Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες – Επιλεξιμότητα και εύλογο κόστους δαπανών

Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες – Επιλεξιμότητα και εύλογο κόστους δαπανών


Ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής των σχετικών αποφάσεων με τα αναλυτικά στοιχεία επιχορήγησης της εγκεκριμένης πρότασης στους επενδυτές.

Το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης της δράσης περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης και οι επιλέξιμες δαπάνες που θα τύχουν επιχορήγησης στο παράρτημα Δ΄ αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των επενδυτικών σχεδίων πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική αξιολόγηση σύμφωνα με τα στοιχεία του Εντύπου Ε1 και των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των οικονομικών ετών 2008, 2009.

Επιπλέον η υλοποίηση της πρότασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ως άνω πλαίσιο έγκειται στην αποκλειστική ευθύνη του επιτηδευματία και τονίζεται ότι ο έλεγχος της επιλεξιμότητας και του εύλογου του κόστους των δαπανών θα διενεργηθεί κατά την φάση του επιτόπιου ή διοικητικού ελέγχου από τον αρμόδιο ΕΦΔ.

Άρα ο επενδυτής φέρει την ευθύνη να υλοποιήσει το επιλέξιμο τμήμα της πρότασης του προκειμένου να τύχει επιχορήγησης σύμφωνα με το παράρτημα Δ’ της ΥΑ προκήρυξης.

Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός μειώνεται κάτω από το όριο που προβλέπεται ως κατώτατο (άρθρο 5, πίνακας 2 της ΥΑ προκήρυξης), η επένδυση θα κρίνεται συνολικά μη επιλέξιμη και δεν θα επιχορηγείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου