Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανάστατο παραμένει το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία

Ανάστατο παραμένει το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία

Εξαιτίας ενός ηλεκτρικού κατσαβιδιού προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα χειρουργεία παρέμειναν κλειστά

Από έναν ηλεκτρικό φορτιστή ενός κατσαβιδιού που «έσκασε» κατά τη διαδικασία της φόρτισης και ενώ βρισκόταν στην πρίζα, προκλήθηκε αναστάτωση στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά τα χειρουργεία για ένα 24ωρο.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 4.30 χθες τα ξημερώματα, όταν η μπαταρία ενός φορτιστή, προφανώς από βραχυκύκλωμα άρπαξε φωτιά, που μεταδόθηκε αστραπιαία σε νάιλον σακούλες και πλαστικά που βρισκόταν στο μηχανουργείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην τεχνική υπηρεσία, ενώ επιτόπου έσπευσε και η πυροσβεστική, που προχώρησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, οι πυκνοί καπνοί που προκλήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την απορρόφησή τους από τους ανεμιστήρες και τα μηχανήματα εξαερισμού στα χειρουργεία, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Κάποιοι εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας και εξαιτίας της κατάστασης αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν τα χειρουργεία για ένα 24ωρο και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Μεταξύ του νοσοκομείου Χατζηκώστα και του ΠΠΓΝΙ έγινε συνεννόηση ώστε τα έκτακτα περιστατικά να εξυπηρετούνται από το δεύτερο νοσοκομείο, παρότι η χθεσινή ήταν μέρα εφημερίας του πρώτου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Χατζηκώστα, Μιχάλη Παππά, πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό, που καταδεικνύει ωστόσο την αναγκαιότητα να είναι όλοι σε ετοιμότητα οποιαδήποτε στιγμή.
«Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα, ο χώρος των χειρουργείων καθαρίζεται και απολυμαίνεται και ευελπιστούμε ότι από αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία. Δεν είναι ευχάριστο το συμβάν, αλλά δεν είναι και ένα συμβάν στο οποίο μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχουν ευθύνες», τόνισε ο κ. Παππάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ανδρέας Λύτρας, επισημαίνοντας πως ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα και πως οι συνάδελφοι που αισθάνθηκαν κάποια συμπτώματα δύσπνοιας και αδιαθεσίας, είναι καλά στην υγεία τους.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου