Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Χαιρετισμός Νομάρχη Θεσπρωτίας στην τελετή εγκαινίων θεμελίωσης του 3ου Γυμνασίου Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας.

Χαιρετισμός Νομάρχη Θεσπρωτίας στην τελετή εγκαινίων θεμελίωσης του 3ου Γυμνασίου Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας.



Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης ακόμη ενός σχολείου το οποίο σύντομα θα παραδοθεί στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Από την πρώτη στιγμή που μας κατατέθηκε το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου των διδασκόντων, για δημιουργία νέου σχολείου, και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί καθημερινά δίναν τον αγώνα τους, σπεύσαμε να καταγράψουμε το πρόβλημα και ξεκινήσαμε μι α προσπάθεια για την εξασφάλιση της σχετικής πίστωσης με την οποία θα προχωρούσαμε στην ανέγερση νέου κτιρίου.

Με τη βοήθεια του πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας και υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα, τον οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνδρομή του στην εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης μέσω του ΟΣΚ, καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα σχολικό κτίριο προϋπολογισμού 1.900.000 Ευρώ, η επίβλεψη του οποίου έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α Θεσπρωτίας.

Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που θα υποστηρίξει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των υπόλοιπων σχολείων και θα βελτιώσει τις συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οφείλουμε να αναφερθούμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όπως και στις καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων εργασιών θεμελίωσης καθώς συνέπεσαν με αρχαιολογικές διατάξεις και ρυθμίσεις οι οποίες επέφεραν πολλές καθυστερήσεις και δυσκολίες στην πορεία των εργασιών.

Ευτυχώς όλα ξεπεράστηκαν και πέραν της χρονικής καθυστέρησης σύντομα θα παραδοθεί στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ένα σχολικό κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης. Νιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι η σχολική στέγη αποτέλεσε επίκεντρο των προσπαθειών μας, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για αναβάθμιση των υποδομών παιδείας στο νομό κι αυτό το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι αναβαθμίζοντας την παιδεία αναβαθμίζεις τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας.

Υποστηρίζουμε τους νέους και τους μαθητές για ίσες τις ευκαιρίες στη γνώση, στην σύγχρονη εκπαίδευση και στην κοινωνία της πληροφορίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες οι οποίοι απο την πλευρά τους συνέδραμαν στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου και εύχομαι κι άλλα νέα κτίρια να προστεθούν στην λίστα με τα προς ολοκλήρωση σχολικά έργα και να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτή την προσπάθεια βελτίωσης της εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου