Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αρχίζει η κατασκευή του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου (!)

Αρχίζει η κατασκευή του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου (!)

flying-car.jpg
Όλα εντάξει με το iPad, έρχονται και τα κινητά της Microsoft, οπότε τι μένει; Να δούμε σε λίγο καιρό και ιπτάμενα αυτοκίνητα!
Ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να δώσει νέα διάσταση στον όρο "το απόλυτο gadget" κι έβαλε μπροστά τα σχέδια για ένα όχημα που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Είναι δε τόσο αποφασισμένος, που το πρώτο μοντέλο θα πρέπει να αναμένεται γύρω στο 2015.

Την ευθύνη του όλοι project θα έχει η DARPA, δηλαδή η υπηρεσία του αμερικανικού πενταγώνου που αναπτύσσει κατά καιρούς καινοτομικές τεχνολογίες. Η DARPA έχει ήδη καλέσει τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να συμμετάσχουν στο project, για το οποίο δεν αποκαλύπτονται και πολλές λεπτομέρειες.

Το μόνο που ξέρουμε για την ώρα είναι ότι η DARPA θέλει να πάρει ένα SUV και να του δώσει την ικανότητα να απογειώνεται καθέτως, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται διάδρομος ή κάτι τέτοιο. Θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερα άτομα ή ένα άτομο κι ένα φορείο ή κάποιον ενδιάμεσο συνδυασμό (αν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο).

Απομένει να δούμε αν οι προσπάθειες θα έχουν ευτυχή κατάληξη. Λέτε να έρθει τελικά η μέρα που η Τροχαία θα εκτελεί χρέη ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου