Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Πρώτο βραβείο Πούλιτζερ στο Internet!

Πρώτο βραβείο Πούλιτζερ στο Internet!

Την ιντερνετική δημοσιογραφία τίμησε για πρώτη φορά φέτος η επιτροπή των βραβείων Πούλιτζερ, απονέμοντας βραβείο στα σκίτσα της online έκδοσης αμερικανικής εφημερίδας.
Πρόκειται για το το site www.sfgate.com της εφημερίδας «San Fransisco Chronicle», που διακρίθηκε για το σκίτσο του Μαρκ Φιόρι.

Όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο, τα περισσότερα βραβεία κέρδισαν οι εφημερίδες Washington Post (τέσσερα) και New York Times (τρία).
Επίσης, πρώτη φορά απονεμήθηκε βραβείο σε μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική οργάνωση, την Pro Publica και τη δημοσιογράφο Sheri Fink, σε συνεργασία με το New York Times Magazine για το ρεπορτάζ «Οι Θανατηφόρες Επιλογές στο Μεμόριαλ», σχετικά με τους θανάτους ασθενών στο ομώνυμο ιατρικό κέντρο της Νέας Ορλεάνης μετά την επέλαση του τυφώνα Κατρίνα.

Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και αποτελούν την ύψιστη τιμή για τους δημοσιογράφους στην Αμερική.

Εκτός από δημοσιογράφους όμως, τιμούν ποιητές, συγγραφείς και θεατρικούς συγγραφείς, ενώ συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου