Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΙΔΟΥ Ο … ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΙΔΟΥ Ο … ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα τελευταία χρόνια στον Νομό μας εκλέγονταν συνεχώς βουλευτής ο Αντώνης Μπέζας, ώσπου στις τελευταίες εκλογές έχασε την εκλόγιμη θέση από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.
Τι έφταιξε το γνωρίζουν όλοι στον τόπο μας.

Όμως δεν έφταιξε μόνο αυτός, αλλά ήταν τέτοιες οι συγκυρίες στις τελευταίες εκλογές που η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της εκλογής του νυν βουλευτή μας.
Ο κ. Μπέζας υπήρξε λαμπρός επιστήμονας που θέλησε να ασχοληθεί και να ανακατέψει την τράπουλα της πολιτικής σκηνής στον Νομό, έχοντας σαν γνώμονά του το συμφέρον και το καλό της τοπικής κοινωνίας και έτσι κατήλθε στον πολιτικό στίβο με αποτέλεσμα να κερδίζει πάντα μακράν των αντιπάλων του την μονοεδρική Θεσπρωτία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο πρώην πρωθυπουργός να τον εμπιστευθεί και να τον κάνει υφυπουργό οικονομικών, όπου από την θέση αυτή μπόρεσε να βάλει μπροστά την μηχανή της ανάπτυξης του Νομού που βρισκόταν σε πλήρη ακινησία γιατί «είχε μείνει από λάδια» όπως λέει και ο σοφός λαός.

Όμως δίπλα του τόσα χρόνια παρεισφρήσανε δολοπλόκοι, οσφυοκάμπτες, δεξιοί και αριστεροί κ.λ.π. οι οποίοι προσπάθησαν πίσω από «τα μπράβο κ υπουργέ» και τα χειροκρότημα τους να κάνουν την δουλειά τους και όχι να κοιτάξουν το κοινωνικό σύνολο μιας και μέσα από την καρέκλα που κατείχε ο υπουργός θα μπορούσαν να γκρεμίσουν τον νομό και να το ξαναχτίσουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Οι προαναφερόμενοι κομματάρχες και καρεκλοκένταυροι οδήγησαν τον προαναφερόμενο σε σημείο τέτοιο που μόνο αυτοί είχαν πρόσβαση στο γραφείο του και στις όποιες αποφάσεις του και όχι ο λαός.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. Μπέζας, που ομολογουμένως έως την τοποθέτησή του σαν υπουργός, υπήρξε άνθρωπος, να χάσει την επαφή με τον κοσμάκη και να δέχεται τις απόψεις των παρατρεχάμενων του ότι «όλα πάνε καλά».

Παρόλα αυτά θέλησε να κάνει πράξη κάποια οράματά του όπως το να καλυτερεύσει τις συνθήκες του Νοσοκομείου Φιλιατών, την κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου, την δεύτερη φάση ανάπτυξης του λιμανιού, κ.τ.λ. αλλά και να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα κατά τόπους διαμερίσματα του Νομού χορηγώντας χρήματα σε συλλόγους πολιτιστικούς, και μη, όμως έκανε ένα σφάλμα, δεν υπήρξε κοινωνικός πλέον και είχε χάσει την επαφή με τον κόσμο, πράγμα που το πλήρωσε στις τελευταίες εκλογές, ακριβά.

«Έτσι ξαφνικά» που λέει και το λαϊκό άσμα, οι προαναφερόμενοι και κοπτώμενοι υπέρμαχοι του τόσα χρόνια που διατυμπάνιζαν ότι αυτοί έχουν την δύναμη να ελέγξουν τον κ. Μπέζα αλλά και να του υποδείξουν δήθεν το τι πρέπει να κάνει, άρχισαν μόλις χάθηκε η καρέκλα να τον χτυπάνε λες και ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός τους, πολιτικά, ηθικά, οικογενειακά.
Είναι τόσο μεγάλο δε το μίσος που έχουν εναντίον του που δεν σέβονται ούτε «ιερά ούτε όσια» που έφθασαν να τον κατηγορούν για τα πάντα λες και ο κ. Μπέζας ήταν ο χειρότερος και μεγαλύτερος εχθρός του Νομού.

Ποιοί; Αυτοί που ανδρώθηκαν πίσω από το όνομά του.
Που γίνανε «τζάμπα μάγκες» ή που τους έμαθε η τοπική κοινωνία εξαιτίας του διότι διαφορετικά δεν θα τους ήξερε ούτε ο Θεός.
Αυτοί οι κύριοι που βγαίνουν σήμερα, μετεκλογικά, και φωνάζουν εναντίον του κ. Μπέζα, ας καθίσουν ήρεμα και ας αναλογισθούν τι έπραξαν και ας σιωπήσουν και να μην προσπαθούν να τα φορτώνουν όλα επάνω του, φοβούμενοι μην τυχόν και βρεθούν εκτεθειμένοι οπουδήποτε.
Εκτός και αν έχουν χάσει τον ύπνο τους. Για ένα πράγμα όμως να είναι σίγουροι: «ότι ο Μπέζας δεν έχασε αλλά ούτε και θα χάσει τον ύπνο του».
Ας αναρωτηθούν τι σημαίνει το όνομα «Μπέζας» στα βλάχικα. Θα καταλάβουν πολλά.

Και μιας και επιχειρούν εν τυμπάνοις και χορδές να χορέψει ο κ. Μπέζας τον σκοπό τους, τους λέω το εξής:
«Αυτά κύριοι – κύριοι που τον κατηγορείται σήμερα τον κ. Μπέζα, αν ήσασταν άνδρες ή μάγκες να τα κάνατε τότε στον εισαγγελέα και όχι σήμερα να έχετε γίνει σχεδόν παπαγάλοι από το υποτιθέμενο μίσος που τρέφεται εναντίον του, για να καλύψετε τις πομπές σας. Και σας ξαναλέω πως ο κ. Μπέζας ίσως να το αποδείξει η ιστορία, πως ήταν ο μόνος πολιτικός στον νομό που επιχείρησε να τον βγάλει από τον λήθαργο του και από τελευταίο στην Ευρώπη να τον φθάσει να είναι μέσα στους πρώτους σε προγράμματα και ανάπτυξη γιατί αλλιώς ακόμη στις αξίνες και στους χωματόδρομους θα ήμασταν.

Όσο για εσάς κύριοι – κύριοι δίγλωσσοι και οσφυοκάμπτες προσέξτε μην αντιστραφούν οι όροι και βρεθείτε εσείς στην σημερινή του θέση και τότε «κλάψε Χαράλαμπε», πράγμα που άρχισε να γίνεται ήδη και φθάσετε στο σημείο να ζητήσετε την βοήθεια του αλλά και «άφεση αμαρτιών».

Τώρα το κατά πόσο ο ίδιος ευθύνεται ,για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: ότι υπήρξε μαλθακός μαζί σας, ίσως από αγάπη, ανθρώπινη σχέση ή ιδιοτέλεια, όχι όμως γιατί υπήρξε βλάκας. Αυτό δεν μπορεί να του το χρεώσει κανείς.

Έξυπνος ήταν, είναι και θα παραμείνει. Αν γίνει και ανθρώπινος, με την προϋπόθεση να κάνει το συντομότερο την αυτοκριτική του αυστηρά, τότε αλίμονό σας.

Θα επανέλθουμε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ" - Ο Σουλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου