Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Οι εκτός έδρας ημέρες των δημοσίων υπαλλήλων προβληματίζουν τη Νομαρχία Θεσπρωτίας

Οι εκτός έδρας ημέρες των δημοσίων υπαλλήλων προβληματίζουν τη Νομαρχία Θεσπρωτίας.

Αίτημα προς την υπουργό Ανάπτυξης για να επανεξετάσει τα όρια.

giogiakasΓραπτό αίτημα προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το οποίο της ζητά να επανεξεταστεί η απόφαση που πάρθηκε με την ψήφισή του Ν. 3833/2010 «για την προστασία της Εθνικής Οικονομίας» σύμφωνα με τον οποίο καθορίστηκε ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων κατά έτος ημερών εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων σε 60+20 ημέρες και ορίστηκε η χιλιομετρική απόσταση για ημερήσια αποζημίωση από 10χλ σε 40χλ για αυθημερόν επιστροφή, απέστειλε ο νομάρχης Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του οι παραπάνω τροποποιήσεις δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε πολλούς ζωτικούς τομείς της οικονομίας και της υγείας του Νομού Θεσπρωτίας.

Πιο συγκεκριμένα σημειώνει ότι:

-Τα σφαγεία του Νομού δεν λειτουργούν, δεν πραγματοποιούνται εισαγωγές-εξαγωγές ζώντων ζώων.

-Τα προγράμματα εμβολιασμού και ελέγχου ζωοανθρωπονόσων δεν εκτελούνται.

-Επίσης δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων, σε καταστήματα διάθεσης τροφίμων, δειγματοληψίες τροφίμων κτλ με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που συνεπάγεται η απουσία Κτηνιατρικού Υγειονομικού Ελέγχου για τη Δημόσια Υγεία.

-Καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών μας επειδή όλα τα προγράμματα που υλοποιούμε όπως το Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου Νωπών-Μεταποιημένων Γεωργικών Προϊόντων , Πρόγραμμα Ελέγχου Ζωοτροφών Φυτουγειονομικοί

-Έλεγχοι, Δειγματοληψίες κλπ, Πρόγραμμα νέων γεωργών και σχεδίων βελτίωσης , ΝΕΧΩΠ, Προγράμματα Μελιταίου Πυρετού ,εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου , Βρουκέλλωσης-Φυματίωσης -Λεύκωσης και πάρα πολλά άλλα προγράμματα απαιτούν σχεδόν κάθε μέρα τους Γεωπόνους και Κτηνιάτρους να μετακινούνται εκτός έδρας και για αυτό οι 120 ημέρες που ίσχυαν με τον προηγούμενο Νόμο με την υπέρβαση κατά 60 μέρες που ίσχυε πολλές φορές δεν επαρκούν.

Τονίζει δε πως εάν εφαρμοστούν τα νέα όρια θα υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του συνόλου των προγραμμάτων του Υ.Α.ΑΤ, κίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία, προβλήματα στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων νωπών-μεταποιημένων, καθώς και έλλειψη εξυπηρέτησης των αγροτών.

Τέλος επισημαίνει πως καθίσταται αδύνατη η εκτέλεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων εισροής κεφαλαίων από το Π.Α.Α της Ελλάδος 2007-2013 με δραματικά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου