Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τριμελές κλιμάκιο του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τριμελές κλιμάκιο του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Τριμελές κλιμάκιο του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρό της, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα έγινε προχθές το μεσημέρι δεκτό, με ιδιαίτερη θερμότητα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και συμπατριώτη μας Κύριο Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σκοπός η ενημέρωση του πρώτου πολίτη της χώρας για την πορεία της παραχώρησης προ δεκατεσσάρων ετών, από την πολιτεία οικοπέδου στο Μαρούσι, προκειμένου να αναγερθεί ένα πολυδύναμο πολιτιστικό και πνευματικό ηπειρωτικό κέντρο, και το οποίο ακόμη η ΠΣΕ δεν της έχει επιτραπεί να το αξιοποιήσει.

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Αλεξίου ανέλυσε διεξοδικά το χρονίζον αυτό ζήτημα, τις παλινωδίες αν όχι και τον εμπαιγμό εκ μέρους της πολιτείας, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αλλά και την απληστία τοπικών παραγόντων και ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Προέδρου Κυρίου Καρόλου Παπούλια, ώστε να δοθεί η πλέον εφικτή λύση.
Δηλαδή η και κατά κυριότητα παραχώρηση προς την ΠΣΕ του οικοπέδου και τούτο όχι μόνον έναντι της κολοσσιαίας προσφοράς των μεγάλων εθνικών ηπειρωτών ευεργετών, σε παντοειδούς φύσεως ιδρύματα, που κοσμούν την Αθήνα και όχι μόνο, αλλά και απέναντι στο τεράστιο πολιτιστικό έργο, το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί εκεί τόσο από την ίδια την ΠΣΕ, όσο και εκ μέρους των τεσσάρων εκατοντάδων και πλέον οργανώσεων που τη συνιστούν.

Παράλληλα επέδωσε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας φάκελο από ενημερωτικά έγγραφα μεταξύ των οποίων και επιστολή 30 περίπου βουλευτών όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και όσων έχουν ρίζα από την Ήπειρο, απ’ όλες τις πτέρυγες της βουλής, προς τον αρμόδιο υπουργό οικονομικών, οι οποίοι και συνηγορούν απόλυτα προς το αίτημα αυτό της ΠΣΕ, δίνοντας έτσι και πολιτικά τη μορφή μιας Πανηπειρωτικής απαίτησης.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δείχνοντας πλήρη κατανόηση και μη κρύβοντας την έκπληξή του για την τροπή αυτή ενός αυτονόητου για την πολιτεία χρέους, ευχαρίστησε την ΠΣΕ για την ενημέρωση και υποσχέθηκε πως θα πράξει, ότι είναι δυνατό στα πλαίσια των Συνταγματικών του δυνατοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου