Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ιερείς, πέθαιναν νέοι ? Δεν φανταζόσαστε την απάντηση!

Γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ιερείς, πέθαιναν νέοι ?
Δεν φανταζόσαστε την απάντηση!


"Τα νόστιμα και πλούσια εδέσματα, τα οποία προσφέρονταν στους θεούς της Αρχαίας Αιγύπτου και κατόπιν κατανάλωναν οι ιερείς και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους, σηματοδοτούσαν τον πρόωρο θάνατο και όχι την αθανασία", σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Τα πλουσιοπάροχα απολαυστικά πιάτα, τα οποία κατανάλωναν οι Αιγύπτιοι Ιερείς κατά τη διάρκεια μυστηρίων ήταν υπερ-φορτωμένα από κορεσμένα λίπη και ουσίες που προκαλούν κατά κόρον δυσλειτουργία της καρδιάς και όχι μόνο.

Οι τροφές αυτές απευθύνονταν υποτίθεται στους αρχαίους θεούς, για να κερδίσουν έτσι την εύνοιά τους. Μόλις όμως η τελετή τελείωνε, οι ιερείς στρώνονταν σε τεράστια τραπέζια και κατανάλωναν μέχρι τελευταίας μπουκιάς τα αγαθά των...θεών!

Γι αυτό η αρχαία αιγυπτιακή ελίτ, πέθαινε νέα!

Οι μελετητές εξέτασαν λεπτομερώς τις ακτινογραφίες 22 μουμιών. Οι 16 από αυτές επέδειξαν στοιχεία ασβεστοποίησης . "Η έρευνα αυτή εξηγεί για ποιο λόγο η αρχαία Αιγυπτιακή ελίτ είχε χαμηλό μέσο όρο ζωής : 40 έως 50 ετών. Επίσης άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για το τι πρέπει να επιλέγουμε να τρώμε. Να αποφεύγουμε προϊόντα πρόχειρου και γρήγορου φαγητού, προκειμένου να μην μας στοιχειώσει η κατάρα των Αιγυπτίων Αξιωματούχων της εποχής".

Τα ιερογλυφικά, τους "κάρφωσαν"!



Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τα ιερογλυφικά που έχουν χαραχτεί επάνω σε επιγραφές ναών, όπου φιλοξενούνται οι μουμιοποιημένοι ιερείς. Μάλιστα τα σώματα αυτών φέρουν σημάδια από κατεστραμμένες αρτηρίες! Τα ιδιαίτερα γεύματα που αποτελούνταν από βοδινό κρέας, καλομαγειρεμένα πουλερικά, ψωμί, γλυκά, φρούτα, οίνο καταναλώνονταν τρεις φορές την ημέρα κατά μέσο όρο.



Ο καθηγητής David Rosalie,από τη σχολή Επιστήμη της Ζωής του πανεπιστημίου Manchester, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: "Θεωρώ πως πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ζήσε σαν να είσαι θεός και το τίμημα είναι η υγεία σου. Επίσης οι φραγμένες αρτηρίες προέρχονται από τις διατροφικές τους συνήθειες , οι οποίες θεωρούνται απαγορευμένες. Άρα μιλάμε και για αρχαίες κακές συνήθειες"

Τι έτρωγαν οι αιγύπτιοι ιερείς!



Πολλές τροφές μοιάζουν σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε junk food, καθώς ήταν πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, και περιλάμβαναν απαραιτήτως ψωμί, γάλα, αυγά και κέικ από ζωικό λίπος! Όλα αυτά διακοσμούσαν σε καθημερινό επίπεδο τα τραπέζια και μετά εγκαθίστανται στα στομάχια των κληρικών προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.



Επίσης το αλάτι πρωταγωνιστούσε στις συνταγές, διότι το θεωρούσαν συντηρητικό και ξεχωριστή θέση στο τραπέζι τους κατείχε το αλκοόλ, το οποίο και είναι υπεύθυνο για την αύξηση των τριγλυκεριδίων τους.



Είχαν τις ασθένεις του 21ου αιώνα!

Η ομάδα των ερευνητών κατά τη διάρκεια της βιοψίας που πραγματοποίησαν στα νεκρά σώματα των αρχαίων ιερέων μιλούν για σαφείς ενδείξεις αρτηριοσκλήρυνσης , στένωση αιμοφόρων αγγείων, καρδιοπάθειες κλπ. "Ασθένειες που προκαλούνται από την κακή διατροφή και εξακολουθούν να μας προβληματίζουν στον 21 αιώνα. Πρόκειται για ατασθαλίες που ακόμα και εμείς που γνωρίζουμε δεν μπορούμε να παρακάμψουμε. Πόσο μάλλον εκείνοι που ίσως να μην γνώριζαν..." επεξηγεί ο Rosalie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου