Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών και των Κ.Υ. του νομού Θεσπρωτίας

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών και των Κ.Υ. του νομού Θεσπρωτίας

nosokomeio_filiatwn3Ένα μήνα συμπλήρωσαν χθες οι γιατροί του Νοσοκομείου Φιλιατών και των Κέντρων Υγείας του Νομού, από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας, την οποία αποφάσισαν και βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επανεξετάσουν τη στάση την προσεχή Δευτέρα, αφού έγινε ρύθμιση για ένα μέρος των οφειλομένων από τις εφημερίες από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτι που το χαρακτηρίζουν θετικό, αλλά επιζητούν τη συνολική ρύθμιση για τα χρήματα που τους οφείλονται.

Το μόνο σίγουρο τη δεδομένη στιγμή είναι ότι η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι και μεθαύριο Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει Γενική Συνέλευση, για να ληφθεί εκ νέου απόφαση, για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
Από αξιόπιστες πηγές προκύπτει, ότι οι Νοσοκομειακοί ιατροί είναι έτοιμοι να βάλουν... λάδι στο κρασί τους και να βάλουν προς το παρόν τέλος στην επίσχεση, έπειτα και από την ρύθμιση για κάποιους εκ των μηνών που τους οφείλονται τα χρήματα των εφημεριών.

Τίποτε ωστόσο δεν είναι σίγουρο, αφού όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν άρδην, έστω και την τελευταία στιγμή. Υπάρχει μεν η ικανοποίηση για την πρώτη ρύθμιση και τις εγγυήσεις της Υπουργού κ. Ξενογιανακοπούλου, αλλά οι Νοσοκομειακοί και της Θεσπρωτίας είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν την ολική ρύθμιση, έστω σε βάθος χρόνου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το μέγεθος των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου