.

Εχει δημιουργήσει τον όρο Hellasian αναφερόμενη σε μια fusion κουζίνα που περιλαμβάνει ελληνικές και ασιατικές συνταγές. Στο τέλος κάθε διαγωνισμού του Iron Chef America πάντα έπινε ούζο με την ομάδα της.

Το 2005 μία από τις πολλές δραστηριότητες με τις οποίες έχει ασχοληθεί ήταν σαν entertainer για το Olivia Companies. Μια ταξιδιωτική εταιρεία που απευθυνότανε σε λεσβιακό κοινό.
Πολύτεκνη, μαζί με τη σύντροφό της

Η γνωστή Ελληνίδα μαγείρισσα, η οποία έχει ανοίξει την όρεξη διεθνώς, έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις και με την προσωπική της ζωή.

Συγκεκριμένα, έχει δηλώσει τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις της, καθώς είναι επισήμως παντρεμένη με την Τζένιφερ Κόρα και μένουν αυτήν την περίοδο μαζί στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους!

Σημαντική λεπτομέρεια; Τόσο η Κατ όσο και η Τζένιφερ έμειναν έγκυες από τον ίδιο δωρητή σπέρματος. Η Κατ γέννησε δύο αγόρια, τον Zoran και τον Nash Lemuel, ενώ η Jenifer γέννησε τα άλλα δύο, τον Caje και τον Julius.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου