Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Συντονισμός κατά της αλλαγής της ονομασίας του Δήμου Παραμυθιάς

Συντονισμός κατά της αλλαγής της ονομασίας του Δήμου Παραμυθιάς

Οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» συνεχίζονται, με τις συζητήσεις να τις απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά η αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Παραμυθιάς.

Μετά το αρχικο μούδιασμα, έρχονται οι προτάσεις για τους τρόπους αντίδρασης, με τις περισοτερες φωνές να ζητούν απο το Δημοτικό Συμβούλιο της Παραμυθιας να αποδειξει κατά την διάρκεια της διαβούλευσης πως η αλλαγή του ονόματος, δεν θα επιφέρει καμμία θετική αλλαγή, αντιθέτως θα επιφέρει σύγχυση, ιστορικές ανακατανομές και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

H σχετική κίνηση πολίτων μέχρι αυτή την στιγμή έχει 732 μέλη.

Εντωμεταξύ σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), αποφασίστηκε να συνεχίστει τη διαβούλευση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, ώστε, το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, να υπηρετεί πράγματι τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο το σχέδιο νόμου, όπως σήμερα είναι διατυπωμένο, δεν γίνεται αποδεκτό.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα συγκεντρωθούν και οι προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων σχετικά με το χωροταξικό του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», προκειμένου η ΚΕΔΚΕ να διαμορφώσει την τελική πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Προς τούτο, η ΚΕΔΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερών.

Την κατεύθυνση που χαράζει η ΚΕΔΚΕ θα πρέπει να ακολουθήσει και ο Δήμος Παραμυθιάς και να τονιστεί η αναγκαιότητα για τον τόπο μας της μη αλλαγής της ονομασίας του Δήμου, τις λίγες μέρες που απομένουν για την ψήφιση από την Βουλή του προγράμματος Καλλικράτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου