Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πλημμύρισαν από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι πόλεις της βορειοδυτικής Ελλάδος. (BINTEO)

Πλημμύρισαν από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι πόλεις της βορειοδυτικής Ελλάδος (BINTEO)

Πλημμύρισαν από διαδηλωτές τα Γιάννενα. Εργάτες και εργάτριες, ένα ποτάμι χωρίς τέλος.
Μια διαδήλωση που όμοιά της δεν έχει δει τα τελευταία χρόνια η πόλη.

Στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων που έγινε στο δημαρχείο κατέφθασαν με προσυγκέντρωση και οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι με το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ, ενώνοντας τα βήματά τους ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική.

Από νωρίς το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης στη ΒΙΠΕ, σε φαρμακαποθήκες, η συντριπτική σχεδόν πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων κατέβασαν ρολά.

Κέρκυρα
Νέα μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση και πορεία έγινε στην Κέρκυρα.
Το λιμάανι και άλλοι χώροι δουλειάς δε λειτούργησαν με την πορεία να καταλήγει στο «CORFU PALLAS» δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην τρομοκράτηση, την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία από την εταιρεία του ξενοδοχειακού ομίλου «Aquis» που έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων.
Μαζική ήταν και η απεργιακή διαδήλωση στο Αγρίνιο από εργαζόμενους που κατέκλυσαν την πλατεία δημοκρατίας. Από νωρίς το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχης της απεργίας σε γιαπιά, στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου νοσοκομείου, στο ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα «ΠΑΛΛΑΔΙΟ», λουκέτα έβαλαν με απόφαση και του Εμπορικού Συλλόγου τα μαγαζιά της πόλης.

Άρτα-Λευκάδα-Ηγουμενίτσα
Στην Αρτα πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση από τις 17 Δεκέμβρη. Εργαζόμενοι όπως από το εργοστάσιο της ΙΟΝ, από τα ΚΑΡΦΟΥΡ, χειριστές μαζί με νεολαίους κατέφθασαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Η πορεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας και του ΠΑΜΕ κατέληξε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ η ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του ΕΚΑ Κώστα Παπαϊωάννου, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.Μεγαλύτερη από την Πρωτομαγιά ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λευκάδα.

Ελάχιστα ήταν και τα μαγαζιά που άνοιξαν.
Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην Ηγουμενίτσα με το εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμανιού να μη λειτουργεί.
Η δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων για την υπεράσπιση της απεργίας εξώθησε την αλυσίδα καταστημάτων «HONDOS CENTER» να βάλει λουκέτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου