Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Εξετάζεται η προσωρινή λειτουργία κέντρου για τους λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Εξετάζεται η προσωρινή λειτουργία κέντρου για τους λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Πιθανή είναι η λειτουργία, αλλά προσωρινά, Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μη Νόμιμα Εισερχομένων Μεταναστών και στην Ηγουμενίτσα, όπως προκύπτει από δήλωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια σε σχετικά δημοσιεύματα που αφορούσαν την Πάτρα.

Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που συγκεντρώνονται και διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες με στόχο να επιβιβαστούν σε πλοία προς την Ιταλία και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι μεγάλο και υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση για λειτουργία τέτοιων κέντρων.

«Το πόρισμα που κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία των τριών Υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Υγείας) για την αναμόρφωση των ΚΕ.Π.Υ. (Κέντρων Πρώτης Υποδοχής Μη Νόμιμα Εισερχομένων Αλλοδαπών) θα αξιολογηθεί, ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί η τελική τους χωροθέτηση», σημειώνει ο υφυπουργός και προσθέτει:

«Η ύπαρξη Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, εάν αυτή κριθεί απαραίτητη, θα έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα και θα σκοπεύει στην εξέταση του πληθυσμού που διαμένει σήμερα εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες.

Έτσι, θα εντοπιστούν οι ευάλωτες ομάδες και θα προωθηθούν σε ανοιχτά κέντρα του Υπουργείου Υγείας και οι απελάσιμοι σε κλειστά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου