Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κίνδυνος για οδηγούς και πεζούς Και στην Ήπειρο, πολλές παράνομες γιγαντο-διαφημίσεις Βαριά πρόστιμα εάν δεν απομακρυνθούν

Κίνδυνος για οδηγούς και πεζούς

Και στην Ήπειρο, πολλές παράνομες γιγαντο-διαφημίσεις

Βαριά πρόστιμα εάν δεν απομακρυνθούν



Και στις εθνικές οδούς της Ηπείρου, αλλά και στους δρόμους των Ιωαννίνων θα ξηλωθούν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πανελλαδικά σχετική πρωτοβουλία, αρχής γενομένης από τις 26 Απριλίου.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αφού οι διαφημιστικές πινακίδες και στην περιοχή μας έχουν πάρει τη μορφή του «τσουνάμι», οι οποίες σε ποσοστό άνω του 80% είναι παράνομες και μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για τους οδηγούς και τους πεζούς.

Οι παραβάτες θα μπορούν να απομακρύνουν μόνοι τους τις παράνομες πινακίδες μέχρι τις 25 Απριλίου, διαφορετικά θα τις ξηλώσουν μεικτά συνεργεία του υπουργείου Υποδομών, των Δήμων, της Τροχαίας και του ΣΔΟΕ, τα οποία εκτός από τα πρόστιμα θα χρεώσουν στους παραβάτες και το κόστος της αποξήλωσης.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ…
Ο διαφημιστικές και άλλες πινακίδες πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και δεν αποσπούν τη προσοχή των οδηγών και κατόπιν σχετικής άδειας, για την περιοχή μας, από την ΔΕΣΕ ή τους Δήμους.
Στις εθνικές οδούς όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες έχει μεγάλη σημασία τα σημεία που στήνονται οι πινακίδες.

Χωρίς άδεια μπορεί να τοποθετηθούν σε απόσταση 150 μέτρων από την άκρη του δρόμου, αλλά σπανίως επιλέγεται από τους διαφημιζόμενους και συνήθως αυτές στήνονται παράνομα κοντά ή δίπλα ακριβώς στο δρόμο, ενώ θα μπορούσαν ορισμένοι να το κάνουν νόμιμα, ζητώντας άδεια από τη ΔΕΣΕ, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν και κοντά σε δρόμους.
Για τις εθνικές οδούς δεν υπάρχει κάποιο μίσθωμα.

Εντός των περιοχών σχεδίων πόλης οι πινακίδες χωρίς άδεια μπορούν να τοποθετούνται σε απόσταση 70 μέτρων από την άκρη του δρόμου, αλλά πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει, αφού οι περιοχές είναι πυκνοκατοικημένες και δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.
Οι Δήμοι διαθέτουν σε όσους θέλουν να διαφημιστούν ειδικούς χώρους με το ανάλογο μίσθωμα και όλες οι άλλες πινακίδες θεωρούνται παράνομες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου