Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ

http://www.newstime.gr/resources/2009-12/gremos-oikonomia-thumb-large.jpg

Βρισκόμαστε εν μέσω ίσως της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε στην χώρα μας εκ της συστάσεώς της.
Μιας κρίσης που όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι καθόσον ουδέποτε σαν λαός ελέγξαμε το τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι.
Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της οικονομικής κρίσης της χώρας το έχουν οι κυβερνώντες που πρέσβευαν πως κόπτονται για το καλό της χωρίς όμως να μπορούν να κάμψουν την ιδιοτέλεια τους οικονομικά και πολιτικά από την μεταπολίτευση έως σήμερα.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες είχαν πάντοτε τους μηχανισμούς και την επικοινωνιακή πολιτική στο να περάσουν στον λαό πως όλα γίνονται καλώς καμωμένα.
Ενθυμούμαστε όλοι τον Ανδρέα Παπανδρέου να λέει πως κανένα κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσει όσα δάνεια και αν πάρει παρά μόνο ο λαός του .
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δανείζεται η κάθε κυβέρνηση από παντού αρκεί να περνάει δήθεν καλά ο κόσμος πετώντας του ένα ξεροκόμματο και ας μην τα επιστρέψει ποτέ στους πιστωτές .

Και μέσα σε όλα αυτά οι επιχειρηματίες και οικονομικά εύρωστοι Έλληνες θέλησαν να ελέγξουν την οικονομία του κράτους παίρνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της υποτιθέμενης οικονομικής πίτας που ερχόταν υπό τύπο δανεισμού στην χώρα.
Έτσι φτάσαμε μετά παρελεύσεως τριακονταετίας και πλέον το εν μία νυχτί ανεπτυγμένο οικονομικό κεφάλαιο να κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο οικονομικά, πολιτικά και ουδέποτε αξιοκρατικά πράττοντας πάντα κατά το συμφέρον τους.

Μαζί τους σε αυτό το παιχνίδι πάνω στο κεφάλι της ψωροκώσταινας είχαν σύμμαχο τους τα εργατικά συνδικάτα και τα κόμματα που εκπροσωπούσαν τον λαό στην Βουλή τα οποία είχαν εκλέξει δήθεν να υπηρετούν τα συμφέροντα του τα οποία τελικά απεδείχθησαν πως υπηρετούν το κεφάλαιο και μόνο αυτό.
Ώσπου οι νεόπλουτοι εξαπλώθηκαν σε όλη την επικράτεια χωρίς οι εκάστοτε κυβερνήσεις να μπορούν να τους ελέγξουν.
Και ο λαός που στέναζε τόσα χρόνια με τα λιγοστά ψίχουλα έψαχνε και ψάχνει να δει φως στο τούνελ με την ελπίδα της ανατροπής σε όλους τους τομείς εργασιακούς, οικογενειακούς, πολιτικούς κτλ.

Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να εκλέξει προ εξαμήνου ο λαός μια δήθεν λαοπρόβλητη κυβέρνηση με την σημαία του Π.Α.Σ.Ο.Κ. μετά την κυβέρνηση των αρπαχτικών της Ν. Δημοκρατίας, αρπαχτικών που βρίσκονται ακόμα στο κόμμα της Αντιπολίτευσης χωρίς ο Αρχηγός της να μπορεί να τους δαμάσει, μιας κυβέρνησης που θα έβγαζε την χώρα από τη στενωπό πράγμα που αυτό ήταν η προεκλογική σημαία του σημερινού μας Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Έλα όμως που στους έξι μήνες της διακυβέρνησης της το μόνο που κατάφερε είναι να τεντώσει οικονομικά, ηθικά και πολιτικά τον λαό.
Και από την άλλη να διατυμπανίζει λες και ανακάλυψε την Αμερική πως μπορεί αυτή η χώρα να δανείζεται από το εξωτερικό με υπέρογκα επιτόκια ασχέτως πως αν μόλις είχε εκλεγεί θα μπορούσε να δανειστεί απευθείας με πολύ χαμηλό τόκο και ίσως να μην φθάναμε στον πάτο μετά εξάμηνης απραξίας.

Η οποία απραξία προήλθε καθόσον προεκλογικά έλεγε η κυβέρνησή μας πως γνώριζε τα οικονομικά του Κράτους και απεδείχθη πως ήταν ανίδεη.
Κατά τα άλλα οι κυβερνώντες ούτε που μπήκαν στην διαδικασία να βάλουν χέρι στο οικονομικό κράτος των πλουσίων γιατί θα τους φάει η μαρμάγκα και το μόνο που κάνουν κάθε μέρα είναι να ξεζουμίζουν τον κοσμάκη.
Κοινώς τους πήραν και τα σώβρακα.

Μετά από αυτά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πουν στον λαό να μην αναπνέει και να πεθάνει.

Όμως μιας και ο λαός έχει συνηθίσει να βάζει πλάτη πάντα ανιδιοτελώς για το καλό της πατρίδας υπάρχουν και όρια κύριοι κυβερνώντες, με αποτέλεσμα να συμβούν δύο τινά σε αυτήν την χώρα.
Ή να πτωχεύσει εξαιτίας σας παντελώς η χώρα και να γίνει τριτοκοσμική ή να σας αρπάξει ο λαός με το παλούκι στην πλατεία Συντάγματος.
Και όσο βλέπει πως δεν πάει κανείς σας φυλακή και δείχνετε πως κλαίτε με κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη αυτής της χώρας σας λέω μετά βεβαιότητας πως θα συμβεί το δεύτερο. Τότε αλοίμονό σας γιατί μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

Γι’ αυτό βάλτε το κουφιοκέφαλό σας να δουλέψει για τον λαό και όχι για την τσέπη των ολίγων πλουσίων, αρεστών στις κυβερνήσεις σας.
Αλλιώς πάρτε το αλλιώς και ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε την δύνη του λαού που πάντα επαναλαμβάνω ξέρει να υπομένει αλλά και να δέρνει κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γιατί ένα πράγμα δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος σε αυτήν την χώρα.

Πως είμαστε η τριακοστή πιο πλούσια χώρα στην υφήλιο και ο λαός να πεινάει.

Καταλάβετέ το ότι πρέπει να αντιστραφούν οι όροι.

Το χρήμα που υφαρπάξανε οι πλούσιοι τόσα χρόνια να διοχετευτεί στο λαό.
Έτσι απλά και ξεκάθαρα.
Ξυπνάτε κύριοι κυβερνώντες.
Αναδιανομή πλούτου και όχι υποταγή στην πλουτοκρατία.

Αμ πως πουλιά μου. Μπορείτε;

Εδώ θα δείξετε αν είστε μάγκες και όχι κότες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ" -
Ο Σουλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου