Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Σάλος στα Τίρανα από τις δηλώσεις Ξέρα για την καλλιέργεια χασίς στους Λαζαράτες

Σάλος στα Τίρανα από τις δηλώσεις Ξέρα για την καλλιέργεια χασίς στους Λαζαράτες

Με πρωτοσέλιδα αναφέρονται οι αλβανικές εφημερίδες στις δηλώσεις του υπουργού του Μπερίσα κ. Σ.Ξέρα στην εφημερίδα «Εθνος» αναφορικά με την καλλιέργεια χασίς και διακίνηση ναρκωτικών σε κάποιες περιοχές όπως είναι το χωριό Λαζαράτες, 25 χλμ. από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Η «Gazeta Shqiptare» στο πρωτοσέλιδο γράφει :
Ο υπουργός του Μπερίσα – η μαφία του χασίς εμποδίζει τις βίζες.

Η «Shqip» γράφει :
Σπύρος Ξέρας – η εγκληματικότητα έφτασε το κατακόρυφο τα δυο τελευταία χρόνια.

‘Ένας αλβανός υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα, σημειώνει η Γκαζέτα Σκιπτάρε, δέχεται ότι η κατάσταση στον αλβανικό νότο ως προς την καλλιέργεια του χασίς έχει φτάσει στο απροχώρητο και εμποδίζει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δήλωση έγινε πριν από πέντε μέρες από τον υπουργό Εργασίας Σπύρο Ξέρα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσια».

Η εφημερίδα επίσης μεταφέρει τις δηλώσεις που ο υπουργός Εργασίας Ξέρας έκανε στην εφημερίδα «Εθνος» πως » Κατά τα δυο τελευταία χρόνια η μαφία δρα ανεξέλεγκτη και δεν υπολογίζει νόμους.

Η εγκληματικότητα έχει φτάσει το αποκορύφωμα και μαζί με την καλλιέργεια του χασίς και τη μεταφορά κάθε είδους ναρκωτικής ουσίας, θεωρούνται τεράστια εμπόδια για την ένταξη της Αλβανίας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε πριν από λίγο και ο τηλεοπτικός σταθμός «Vizion plus» σχολιάζοντας πως στις δηλώσεις Ξέρα που θεωρεί το Λαζαράτι ως η Κολομβία των ναρκωτικών, απάντησε ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας κ. Μπούργκαϊ ο οποίος δήλωσε πως » ακόμα υπάρχουν περιοχές καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών , υπήρξαν περιοχές όπου η αστυνομία δεν μπορούσε να μπει, δεν θα έχει στο μέλλον όμως καμία τέτοια περιοχή» .

Επίσης ο κ. Μπούργκαϊ ως προς το χαρακτηρισμό «Κολομβία» είπε πως «ούτε καν γίνεται συζήτηση για κάτι τέτοιο, εμείς θα πάρουμε μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανένα φυτό ινδικής κάνναβης στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου