Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ένταξη της Άρτας στο δίκτυο πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα

Ένταξη της Άρτας στο δίκτυο πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα

Την ένταξη της πόλης της Άρτας στο δίκτυο πόλεων με Μεσαιωνικά κάστρα αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, «είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση να ενταχθούμε σ’ αυτή την Ένωση των Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα διότι έχουμε να κερδίσουμε αρκετά πράγματα πέρα από την ανάδειξη και εν’ όψει βέβαια των όποιων εξελίξεων που μάλλον για το Δήμο θα είναι θετικά, της παραχώρησης του Κάστρου της Άρτας».

Την Άρτα θα εκπροσωπεί στην Ένωση ο εκάστοτε Δήμαρχος με το νόμιμο αναπληρωτή του, που εν προκειμένω είναι ο Γιώργος Αθανασούλας, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Ειδικότερα στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης ανέφερε:
«Προτείνουμε τη λήψη απόφασης από το Δ.Σ. Άρτας για την εγγραφή του Δήμου μας ως ιδρυτικό μέλος της «Ένωσης Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα» που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός Πανελληνίου οργάνου για την ανάδειξη και προβολή των Μεσαιωνικών Κτισμάτων Άμυνας και Κατοικίας με στόχο τη δημιουργία αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων, την αειφόρο ανάπτυξη, την προαγωγή και σύσφιγξη των εκπαιδευτικών μορφωτικών, πολιτιστικών, πνευματικών και των εν γένει σχέσεων που είναι δυνατόν να ενισχυθούν μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων ειδικευμένων στις ανθρωπιστικές και στις μεσαιωνικές σπουδές με ομολόγους τους από τη διεθνή κοινότητα. Η συμμετοχή μας στην «Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα» απαιτεί την καταβολή εφάπαξ ποσού εγγραφής ύψους 500 ευρώ και ετήσια συνδρομή 3.000 ευρώ».

Η «Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα» είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός (ΜΚΟ) που συστάθηκε ως Σωματείο δυνάμει της υπ’ αριθ. 7408/207 απόφασης και στην οποία συμμετέχουν ήδη 49 μέλη- φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Η διοίκηση του Σωματείου ασκείται από το Δ.Σ. που αποτελείται από 7 μέλη.

Τα πέντε μέλη εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και τα άλλα δύο προέρχονται από το Ινστιτούτο Μεσαιωνικών Σπουδών και ο ορισμός τους επικυρώνεται από το Δ.Σ.
Η θητεία των μελών είναι διετής.
Έδρα της Ένωσης έχει οριστεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου (Αγωνιστών 25).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου