Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας επιστρέφει στην λίμνη των Ιωαννίνων

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας επιστρέφει στην λίμνη των Ιωαννίνων

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ενδέχεται να επιστρέψει ξανά φέτος στην Παμβώτιδα και να διεξαχθεί σε αυτήν, μετά το πρόσφατο τραγικό συμβάν με την απώλεια του Κερκυραίου κωπηλάτη στον Σχινιά.

Αυτή είναι η πρόθεση της ΕΚΟΦΝΣ και αν υλοποιηθεί, θα είναι η πρώτη φορά από το 2005 που θα φιλοξενηθούν στα Γιάννινα οι αγώνες της σημαντικότερης αθλητικής διοργάνωσης της Ελληνικής Κωπηλασίας.

Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι ο υγρός στίβος του ΕΑΝΚΙ που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από καλάμια, αποκατασταθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα στην πρότερη κατάστασή του.

Την πρόθεσή της να επαναφέρει φέτος στην Παμβώτιδα τους τελικούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος γνωστοποίησε η Ομοσπονδία Κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων με πρόσφατο έγγραφό της, στο οποίο όμως ζητά άμεση ενημέρωση για το πότε θα είναι έτοιμος ο στίβος, ώστε να προγραμματίσει το γρηγορότερο δυνατό τις αθλητικές της υποχρεώσεις.

Εξάλλου, σε περίπτωση έγκαιρης επισκευής του κωπηλατικού στίβου, θα εγκατασταθεί στα Γιάννινα από τα μέσα Μαΐου περίπου και για τρεις μήνες και η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, προκειμένου να κάνει στη λίμνη τις προπονήσεις της.Την λύση στο πρόβλημα επισκευής του στίβου, μέσω της εξασφάλισης των αναγκαίων πιστώσεων έχει ήδη αναζητήσει ο Ν.Ο.Ι., απευθύνοντας σχετικό έγγραφο προς την Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Ιωαννίνων, καθώς από την πλευρά της Νομαρχίας έγινε λόγος για αδυναμία οικονομικής συνδρομής, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ. Σωτήρης Στάμος ενημέρωσε το δήμαρχο Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ένωσης Νίκο Γκόντα για το θέμα και εξασφάλισε την υπόσχεσή του ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή για την επίλυση του προβλήματος.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Στάμος: «γνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων αλλά και για την αθλητική προβολή της πόλης και της λίμνης μας, έχω την βεβαιότητα ότι ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει λύση στο πρόβλημα επισκευής του κωπηλατικού στίβου. Γεγονός που θα φέρει στα Γιάννινα το επόμενο διάστημα εκατοντάδες αθλητές και παράγοντες της Κωπηλασίας απ’ όλη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου