Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Φορείς ζητούν επίσπευση διαδικασιών για Φυσικό Αέριο και στην Ήπειρο

Φορείς ζητούν επίσπευση διαδικασιών για Φυσικό Αέριο και στην Ήπειρο

Την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης για το μέλλον του φυσικού αερίου στην Ήπειρο και στην Δυτική Ελλάδα, πρότεινε πρόσφατα ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου.Αίτημα είναι τόσο η επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών διέλευσης του αγωγού προς Ιταλία, όσο και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο. Το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο και στην Δυτική Ελλάδα, επανέρχεται και πάλι στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των τοπικών φορέων.

ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ...
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επενδυτές του Κατάρ, που έκλεισαν συμφωνία με την κυβέρνηση για την ανάληψη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πριν από λίγες ημέρες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για την επένδυση κεφαλαίων στον χώρο της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στις υποδομές φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΠΑ βλέπει θετικά την προοπτική κατασκευής και τρίτου τερματικού σταθμού στη Δυτική Ελλάδα, πιθανώς στο ιδιωτικό λιμάνι του Αστακού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συνολικό ύψος των κεφαλαίων τα οποία ενδιαφέρεται να τοποθετήσει στην Ελλάδα το επενδυτικό σχήμα του Κατάρ, εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ, και ότι μέσω αυτών θα δημιουργηθούν περί τις 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ...
Το ενδιαφέρον για τη Δυτική Ελλάδα εστιάζεται στην περιοχή του Αστακού, όπου η ΔΕΗ σε συνεργασία με τον Ιταλικό Όμιλο Edison σχεδίαζαν στο πρόσφατο παρελθόν, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιθάνθρακα, επένδυση η οποία όμως «πάγωσε» μετά την απαγόρευση των λιθανθρακικών μονάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου