Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:

ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ

Στην αντιπολίτευση, μέσα από την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ, απαντά ο Νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας για τα έργα που αυτές τις μέρες εκτελούνται ή προγραμματίζονται.

Η απάντησή του έχει ως εξής:
Απαντώντας σε σχόλιο της εφημερίδας σας, « Η Θεσπρωτική», αριθμ. φύλου 11106, Σάββατο 1 –Κυριακή 2 Μαίου 2010, σας πληροφορούμε πως:

Εμείς απαντούμε με μια σειρά σημαντικών έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στο νομό μας προς όφελος των Θεσπρωτών.
Απαντούμε με έργα, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία.

Γνωρίζοντας την παγκόσμια κρίση και την δύσκολη θέση της χώρας μας, υποστηρίζουμε την τοπική κοινωνία και αντιπροτείνουμε στην κρίση, την ανάπτυξη και την δράση.
Εν μέσω κρίσης η οποιαδήποτε ακύρωση έργων που έχουν δρομολογηθεί θα επέφερε αποτελέσματα πολύ πιο έντονα, με ακαριαία και αρνητικά αποτελέσματα στον κοινωνικό ιστό.
Για το λόγο αυτό, χαιρόμαστε που κρινόμαστε, ως αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα έργα που κάνουμε, κι όχι για την αδράνεια που θα χαρακτήριζε αρνητικά την αυτοδιοικητική μας ταυτότητα.

Αν κάποιοι ενοχλούνται, από τα έργα που γίνονται, πρέπει να ξέρουν ότι γίνονται για να καλύψουν ανάγκες του Θεσπρωτικού λαού, έργα που θα εξυπηρετήσουν συμπολίτες μας και τις πιο πολλές φορές αποτελούν αίτημά τους για πολλές δεκαετίες .
Δεν δικαιούμαστε -πλειοψηφία και μειοψηφία μαζί - να στερούμε μεγάλα έργα (κόμβοι οδικής σύνδεσης, λιμάνι , έργα σχολικής στέγης) από τον ακριτικό νομό μας.

Μπορεί η μειοψηφία να είχε συνηθίσει στην πολιτική της αδράνειας για όσο καιρό διοικούσε, αλλά η εποχή εκείνη έχει ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί και εμείς απαντούμε με 17 έργα σχολικής στέγης όπως :

  • το Γυμνάσιο Λαδοχωρίου ,
  • το 5ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας στο συνοικισμό Εθν. Αντίστασης,
Την επέκταση των Δημ. Σχολείων :
  • Νέας Σελεύκειας,
  • Φιλιατών,
  • Συβότων,
  • Πέρδικας,
  • Λυκείου Ηγουμενίτσας,
  • Λυκείου Μαργαριτίου,
  • Αχέροντα
  • και η ολοκλήρωση του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας,
  • και του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς κ.α.

Επίσης με έργα ενταγμένα στο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό Πρόγραμμα Πίνδος προϋπολογισμού 12.500.000 Ευρώ, όπως
  • Κουκλιοί - Αγία Κυριακή,
  • Ελευθεροχώρι-Ελαταριά,
  • Αμπελώνα-Ελληνοαλβανικά σύνορα,
  • και ανακαινίσεις κέντρων πολιτισμού.

Μεγάλη υπήρξε η συμβολή της Ν.Α Θεσπρωτίας στην ολοκλήρωση του κόμβου Καρτέρι-Βασιλικός, στη Γέφυρα Γλυκής, στη δημοπράτηση του Βιολογικού καθαρισμού Συβότων.

Επίσης μια σειρά σημαντικών έργων από τους ΚΑΠ που έγιναν σε όλο το νομό και που σύντομα θα δημοσιευθούν για να ενημερωθούν οι πολίτες .

Όλα αποτελούν αιτήματα δεκαετιών που ολοκληρώνονται και δίδονται στον Θεσπρωτικό λαό και αποτελούν έργα πνοής για τη Θεσπρωτία, ενώ μας κάνουν περήφανους και χρήσιμους για τον τόπο που εκλεγήκαμε για να υπηρετούμε.

Όλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν, έχουν αποπληρωθεί, χωρίς χρέη και εκκρεμότητες.
Εκτός αν η μειοψηφία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.!
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε την μειοψηφία, ότι η κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δεν σημαίνει και την κατάλυση του κράτους, και προφανώς τα έργα τα οποία θα έχουν δρομολογηθεί θα υπάρξει πρόνοια όχι μόνο για την κατασκευή τους αλλά και για την επίβλεψή τους και την αποπληρωμή τους αφού κατά τη δημοπράτηση θα υπάρχει ο ανάλογος προϋπολογισμός στον ανάλογο φορέα.
Οι υπηρεσίες του κράτους θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, απλά μπορεί να γίνεται από διαφορετικό φορέα είτε θα είναι οι δήμοι, είτε οι περιφέρειες.

Τους καλούμε να ενημερωθούν σχετικά με τις καινοτομίες στην αυτοδιοίκηση, και τους θυμίζουμε ότι καμία διοικητική μεταρρύθμιση δεν εμπόδισε μεγάλα έργα και δεν σταμάτησε την αναπτυξιακή πορεία ενός τόπου.


Σ.Σ. Να θυμίσουμε, πως, σύμφωνα με την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ, η μειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατηγόρησε τη Νομαρχία για έργα που εκτελεί με απευθείας αναθέσεις ή που προβλέπουν υψηλό προϋπολογισμό, απλά διαθέτουν χαμηλή πίστωση για τον χρόνο κατασκευής.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟΛΜΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου