Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οι κλειστοί εναέριοι χώροι γέμισαν τα πλοία στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα

Οι κλειστοί εναέριοι χώροι γέμισαν τα πλοία στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα

H ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να καθήλωσε τις πτήσεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά έκανε το λιμάνι της Πάτρας να ...πετάξει καθώς η κίνηση το Σαββατοκύριακο, θύμιζε μέρες αιχμής του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γνώμη», με τα έξι δρομολόγια που αναχώρησαν έως αργά χθες το βράδυ από την Πάτρα για τα Ιταλικά λιμάνια, μετακινήθηκαν πάνω από 6.000 επιβάτες ενώ περίπου 1.000 αναχώρησαν από την Ηγουμενίτσα.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα με την ηφαιστειακή τέφρα αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες τουλάχιστον δύο ημέρες, το Λιμεναρχείο και οι ναυτιλιακές εταιρίες βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πολλοί από τους επιβάτες που έχουν «εγκλωβιστεί» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ζήτησαν ήδη να μεταφερθούν στην Πάτρα για να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς τα ιταλικά λιμάνια.

Ταυτόχρονα πολλοί που ετοιμάζονταν να έρθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, άλλαξαν τρόπο μετακίνησης, κατέληξαν σε κάποιο ιταλικό λιμάνι και από εκεί με το πλοίο φθάνουν στην Πάτρα.

«Από την Παρασκευή, τα πλοία έρχονται και φεύγουν γεμάτα επιβάτες», βεβαιώνουν όλοι οι ναυτικοί πράκτορες, που νοιώθουν ικανοποίηση γιατί χιλιάδες άνθρωποι ανακάλυψαν και πάλι τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Πολλοί ήταν οι επιβάτες που έφυγαν από το λιμάνι της Κέρκυρας με τα πλοία της Minoan και ΑΝΕΚ για τη Βενετία και του "Βεντούρης" για Ανκόνα, δηλώνουν και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από Κέρκυρα, ενώ χθες αναμενόταν με λεωφορεία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 800 Σουηδοί που έκαναν διακοπές στην Αθήνα και διακινήθηκαν με πλοία της ίδιας γραμμής.

ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου