Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μπλόκαραν πλοία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Μπλόκαραν πλοία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να γίνουν είκοσι δύο ναυτολογήσεις ενώ αναμένονται και άλλες

limani_hgoumenitsaΣε μπλοκάρισμα του πλοίου «Polaris» της εταιρείας «Wave Lord» του Γ. Βεντούρη, προχώρησαν προχθές το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ το ίδιο συνέβη χθες με το πλοίο «Sea Trade» της ίδιας εταιρείας.

Η εταιρεία, όπως υποστηρίζουν, καταστρατηγεί το οργανόγραμμα σύνθεσης του πληρώματος και χρωστά δεδουλευμένα.
Οι διαμαρτυρόμενοι, απαίτησαν την άμεση επάνδρωση των κενών θέσεων, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και κάποιων άλλων ανοικτών ζητημάτων, ενώ όπως υποστηρίζουν, ο αγώνας στρέφεται κατά της λεγόμενης μαύρης εργασίας και έχει ως στόχο την κάλυψη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,

Το θέμα θεωρείται μείζον, αφού το πλοίο φέρεται να πραγματοποιεί τα ταξίδια του με ελλιπή σύνθεση, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια, αλλά και με την κατάλληλη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα

Αργά το βράδυ της Τρίτης και ως αποτέλεσμα της ακινητοποίησης στην οποία προχώρησαν τα ναυτεργατικά σωματεία στο πλοίο «Polaris», η εταιρία ναυτολόγησε τρεις ναυτεργάτες στο πλοίο, δεσμεύτηκε για πλήρη εφαρμογή της οργανικής σύνθεσης και συμφώνησε με τη ναυτολόγηση δέκα ακόμη ναυτεργατών, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Επίσης, έπειτα από το μπλοκάρισμα στο «SEA TRADE» το απόγευμα της Τετάρτης, στο οποίο σύμφωνα με τα σωματεία και τους εργαζομένους σε αυτό, παραβιάζεται πλήρως η οργανική σύνθεση καθώς είναι και ελλιπής, αλλά και 28 ναυτεργάτες είναι χαμηλόμισθοι και ανασφάλιστοι, έγιναν 19 ναυτολογήσεις στο πλοίο και αναμένονται άλλες εννιά ώστε να συμπληρωθούν τα κενά στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΜΕΝ (μηχανικών) κ. Θανάση Βαγγελάκη, οι συνδικαλιστές θα μείνουν στο λιμάνι μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα, να καλυφθούν τα κενά, ενώ θα προχωρήσει και ο έλεγχος των μισθολογικών καταστάσεων των εργαζομένων στα δύο πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου