Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ. ΒΙΟΙ …ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ.
ΒΙΟΙ …ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ


Αυτές τις μέρες, δύο γνήσια τέκνα της εύανδρης Θεσπρωτίας, απασχολούν όχι μόνο την Ελληνική Κοινή γνώμη, αλλά και την παγκόσμια.
Οι δυο αυτοί λοιπόν Θεσπρωτοί, έτυχαν της εμπιστοσύνης του Θεσπρωτικού λαού και με την ψήφο του στάλθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, για να τον εκπροσωπήσουν και παράλληλα να τον υπηρετήσουν.
Και οι δυο εκτιμήθηκαν από τους πολιτικούς τους Προϊστάμενους (Πρωθυπουργούς) και τοποθετήθηκαν στο πιο κέραιο πόστο της Ελληνικής Οικονομίας.
Μέχρις το σημείο αυτό και οι δυο αυτοί Θεσπρωτοί πολιτικοί βάδιζαν παράλληλα.
Σε κάποιο δε χώρισαν οι δρόμοι τους και από παράλληλοι έγιναν αντίθετοι.

Ο ένας άφησε τεράστιο έργο στο Υπουργείο, κέρδισε την εμπιστοσύνη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας, με αποτέλεσμα σε κάθε δύσκολη στιγμή του Κράτους, άλλοι να προσφύγουν στις γνώσεις και τη σοφία του και άλλοι να τον προτείνουν ως τον μοναδικό να αντιμετωπίσει την χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας.
Ο άλλος, δίκαια ή άδικα, βρίσκεται αντιμέτωπος της πολιτικής κριτικής.
Του φορτώνουν, δίκαια ή άδικα, τις αποτυχίες του Υπουργείου, που έφεραν την χώρα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κατάσταση.

Είναι, δίκαια ή άδικα, στο στόχαστρο των Αθηναϊκών ΜΜΕ τα οποία τον κατηγορούν, δίκαια ή άδικα, πως με υπογραφές του χάθηκαν από τα ταμεία του Κράτους τόσα δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ, που θα έλυναν το πιστοληπτικό πρόβλημα της Χώρας.
Τα μέλη των εξεταστικών των πραγμάτων επιτροπών της Βουλής τον κατηγορούν, δίκαια ή άδικα, για συμμετοχή στο σκάνδαλο των σκανδάλων, το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας και τον καλούν για …απολογία. Δίκαια ή άδικα.
Ο πρώτος βρίσκεται καθημερινά με τους συμπατριώτες του, επικοινωνεί μαζί τους και ενημερώνει τακτικά και υπεύθυνα τα Θεσπρωτικά ΜΜΕ για ό, τι ενδιαφέρει τον τόπο και τους συμπατριώτες του.

Ο δεύτερος καταθέτει αγωγές εναντίον των Τοπικών ΜΜΕ και διεκδικεί… εκατομμύρια ΕΥΡΩ ως αποζημίωση και ικανοποίηση (στη Θεσπρωτία, στο άκουσμα εκατομμύρια ΕΥΡΩ, όλοι μιλάνε για παραμύθια, αφού οι περισσότεροι ζουν στα όρια της φτώχιας).
Αλήθεια μήπως και αυτή η ευκαιρία σύγκρισης αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση που επισύρει ποινή… θανάτου;
Πόσο υπερήφανοι μπορούν να είναι οι Θεσπρωτοί και πόσο θα πρέπει να ντρέπονται;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου