Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!!! Ακυρώσεις πτήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!!!

Ακυρώσεις πτήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αν και μέχρι στιγμής η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, που έχει τινάξει στον αέρα την εναέρια κυκλοφορία της γηραιάς ηπείρου, δεν έχει επηρεάσει το ελληνικό FIR, η ταλαιπωρία των επιβατών στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται.

Έως τώρα έχουν ακυρωθεί 147 πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αριθμός που μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να αυξηθεί. Ωστόσο, δεν παρατηρούνται ουρές, αφού οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ενημερώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Aπό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής 26 πτήσεις προς ευρωπαϊκές χώρες.

Στους προορισμούς που δεν πραγματοποιούνται πτήσεις προστέθηκαν σήμερα τα Τίρανα, η Βαρκελώνη και η Σόφια. Την ίδια ώρα, καθηλωμένα παραμένουν τα αεροσκάφη που έχουν προορισμό τις εξής χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Νορβηγία, Βόρεια Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελβετία, Ρουμανία, Λετονία, Βόρεια Ιταλία και Σλοβενία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται σε επιφυλακή και διαρκή επικοινωνία με μετεωρολόγους και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Εναέριας Κυκλοφορίας, Eurocontrol, ώστε, σε περίπτωση που η ηφαιστειακή τέφρα φτάσει στη χώρα μας, να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου