Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: «Σπάει» τη σιωπή του τρία χρόνια μετά !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ:

«Σπάει» τη σιωπή του τρία χρόνια μετά !

Για πρώτη φορά, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μπαλτογιάννης αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του και να πάρει θέση για μια υπόθεση που είχε φέρει στο προσκήνιο ο «Ηπειρωτικός Αγών» με δημοσίευμά του πριν από τρία χρόνια (στις 20-21 Απριλίου 2007).

Στο δημοσίευμα αυτό, είχε τεθεί πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Μπαλτογιάννη, δεδομένου ότι ο γιος του, ιδιώτης μελετητής, κατέθετε επενδυτικά σχέδια προς έγκριση στον αναπτυξιακό νόμο, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Τότε ο γενικός διευθυντής είχε σιωπήσει. Την απάντηση αντ’ αυτού την είχε δώσει ο τότε γενικός γραμματέας Δημήτρης Πανοζάχος, ο οποίος τον είχε καλύψει πλήρως.

Δημήτρης Πανοζάχος δεν υπάρχει σήμερα, κι έτσι ο κ. Μπαλτογιάννης αναγκάζεται να κάνει δημόσια δήλωση, με αφορμή τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό TV1 στις 8 Απριλίου, ο οποίος φέρεται να είπε «ότι δεν μπορεί ο γιος του γενικού διευθυντή της Περιφέρειας να αξιολογείται και να εγκρίνεται από τον πατέρα του».

«Προς τι λοιπόν αυτά τα αβάσιμα και αστήρικτα, προς τι τόσες ανακρίβειες και ανυπόστατες αοριστολογίες εκ μέρους του τοπικού βουλευτή; Γιατί τόσο μένος;Επιτέλους έλεος, όλα έχουν όρια, ακόμη και οι υπερβολές, ακόμη και ο λαϊκισμός, έστω και αν είσαι βουλευτής» αναφέρει ο κ. Μπαλτογιάννης.

Ο γενικός διευθυντής, για να υποστηρίξει τον εαυτό του, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν μετείχε ποτέ στη γνωμοδοτική επιτροπή του αναπτυξιακού, καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι οι «υψηλές γνωριμίες» αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση και ώθηση για μια νέα μελετητική εταιρία.
Υποστηρίζει δε τη δουλειά του γιου του και σε μια προσπάθεια να πείσει ότι ποτέ δεν παρενέβη, αναφέρει ότι «ο πατέρας του δεν προσπάθησε να τον βολέψει στο Δημόσιο» και προσθέτει ότι τα παιδιά γνωστών προσώπων έχουν δικαίωμα στην εργασία στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.

«Δεν μπορεί με τόση ευκολία, κατά τρόπο ανεύθυνο και επιπόλαιο, να σπιλώνονται υπολήψεις και αξιοπρέπειες ανθρώπων, προς χάριν των εντυπώσεων για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Οικονόμου έπεσε θύμα κακοπροαίρετων πληροφοριοδοτών και θα δείξει την απαιτούμενη γενναιότητα διορθώνοντας τα όσα είπε, εκτός αν όλα γίνονται, γιατί ενοχλεί η παρουσία μου» καταλήγει με νόημα ο κ. Μπαλτογιάννης.

Σημειωτέον πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Οικονόμου παρεμβαίνει για την υπόθεση αυτή. Τον Απρίλιο του 2007, ως συντονιστής τότε του τοπικού ΠΑΣΟΚ, είχε καταλογίσει πολιτικές ευθύνες τόσο στον κ. Πανοζάχο όσο και στον κ. Μπαλτογιάννη.

Μάλιστα τότε είχε δηλώσει: «Αν είναι αξιόλογο το γραφείο του κ. Μπαλτογιάννη είναι δευτερεύον. Αρκούν οι κομματικές και οι οικογενειακές του σχέσεις». Τότε όμως δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου