Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δέκα «ανδρικοί» τρόποι για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει

Δέκα «ανδρικοί» τρόποι για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει

Οι μπαμπάδες δεν δικαιώνονται πάντα για το μεγάλωμα των παιδιών.
Αν, όμως ψάξετε, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι μπαμπάδες έχουν βρει τρόπους και τεχνάσματα για τον κατευνασμό ενός μωρού που κλαίει.
Το Κέντρο BabyCenter μίλησε σε μπαμπάδες σε ολόκληρη τη χώρα για να βρει τις αγαπημένες μεθόδους τους - πέρα από τις προφανείς τεχνικές.


Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Το να μάθετε πώς να ηρεμήσετε το παιδί σας χρειάζεται πειραματισμούς. Οι κάτωθι στρατηγικές μπορεί να μη λειτουργήσουν σε εσάς, αλλά αξίζει ο κόπος να προσπαθήσετε.

Αισθανθείτε τον πόνο του μωρού σας

Το να τοποθετήσετε το αγαπημένο CD reggae του μωρού σας δε θα του κατευνάσει την πείνα, ούτε η αλλαγή πάνας σε ένα μωρό που βγάζει δόντια θα το κάνει να σταματήσει να κλαίει. Με άλλα λόγια: «Πρώτα, βρείτε την πηγή του πόνου» λέει ο David Templeton, πατέρας δύο παιδιών στο Branford, του Κοννέκτικατ. Ναι, αυτό φαίνεται σχεδόν πάρα πολύ λογικό, αλλά, όταν κλαίει και φωνάζει το μωρό, η λογική απομακρύνεται.

Δοκιμάστε τη ροδαλή πλευρά του δαχτύλου

Εάν δεν είστε βέβαιοι τι του προκαλεί το πρόβλημα, σηκώστε το μικρό σας δάχτυλο και βάλτε το στο στόμα του να το πιπιλίσει. «Είναι ένας κλασικός τρόπος» λέει ο Greg Lanigan, πατέρας δύο παιδιών στο Coppell, του Τέξας. Το μυστικό είναι να βάλετε το κάτω μέρος του δάχτυλου, ώστε να μη γρατσουνιστεί το πάνω μέρος του στόματος του μωρού σας με το νύχι σας.

Πάρτε ένα ποτό

Για το μωρό, μιλάμε. Προσπαθήστε να του δώσετε ένα ζεστό μπουκάλι γάλα ή μητρικό.

Το ροκ και η ταλάντευση

Τα μωρά αγαπούν την κίνηση - και ποιος μπορεί να τα κουνήσει καλύτερα από τον μπαμπά; «Όταν η κόρη μου άρχισε να κλαίει, την κουνούσα πέρα δώθε στο καθισματάκι της» λέει ο Eric Rimm, πατέρας ενός μωρού στη Βοστώνη. Ο Rimm το αποκαλεί «διπλής χρήσεως ταλάντευση», δεδομένου ότι λειτούργησε και για τους δύο: από τη μια ως ηρεμιστικό για το μωρό και από την άλλη ως μορφή άσκησης γι’ αυτόν «παρατήρησα τελικά τους δεξιούς δικέφαλους μυς μου και τους τρικέφαλους πιο αναπτυγμένους από τους αριστερούς» λέει.

Κόψτε μια κουβέρτα

Κρατήστε το μωρό σας στο ύψος του ώμου σας και τυλίξτε τα μικρά του χεράκια γύρω από τον λαιμό σας. Κατόπιν, λικνιστείτε σε ένα χορό - ήπια αργά πέρα δώθε- με μια ή δύο περιστροφές. Χτυπήσετε το πάτωμα με το πόδι σας και δοκιμάστε να τραγουδήσετε, λειτουργεί. Δεν παίζει ρόλο ποιο τραγούδι θα πείτε, εφόσον είναι επαναλαμβανόμενο και ταιριάζει με τον ρυθμό του χορού σας. Βαθμιαία χαμηλώστε τη φωνή σας, καθώς το μωρό σας αρχίζει να ηρεμεί. Και θα ηρεμήσει.

Προσωπικές ακροβατικές επιδείξεις

Λειτουργία σωματικών θορύβων. Γκριμάτσες. Η κοιλιά να ακουμπά επάνω σε μαλακή επιφάνεια. Δοκιμάστε το τέχνασμα Mark Blount: Αυτός ο πατέρας από την Ατλάντα που έχει δύο μωρά μετέτρεψε τις κραυγές σε κοιτάγματα και χάχανα, με την τοποθέτηση κάποιου πράγματος στο κεφάλι του, αφήνοντας το να πέσει και φωνάζοντας «Oχ! Όχι, έπεσε πάλι». Κάνει επίσης γκριμάτσες μπουλντόκ.

Το ροκ και το τραγούδι

Για πολλούς, αυτό θα μπορούσε εύκολα να ταιριάζει στις «ενοχλητικές προσωπικές ακροβατικές επιδείξεις». Ο Lanigan μπορούσε να ηρεμήσει τον πρώτο γιο του, τραγουδώντας το τραγούδι του Patsy Cline «Crazy», ένα όμορφο καταθλιπτικό τραγούδι που δεν διδάσκει σε ένα μωρό πολλά για τις καλές σχέσεις. Ο Blount συστήνει οποιοδήποτε τραγούδι από το Ray Charles, και υποστηρίζει ότι όλα είναι θέμα κίνησης, όχι το ίδιο το τραγούδι, που ηρεμεί. Εντούτοις, σεβαστείτε την προτίμηση του μωρού σας, επίσης: Ο Rimm «λίγο πέτυχε, όταν μιμήθηκε τον Pavarotti, τραγουδώντας "Hush Little Baby''»

«Φορέστε» το μωρό σας

Τοποθετήστε το μωρό σας σε ένα μάρσιπο. Μεταξύ της ζεστασιάς του σώματός σας, το ρυθμικό χτύπο της καρδιάς σας, το «υπνωτικό» ανεβοκατέβασμα της αναπνοής σας, και την ευγενή κίνηση καθώς περπατάτε... τουλάχιστον ο ένας από τους δυο σας θα πρέπει λογικά να αποκοιμηθεί.

Μείνετε αμέτοχοι

Οι μητέρες μπορεί να το πάρουν ως κίνηση αποσύνδεσης από το μωρό τους και επομένως «αρσενική» προσέγγιση, αλλά, μερικές φορές, τα μωρά απλώς θα φωνάξουν, θα κλάψουν. Εάν το μωρό σας δεν πονά, δεν πεινά, δεν διψά, δεν είναι κουρασμένο, δεν είναι βρεγμένο και δεν θέλει ούτε να το πάρετε αγκαλιά ή να το κουνήσετε, τότε αφήστε το να κλάψει, τουλάχιστον για όσο το αντέχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου