Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γιατί αυξάνονται οι μαρτυρίες για εμφάνιση φαντασμάτων;

Γιατί αυξάνονται οι μαρτυρίες για εμφάνιση φαντασμάτων;

Συντάκτης: Ελένη Αλειφέρη
Σύμφωνα με νέα έρευνα, ολοένα και αυξάνονται μαρτυρίες κακών πνευμάτων, φαντασμάτων και άυλων οντοτήτων στη στοιχειωμένη Βρετανία!

Τουλάχιστον 1000 αναφορές για έντονη δραστηριότητα δαιμονικών έχουν σημειωθεί το τελευταίο καιρό με τη περιοχή Yorkshire να σκαρφαλώνει στη θέση Νο 1 στο κατάλογο των στοιχειωμένων μέρων. Οι στενές επαφές με περίεργα πλάσματα της νύχτας, είναι πλέον τόσο διαδομένες όσο σχεδόν και στο Μεσαίωνα!!

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό τον Lionel Fanthorpe, το Yorkshire αναδείχθηκε ως το κέντρο της έντονης δραστηριότητάς τους με 74 αναφορές, οι οποίες περιλαμβάνουν Incubus και Succubus, άνδρες και γυναίκες δαίμονες που παρενοχλούν σεξουαλικά τα θύματα καθώς κοιμούνται.
Λόγος γίνεται για αποκρουστικές μορφές που κάνουν την εμφάνισή τους τα μεσάνυχτα αλλά και για λυκανθρώπους.

Φρικτές σκιές που παραπέμπουν σε κυνηγόσκυλα χωρίς να διακρίνονται χαρακτηριστικά συγκρούονται με αυτοκίνητα, φαντάσματα με μακρύ λαιμό και λαμπερά μάτια επιτίθενται μέρα μεσημέρι και άλλα πολλά περίεργα περιστατικά διακρίνονται στις πολυσέλιδες αναφορές.

Ο Fanthrorpe εξηγεί : "Αν και διανύουμε τον αιώνα της τεχνολογίας, οι Βρετανοί δεν γυρνούν τη πλάτη σε δεισιδαιμονίες, θρύλους, μύθους κλπ. Ολοένα και αυξάνονται οι μαρτυρίες περί φαντασμάτων και πνευμάτων που ενοχλούν! Γεγονότα που προκαλούν ανησυχία έχουν καταγραφεί σχεδόν σε όλη την Βρετανία. Πραγματικά είναι περίεργο! Για το λόγο αυτό θελήσαμε να ξεκινήσουμε μια μελέτη για να ερευνήσουμε το φαινόμενο των μαζικών εμφανίσεων και να δώσουμε μια εναλλακτική εξήγηση όλων αυτών. Ας δεχτούμε -υποθετικά και για χάρη της έρευνας- πως δεν είναι παιχνίδια εγκεφάλου αλλά πραγματικότητα."

ΤΟΡ 10 - Οι πιο στοιχειωμένες
περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.


1. Yorkshire (74 αναφορές)

2. Devonshire (57 αναφορές )
3. Somerset (51 αναφορές)
4. Wiltshire (46 αναφορές)
5. Invetness (39 αναφορές)
6. Dorset (37 αναφορές)
7. Norfolk & Danchshire (32 αναφορές)
8. Sussex & Derbyshire (30 αναφορές)
9. Essex & Sunffolk (29 αναφορές)
10. Lincolnshire (24 αναφορές)

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκατοντάδες βιντεο με "στοιχειωμένες" περιοχές και σπίτια, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αξίζουν καν δεύτερη ματιά! Υπάρχουν όμως και κάποια που προκαλούν το δίλημμα: προϊόν καλού μοντάζ και οπτικών εφέ ή καταγραφή άυλων όντων;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου