Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Old Time Classic

Old Time Classic

Triumph Bonneville 50th Anniversary
Ivi  World  ΗΒΗ Old Time Classic Triumph Bonneville 50th AnniversaryΜε αφορμή τα 50 χρόνιας παρουσίας στο χώρο της κατασκευής Μοτοσυκλετών η Triumph παρουσίασε μια επετειακή Bonneville. Το νέο αυτό μοντέλο θα είναι συλλεκτικό καθώς θα κατασκευαστούν μόνο 650 Bonneville 50th Anniversary υπογεγραμμένες από τον John Bloor, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Η ανάγκη του ανθρώπου για κάτι καινούριο, διαφορετικό αλλά πάντα με τη μαγεία του κλασσικού και μακριά από τα τερτίπια της μόδας, οδήγησε την Triumph στην κατασκευή αυτής της μοτοσυκλέτας.

Μια μοτοσυκλέτα που μας γυρνάει πίσω στο παρελθόν, στον κόσμο του «κλασσικού» και της απλότητας!
«Κλασσικές αξίες» που μένουν αναλλοίωτες με το πέρασμα του χρόνου!

Το αυτοκίνητο του λαού!
Ivi World  ΗΒΗ Old Time Classic Το αυτοκίνητο του λαούΟ γνωστός σε όλους "σκαραβαίος" είναι, αν όχι το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο, σίγουρα ανάμεσα στα πρώτα. Ξεκίνησε την παραγωγή του το 1938 και από τότε συνέχισε μέχρι πολύ πρόσφατα. Σε κάποιες χώρες μάλιστα συνέχισε μέχρι το 2003, το 1997 κυκλοφόρησε και το "New Beetle". Όμως, προτού γίνει μόδα και αποτελέσει διαχρονική αξία, ο Σκαραβαίος έκανε εφικτό το όνειρο της αυτοκίνησης για πολλές οικογένειες, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μεγαλύτερο όχημα. Παράλληλα, αποτέλεσε "δεύτερο αυτοκίνητο" για πολλές περισσότερες. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του καλοκαιριού του 1933, όταν ο Ferdinand Porsche βρέθηκε στο ξενοδοχείο Kaiserhof στο Βερολίνο για μια συνάντηση με τον δικτάτορα.

Ο Πόρσε είχε εξαιρετική φήμη ως μηχανικός, έχοντας ήδη διατελέσει επικεφαλής στο τμήμα μηχανικών της Daimler-Benz. Ο Χίτλερ ανέλυσε στον Πόρσε τα σχέδιά του για ένα αυτοκίνητο. Θα έπρεπε να είναι μικρό, ίσως τεσσάρων θέσεων, με αξιόπιστη μηχανή, να καίει 40 μίλια ανά γαλόνι βενζίνης. Το 1933, ο Χίτλερ είχε περιγράψει ένα σύγχρονο Volkswagen! Η τιμή ήταν εξευτελιστική για τα τότε δεδομένα. Τα 1.000 μάρκα του 1933 αντιστοιχούσαν σε 250 $ στις ΗΠΑ. Ούτε ο Ford δεν μπορούσε να κατασκευάσει αυτοκίνητο τόσο φθηνά.

Ήταν φανερό ότι ο Χίτλερ ήθελε ένα πάμφθηνο, ανθεκτικό αυτοκίνητο ως πολιτικό όχημα για να κερδίσει τους Γερμανούς, μετά το επιτυχημένο παράδειγμα του Μουσολίνι που τύγχανε ευρείας αποδοχής στην Ιταλία επειδή είχε πετύχει τα έγκαιρα δρομολόγια των τρένων. Μεταπολεμικά, ο Σκαραβαίος ξεπέρασε εύκολα το ναζιστικό του παρελθόν, άλλαξε το όνομά του σε Volkswagen και έως τα μέσα της δεκαετίας του '50 αποτελούσε ήδη το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία και πιθανό σύμβολο του οικονομικού θαύματος της Δυτικής Γερμανίας (στα χέρια βέβαια ενός πανέξυπνου Βρετανού αξιοματικού του Ivan Hirst).

Στη δεκαετία του '60, ο Σκαραβαίος είχε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, όπου το πρωτότυπο σχήμα του αλλά και η έλλειψη εγχώριου ανταγωνισμού, του εξασφάλισε την πρώτη θέση στις πωλήσεις μικρών ΙΧ καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας, με ιδιαίτερη αποδοχή από τη νεολαία ως σύμβολο επανάστασης και αντικομφορμισμού.

Σήμερα ο παλιός καλός σκαραβαίος αποτελεί αντικείμενο συλλογής και ενασχόλησης μιας και είναι πάρα πολλοί αυτοί που ασχολούνται με την αναπαλαίωσή του και τον "αισθητικό πειραματισμό".

Crucified
των Army Of Lovers
Army_of_LoversΔεν έχω φύγει από το κλίμα του Pride κι έτσι συνεχίζω με ένα old-time-classic. Το Crucified των Army Of Lovers από το 1991 που πρωτοπαίχτηκε δεν έχει πάψει να είναι ένα τραγούδι που πάντα θα ξεσηκώνει το κοινό της dance σκηνής.
Οι Army Of Lovers είναι σουηδικό συγκρότημα της glam-pop-disco σκηνής. Έγιναν διάσημο με το τραγούδι που σας έχω σήμερα αλλά και με την «ελευθεριακή» στάση τους στα ζητήματα σεξουαλικότητας και ναρκωτικών.
Πάντως εγώ δεν ξέρω τι να διαλέξω… Να χορεύω ή να βλέπω ξανά και ξανά το ΜΟΝΑΔΙΚΟ video clip;
Ότι και να διαλέξετε καλό θα είναι…
Ένα σύγχρονο γραμμόφωνο

Εάν έχετε παρακολουθήσει μια παλιά ταινία ίσως είδατε ένα γραμμόφωνο εκείνης της εποχής.
Στις μέρες μας, πρόκειται για ένα εξελιγμένο γραμμόφωνο στο οποίο είναι ενσωματωμένο ένα ηχείο.
Χρησιμοποιεί 10 Watt της ενέργειας για να παραχθεί μεγάλος ήχος. Το πάνω μέρος είναι φτιαγμένο από fiberglass ενώ η βάση μέσα στην οποία είναι το ηχείο είναι φτιαγμένη από ξύλο κόντρα πλακέ.
Όταν η μοντέρνα τέχνη δημιουργεί βασισμένη στις «κλασσικές αξίες» του παρελθόντος!



Όταν η κασέτα μετατρέπεται σε κλασσικό κόσμημα!
Ivi World ΗΒΗ Κλασσικές Αξίες Old Time Classic Όταν η κασέτα  μετατρέπεται σε κλασσικό κόσμημα
Όλοι θυμόμαστε και ξέρουμε τις παλιές κασέτες που χρησιμοποιούσαμε για να ακούσουμε και να γράψουμε μουσική.
Γυρίστε λοιπόν στο παρελθόν φορώντας το δικό σας Tape Cassette μενταγιόν.
Ένα κλασσικό hip hop κόσμημα που θα σας κάνει να ξεχωρίζεται και θα τραβάει την προσοχή όλων.


Γυρίστε λοιπόν το ρολόι πίσω και θυμηθείτε ξανά στιγμές της παιδικής σας ηλικία φορώντας αυτό το νέο κόσμημα που συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου