Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το θεατρικό έργο «Το Άνθος του κάκτου» με τον Κώστα Βουτσά, στα Γιάννενα

Το θεατρικό έργο «Το Άνθος του κάκτου» με τον Κώστα Βουτσά, στα Γιάννενα

Το έργο των Μπαριγιέ και Γκρεντύ «Το Άνθος του κάκτου» παρουσιάζεται στην Αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 9.30 μ.μ.

Η κλασική αυτή κωμωδία παρουσιάζεται σε ελεύθερη διασκευή της ίδιας.
Το έργο έχει παιχτεί ανά τον κόσμο, σε διαφορετικές εκδοχές, πάντα με μεγάλη επιτυχία.
Στην Ελλάδα έχει ανέβει από την Κα Κατερίνα, την Έλλη Λαμπέτη και την Μιμή Ντενίση. Στο Broadway έφτασε τις 1370 παραστάσεις με την Λωρήν Μπακώλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στον κινηματογράφο έχει γίνει ταινία με την Ίγκριντ Μπέργκμαν στο ρόλο της στριμμένης ιδιαιτέρας, τον Γουώτερ Ματάου στο ρόλο του γιατρού και τη Γκόλντι Χων στο ρόλο της Τόνι, η οποία και βραβεύτηκε με Οσκαρ για την ερμηνεία της.

Ο Κώστας Βουτσάς, σ’ έναν από τους βασικούς ρόλους, επανέρχεται στην πρόζα και συνεργάζεται πρώτη φορά με την Μιμή Ντενίση και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, στο ρόλο του γιατρού, για πρώτη φορά σε ρόλο με πολύ χιούμορ.
Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Μιμής Ντενίση, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Φωτεινής Δήμου, οι φωτισμοί του Αντρέα Μπέλλη και βοηθός σκηνοθέτη ο Χρήστος Καρχαδάκης.
Πρωταγωνιστούν, επίσης, η Τζένη Διαγούπη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Γιάννης Πολιτάκης, η Αθηνά Οικονομάκου και η Γιολάντα Μπαλαούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου