Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ


Συνεχίζονται οι κόντρες ανάμεσα στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαγιάδας.
Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. η αντιπολίτευση κατέθεσε γραπτά τις θέσεις της στον Πρόεδρο και τις κοινοποίησε στην Περιφέρεια.

Το κείμενο έχει ως εξής:


Ασπροκκλήσι 03-05-2010
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαγιάδας
Κοιν:
1.Περιφέρεια Ηπείρου Ιωάννινα
2. Δ/νση Τοπ. Αυτοδ. Περιφέρειας

Οι θέσεις μας για τα θέματα της έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 03-05-2010 είναι οι ακόλουθες και παρακαλούμε να καταγραφούν στα πρακτικά:

1) Τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης με βάση τον Κ.Δ.Κ. άρθρο 95 παρ. 4 δεν έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα γιατί στην πρόσφατη Συνεδρίαση της 28-04-2010 δεν τέθηκε θέμα για μη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου.
Επομένως ο Δήμαρχος φέρνει το θέμα καταχρηστικά ως έκτακτο μόνο και μόνο για να εκβιάσει το σώμα να ψηφίσει για τη σύναψη Δανείου, ταυτόχρονα με τον εκφοβισμό και την πίεση προς τους εργαζόμενους ότι θα μείνουν απλήρωτοι.

2)Πριν δύο (2) χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε και πήραμε δάνειο (300.000) ευρώ με μόνο σκοπό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές μέχρι το τέλος της Δημοτικής θητείας (πού πήγαν τα λεφτά;)
Άρα ο Δήμαρχος ξόδεψε και σπατάλησε το Δάνειο προς άγνωστη κατεύθυνση.

3)Το θέμα της «Σύναψης Δανείου» που έρχεται για Τρίτη φορά μέσα σε μια βδομάδα προς συζήτηση ήδη έχει αποφανθεί αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι τα οφειλόμενα του Υπουργείου προς το Δήμο (Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) είναι 160χιλ. ευρώ.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Εν τω μεταξύ ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξης Πανταζάκος κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. αίτηση- δήλωση Ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη του Δημάρχου, με την οποία είχε εκλεγεί.
Την αίτηση ανεξαρτητοποίησης μας την κοινοποίησε, συνοδευόμενη με κείμενο καταγγελίας, από την οποία όμως, συντακτικά δεν βγαίνει νόημα και αδυνατούμε να την δημοσιεύσουμε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟΛΜΗ"

1 σχόλιο: