Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Θανάσιμος κίνδυνος για τη Γη μας! - μέρος α'

Θανάσιμος κίνδυνος για τη Γη μας! - μέρος α'


πειδη η Γη μας δεν αποτελει εξαίρεση του κανόνα των "οκτω υπερδιαστατικων σημείων", ας δούμε (με λεπτομέρειες) ποια είναι αυτα επάνω στον όμορφο πλανήτη μας.
Στο σημείο αυτο, όμως, να σας θυμίσω ακόμη μία φορα πως, όσα γράφουμε εδω, δεν αποτελουν κάποιες -ακόμη- θεωρίες... Κάποια παραμυθάκια κάποιου μυθομανους. Έχουν πρακτικες εφαρμογες, διότι επηρεάζουν τη ζωη μας - θέλουμε δε θέλουμε. Αρχίζουμε, λοιπον!



σημεία 1 και 2: Βόρειος Πόλος και Νότιος Πόλος

Ιδου πώς φαίνονται απο πάνω, πρώτα ο Βόρειος Πόλος...




...και μετα ο Νότιος Πόλος:





Αφου, βεβαίως-βεβαίως, το Google Earth φρόντισε να μας "φιλοδωρήσει" μ' ένα συμμετρικο κυκλικο θόλωμα σε αμφότερες τις φωτογραφίες. (Γιατί, άρα γε; Ένας Θεος ξέρει!)



Εσεις, τώρα, νομίζετε πως ποτέ "δεν έτρεξε τίποτε" με τους Πόλους; Πως απλα απετέλεσαν πρόκληση για επιστημονικες κατακτήσεις σε κάποιους αγνους ιδεολόγους επιστήμονες κι ερασιτέχνες, προς δόξαν της Ανθρωπότητας και των συγγραφέων σχολικων βιβλίων; Πως οι ήρωες αυτοι (των κατακτήσεων των Πόλων) αποτελουν πρότυπα για τη νεολαία;

Κούνια που σας κούναγε!...

Γιάααα ρίξτε μια ματια στα βιογραφικα αυτων των ...ηρώων! Μία προσεκτικη ματια! Εκτος του Νορβηγου Αμούντσεν, όλοι οι άλλοι...

  • Ο (γεννημένος σαν σήμερα, 6 Μαΐου) Πήρυ: αντιναύαρχος (των ηπαπάρα)!
  • Ο Σκόττ: αξιωματικος του Ναυτικου (κι αυτος!) της αγγλίτσας!
  • Ο Ρίτσαρντ Μπερντ: Ναύαρχος (των ηπαπάρα)!
Είδες το Ναυτικο! Βρε, το Ναυτικο!... Πρωτοπορεία! Προφανως δεν υπήρχαν πλούσιοι πολίτες να κάνουν τέτοιες εξερευνήσεις!

Τώρα, βέβαια, κάποιος μπορει να μου απαντήσει πως στους Πόλους δεν πήγαν για τίποτ' άλλο, παρα για να δημιουργήσουν στρατιωτικες βάσεις. Μία στρατιωτικη βάση πρέπει να είναι αρκετα μακρυα, για να είναι απρόσβλητη, κι έτσι δεν υπάρχει τίποτε το μυστήριο στις κινήσεις αυτες.

Μπορει.

Εγω, όμως, θα σας πω ότι το περι Ηλεκτρομαγνητισμου σύγγραμμα του Μάξγουελλ (που "προβλέπει" τα περι οκτω σημείων) είχε κυκλοφορήσει καμια τριανταρια χρόνια νωρίτερα, άρα κάποιοι "προσεκτικοι" μελετητες μπορει να είχαν καταλάβει ότι οι Πόλοι ίσως κρύβουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα απο φώκιες και παγόβουνα. Εδω, δύο χιλιετίες πριν (και κάτι ψιλα!), ο δικος μας Πυθέας ο Μασσαλιώτης έψαχνε ...κάτι άλλο. Την Υπερβορέα!
Κι έτσι, παρακινημένοι ίσως απ' τη μελέτη του Μάξγουελλ, ίσως απο το ταξίδι του Πυθέα, ή απο τίποτε εσωτερικες παραδόσεις που είχαν ακουστα σε τίποτε ...στοες (αλλα δυστυχως, αυτο το τελευταίο δεν μπορω να το τεκμηριώσω), κίνησαν οι αγγλόφωνοι αυτοι ναυτικοι αξιωματικοι να δουν τί κρύβουν οι Πόλοι.



Κάμποσες δεκαετίες αργότερα, επιχείρησαν το ίδιο ταξίδι και οι ναζιστες. Με τις αποστολες -αν θυμάμαι καλα- "Θαλάσσιος Λέων" (SeeLoewe) 1 και 2, των ετων 1936-37 και 1937-38. (Το ίδιο όνομα είχε και η στρατιωτικη τους επιχείρηση να κατακτήσουν την Αγγλία το 1940.)
Μόνο που... ο Πυθέας επέστρεψε χωρις συντρόφους, τρελλαμένος, και δεν μίλησε ποτέ και σε κανέναν για το τί βρήκε εκει πάνω. Το ίδιο και οι ναζιστικες αποστολες: αποδεκατισμένες, και έκτοτε κανεις δεν έμαθε -επίσημα ή ανεπίσημα- τί βρήκαν. Αν βρήκαν κάτι.



Εδω πρέπει ν' αναφέρω ένα "κλασικο" πλέον μυθιστόρημα, πασίγνωστο σ' όσους ασχολούνται με τα θέματα, με τα οποία ασχολούμαι εγω: Την "Υπερβορέα" του Μ. Ν. Αντωνόπουλου:




Η "Υπερβορέα" αποτελει τριλογία (έχει δηλ. άλλους δύο τόμους), πλην όμως οι δύο τελευταίοι τόμοι δεν βρίσκονται στο ύψος του πρώτου... ο οποίος είναι το κάτι άλλο! Πανέξυπνοι διάλογοι μεταξυ των δύο ηρώων, που θυμίζουν το θεατρικο έργο "Σλούθ" (λαγωνικο)!... Θα σας χαλάσω λίγο τη μαγεία, αποκαλύπτοντας τη λύση που προτείνει ο συγγραφέας: Οι Υπερβόρειοι είναι ημι-αιθερικα όντα, άρα μπορουν να ζουν όπου θέλουν χωρις ιδιαίτερες συνέπειες, και μπορουν να πάρουν διάφορες μορφες κατα το δοκουν.
Πάντως, αν δεν το έχετε διαβάσει, μην παραλείψετε! Αξίζει τα μάλα!

Κι ακόμη, ο συγγραφέας κάνει λόγο (στον τρίτο τόμο, που διαδραματίζεται στην Ανταρκτικη) για κάποιο "τυφωνικο ιερατείο", κι ένα άγαλμα τέρατος, σαν κουλουριασμένο φίδι, που βρίσκεται κάπου στον Νότιο Πόλο - χωρις, όμως, να προτείνει κάποια εξήγηση ποιος το έστησε εκει και γιατί.



Οι αγγλόφωνοι "εξερευνητες", τώρα, γύρισαν μεν χωρις απώλειες... αλλα, ως φαίνεται, δεν βρήκαν τους Πόλους! Ούτε κι ο Αμούντσεν.

Γιατί;

Διότι μεταγενέστερες έρευνες απέδειξαν ότι όλες οι αποστολες έχασαν τον στόχο τους για μερικες δεκάδες χιλιόμετρα - και γι' άλλους λόγους.
  • Ο πρώτος λόγος είναι οι πυξίδες που είχαν τότε.
Η μαγνητικη πυξίδα στρίβει προς το έδαφος, μέχρι να γίνει κατακόρυφη ακριβως πάνω απο τον Πόλο - αλλα αυτος είναι ο μαγνητικος πόλος της Γης, ο οποίος απέχει απο τον γεωγραφικο περίπου 80-90 χιλιόμετρα. Και το χειρότερο, κάθε χρόνο αλλάζει θέση! Δεν μένει σταθερος!
  • Ο δεύτερος λόγος είναι απρόβλεπτες θύελλες, που τους καθυστέρησαν και τέλειωσαν οι προμήθειές τους.
Δεν είχαν προβλέψει αυτο το ενδεχόμενο... Κι έτσι, επέστρεψαν, για να γλυτώσουν τις ζωες τους.
  • Ο τρίτος λόγος είναι η επιστημονικη τους ανεπάρκεια και αντι-δεοντολογία.
Πχ ο με την κακη έννοια "καραβανάς" Πήρυ, απότομος κι αυταρχικος, δεν επέτρεψε σε άλλα μέλη της αποστολης του να χρησιμοποιήσουν τον εξάντα του - και ανεκοίνωσε πως όντως είχαν φτάσει στον Βόρειο Πόλο, ενω δεν είχαν φτάσει! Για το θέμα αυτο, κόντεψε νά 'ρθει στα χέρια με επικριτες του, στην αίθουσα του Νάσιοναλ Τζιογκράφικ Σοσάϊετυ - αλλα, ανένδοτος! Τούβλο! Ντουβάρι!
Ο δε Αμούντσεν είχε ως συντρόφους κάμποσους Εσκιμώους (κυρίως για να κουβαλάνε τα φορτία της αποστολης)... Οι οποίοι μιλούσαν ελάχιστα Νορβηγικα, κι αυτος ελάχιστα Ινουΐτ. Φυσικα, αυτα τα άτομα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθουν για επιστημονικη επιβεβαίωση του επιτεύγματος!

Άρα, μέχρι σήμερα κανεις δεν κατέκτησε τους Πόλους - με αναμφισβήτητα, επιστημονικα κριτήρια!

Εδω μπορει να μου αντιτάξει κάποιος ότι το πυρηνικο υποβρύχιο "Ναυτίλος" πέρασε σε βύθιση απο τον Βόρειο Πόλο, ακριβως απο το σημείο (0, 0). Θα απαντήσω πως, έτσι ανακοίνωσαν μεν, αλλ' αυτο απέχει αρκετα απο το ν' αποτελει επιστημονικη βεβαιότητα δε.
Εφ' όσον δεν ήμουνα ούτε ο καπετάνιος, ούτε ο ...ναυτίλος του Ναυτίλου, δεν μπορω να σας βεβαιώσω ότι συνέβη αυτο.
Μη μου πείτε τώρα πως έτσι γράφει το βιβλίο καταγραφων του υποβυχίου, διότι θα σας απαντήσω πως, σ' ένα κομμάτι χαρτι, μπορει ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει.



Ακόμη δυο λόγια για τις αποστολες του ναυάρχου Μπέρντ: δεν γνωρίζω κατα πόσο η γυροσκοπικη πυξίδα (εφεύρεση 1908) είχε χρησιμοποιηθει τότε (1927, 1946-47, 1955) στα αεροσκάφη του, πάντως ακόμη ένας μοναχικος εξερευνητης δεν αποτελει ούτ' αυτος "κατακτητη" των Πόλων - ακόμη κι αν έκανε υπέρπτηση ακριβως επάνω απο τα πολικα σημεία.

Πάντως, φήμες θέλουν να είπε -λίγο πριν πεθάνει- την περίφημη (και μυστηριώδη) φράση "...-Εκείνη η όμορφη χώρα στον ουρανο!...". Όπως φήμες θέλουν να υπάρχει ένα ντοκυμανταίρ απο την πρώτη αποστολη του (του 1927), που έκανε πάταγο στους κινηματογράφους - αλλα έκτοτε αγνοείται η τύχη του!
Τί περιείχε το ντοκυμανταίρ; Μα... κινηματογραφημένα έντομα στον Βόρειο Πόλο! Έντομα; Ναι, καθως και ζώα θερμοτέρων περιοχων...

Να μην ξεχάσουμε και τους μεταπολεμικους ναζιστες (πάλι!), οι οποίοι λέγεται ότι έφτιαξαν βάση στην Ανταρκτικη, όπου και κατέφυγαν πολλα "μεγάλα κεφάλια" τους μετα το 1945.



Τελειώνοντας αυτο το πρώτο μέρος, πιστεύω διαπιστώσατε πως (μ' ελάχιστες εξαιρέσεις) ούτε αγνες ήταν οι προθέσεις των εξερευνητων των Πόλων, ούτε ανώδυνες! Εμπλοκη εξ αρχης στρατιωτικων σωμάτων, οργάνωση, μυστικοπάθεια, και τα ρέστα. Ποια "επιστήμη"!
Αυτα πρέπει να σας πείσουν ότι όντως, "κάτι τρέχει" με τα "οκτω υπερδιαστατικα σημεία της Γης"...

Για τα υπόλοιπα έξι, αναμείνατε! Τί λέτε; θα είναι ενδιαφέρουσα η συνέχεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου