Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΑ «ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ TOY 892fm.blogspot.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ TOY 892fm.blogspot.com

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΑ «ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ



Στον χώρο όπου συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πρώην εργοτάξιο της Μοχλός Α.Ε. η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Όπου ήταν το εργοτάξιο του μοχλού έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ για τα "ανακυκλώσιμα" κατά παράβα
ση των πάντων.
Τα σκουπίδια, παρ’ ότι το μικρό χρονικό διάστημα έχουν κάνει "λόφους".

Πολύ κοντά στο σημείο, δεξιά και αριστερά, υπάρχουν δυο γεωτρήσεις από τις οποίες παίρνουν νερό όλα τα σπίτια και καταστήματα της Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου, Φιλοθέης, Γκανί, Κόκλυζας και όλοι οι παρακείμενοι οικισμοί.

Παρά τις φωνές των κατοίκων και την ομόφωνη αντίθεση του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Γραικοχωρίου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας κωφεύει .
Στην γύρω περιοχή υπάρχουν και αγροτόσπιτα και περιουσίες και η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Κυρίως όμως μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας.

Στην περιοχή του Γραικοχ
ωρίου με διάφορες αιτιολογίες κόψανε τις οικοδομικές άδειες και επιτρέπουν μόνο μάντρες να γίνονται και σκουπίδια να συγκεντρώνονται με απώτερο σκοπό την υποβάθμιση στα "Αρβανιτοχώρια" όπως μας αποκαλούν για να αναπτυχθεί η πόλη της Ηγουμενίτσας από την μεριά της Ν. Σελεύκειας.

Αυτό είναι το μελλοντικό τους πρόγραμμα και εμάς σαν "Αρβανίτες" μας πετάνε πότε το μπαλάκι των κομμάτων και πότε το μπαλάκι της τάχα φιλίας και με το "διαίρει και βασίλευε' καταστρέφουν την περιοχή για τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα...
Αύριο όμως πρέπει να απολογηθούμε εμείς στα παιδιά μας γι’ αυτό που θα τους παραδώσουμε, όσοι δεν θα πεθάνουμε από καρκίνο διότι στα ανακυκλώσιμα σκουπίδια, εμπεριέχονται και συσκευές, υλικά των οποίων είναι αποδεδειγμένα ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ!

Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, την Νομαρχία και τον ίδιο τον Νομάρχη ο οποίος είναι γιατρός, όπως επίσης την νέα Περιφερειάρχη και τον τοπικό Βουλευτή, Χρήστο Κατσούρα, να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, πριν να είναι πολύ αργά για το μέλλον των παιδιών μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου