Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Με ERICKSON και φέτος στη μάχη κατά των πυρκαγιών η Ήπειρος

Με ERICKSON και φέτος στη μάχη κατά των πυρκαγιών η Ήπειρος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε σχετικώς, στην ευρεία σύσκεψη με τους ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, παρουσία και της φυσικής ηγεσίας του σώματος, με αντικείμενο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των δυνάμεων ενόψει της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου – την 1η Μαΐου.

Χθες Τετάρτη, ξεκίνησε η διαδικασία εξέτασης των προσφορών των εταιρειών για τα εναέρια μέσα πυρασφάλειας και εκφράζεται η ελπίδα πως δεν θα επαναληφθούν οι καθυστερήσεις και η εγκληματική ολιγωρία που λίγο έλειψε να κοστίσει πριν από ένα χρόνο ώστε εξαιτίας του χρέους προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία, να στερηθούν τα ελληνικά δάση την προστασία των ελικοπτέρων Erickson.

Στο και πέντε κυριολεκτικά πέρσι, και μόνον έπειτα από δύο ολόκληρους μήνες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το ελικόπτερο που χρεώνεται στην Ήπειρο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στις αρχές Ιουλίου... γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρεία αρνούνταν να εκμισθώσει τα εναέρια μέσα, χωρίς πρώτα να πληρωθεί τις παλιές οφειλές του ελληνικού δημοσίου.

Φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακάμπτεται ο ρόλος των μεσαζόντων που παραδοσιακά ανεβάζουν κατακόρυφα το κόστος της εκμίσθωσης και με την εξασφάλιση ενός σημαντικού ποσού, γνωρίζοντες το θέμα δεν αποκλείουν να ενοικιαστούν περισσότερα ελικόπτερα από τα πέντε που έρχονταν στη χώρα μας συνήθως.

«Εισαγόμενες» φωτιές ο πονοκέφαλος

Στη σύσκεψη της Αθήνας, το «παρών» έδωσε και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου αρχιπύραρχος Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως σημείωσε, στις πυρκαγιές και γενικά στα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που χρήζουν της μέγιστης δυνατής οργάνωσης.

Το μεγάλο «αγκάθι» για μια ακόμα χρονιά, σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, είναι αφενός οι εισαγόμενες πυρκαγιές από την Αλβανία και αφετέρου οι ανεξέλεγκτες χωματερές που πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αποτελέσει εστίες πρόκλησης πυρκαγιών, όπως επίσης και τα άγνωστα ναρκοπέδια.


ioannina24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου