Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ; ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΜΑΧΗ" ΓΙΟΓΙΑΚΑ - ΠΙΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ?

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ;

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΜΑΧΗ" ΓΙΟΓΙΑΚΑ - ΠΙΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ?


Με την κατάργηση των νομαρχιών δεν αποκλείεται και οι τέσσερις σημερινοί νομάρχες της Ηπείρου να καταλάβουν ή έστω να διεκδικήσουν τους νέους διευρυμένους δήμους των εδρών των νομών τους.

Η υποψηφιότητα του νομάρχη Άρτας κ. Παπαβασιλείου θεωρείται σχεδόν σίγουρη, αμφισβητούμενη παραμένουν οι άλλες με δεδομένο ότι σήμερα των δήμων των πρωτευουσών ηγούνται συγγενή πολιτικά πρόσωπα.

Στην Πρέβεζα, στην περίπτωση που τα σπάσουν οριστικά το ΠΑΣΟΚ με το Συνασπισμό, ανοίγει ο δρόμος για το νομάρχη κ. Β. Ιωάννου, ο οποίος θα κοντραριστεί με το σημερινό δήμαρχο, που προέρχεται από το ΣΥΝ, Μ.Κλάπα.

Στην Ηγουμενίτσα, που με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" θα καλύπτει σχεδόν τα 2/3 του νομού, ο νομάρχης Β. Γιόγιακας θεωρείται ότι έχει καλύτερη απήχηση από το σημερινό δήμαρχο Θ. Πιτούλη, που όμως δύσκολα θα κάνει πίσω.

Τέλος στα Ιωάννινα, το ζήτημα είναι πιο σύνθετο:
Ο νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης προβάλλεται ως το ακλόνητο φαβορί για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την αιρετή περιφέρεια, με πολλές πιθανότητες να την κερδίσει.
Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με τη διεύρυνση του Δήμου Ιωαννίνων και τα νέα χαρακτηριστικά που αποκτά, μπορεί να είναι εκείνος που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Ο σημερινός δήμαρχος Ν. Γκόντας έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα είναι υποψήφιος, ο κ. Καχριμάνης ότι δεν ενδιαφέρεται για το δήμο, παρ΄ όλα αυτά τα σενάρια εξακολουθούν και όσο συνεχίζονται τόσο θα επαναλαμβάνονται τα "χτυπήματα" από νεοδημοκρατικούς και πασοκικούς κύκλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου