Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πως θα δώσετε θετική ενέργεια στο χώρο εργασία σας

Πως θα δώσετε θετική ενέργεια
στο χώρο εργασία σας


Δείτε πως θα δώσετε θετική ενέργεια στο γραφείο ή το κατάστημα σας, εφαρμόζοντας μερικές απλές τεχνικές Feng Shui σύμφωνα με τους ειδικούς.
Γράφει ο Βασίλης Δ. Παππάς*

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, που μπορεί όμως να επηρεάσει θετικά την αποδοτικότητα της επιχείρησης σας!
Θα μιλήσουμε για την “θετική ενέργεια” στον χώρο εργασίας σας.

Θα δούμε μέσα από ένα άρθρο του capital.gr (website με οικονομικά νέα) πως θα εφαρμόσετε μερικές έξυπνες τεχνικές Φενγκ Σούι προκειμένου να έχετε έναν ευχάριστο χώρο εργασίας.

Καταρχήν να πούμε ότι Φένγκ Σούι είναι η αρχαία Κινέζικη τεχνική για την εξασφάλιση της ομαλής ροής της θετικής ενέργειας στο χώρο σας.
Η θεωρία του Φενγκ Σούι μας λέει ότι η θετική ενέργεια θα πρέπει να περιφέρεται στο σπίτι σας, το μαγαζί ή το γραφείο σας σαν να ήταν ένα απαλό αεράκι.
Όταν όμως “μπλοκάρεται”, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα, τόσο εσείς όσο και οι πελάτες σας.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε πώς να εκμεταλλευτείτε την ενέργεια αυτή χωρίς να την μπλοκάρετε, σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών.
Πάμε να δούμε τι μας λέει το ενδιαφέρον και συνάμα διασκεδαστικό άρθρο του capital.gr.

Από το Capital.gr: Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που επιτάσσει το φενγκ σούι, τις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να ακολουθήσουμε, για να αποφύγουμε την αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον.
Τέτοια αρνητική ενέργεια έχουμε όταν κατοικούμε ή δουλεύουμε κοντά σε υποσταθμούς ρεύματος ή σε κεραίες εκπομπής, αλλά αυτό βέβαια, δεν χρειάζεται να μας το πει το Φενγκ Σούι!

Τι προτείνει λοιπόν, η κινεζική τεχνική για τον επαγγελματικό μας χώρο;
Κατ’ αρχήν ο εργασιακός μας χώρος πρέπει να είναι πολύ φωτεινός και ευρύχωρος, ενώ καλό είναι να μην τον γεμίζουμε με πολλά έπιπλα.
Κατάλληλο χρώμα είναι το λευκό, ενώ τα σκούρα χρώματα και οι γωνίες και οι εσοχές πρέπει να φωτίζονται δυνατά.
Η ενδεδειγμένη θέση για την τοποθέτηση του προσωπικού γραφείου είναι να βλέπει προς την πόρτα, ώστε να βλέπουμε ποιος μπαίνει και να μην δεχόμαστε πισώπλατη αρνητική ενέργεια.

Ποτέ δεν πρέπει να καθόμαστε με την πλάτη προς την πόρτα, ακόμη και όταν είμαστε σε αίθουσα συσκέψεων και συμμετέχουμε σε συνεδρίαση με συνεργάτες.
Επίσης, δεν πρέπει να καθόμαστε πίσω από την πόρτα, ενώ πρέπει να φροντίζουμε ώστε αυτή να ανοίγει προς το σημείο όπου θέλουμε να κατευθυνθούμε.
Δεν πρέπει να καθόμαστε με την πλάτη ούτε και προς το παράθυρο, εκτός αν αυτό βλέπει σε τοίχο.

Οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω, ενώ αν ανοίγουν προς τα μέσα καλό είναι να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι τους.
Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο στο χώρο της εργασίας είναι η ακαταστασία.
Σε ένα χώρο που επικρατεί χάος η αρνητική ενέργεια είναι στο φουλ, καθώς η αταξία σκοτώνει τη θετική ενέργεια.
Γι’ αυτό, καλό είναι, ακόμη και μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, να τακτοποιούμε τα χαρτιά και τους φακέλους μας και να μην αφήνουμε το χώρο ακατάστατο, γιατί αυτό δεν επιτρέπει στη θετική ενέργεια να πλημμυρίσει το χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να φυλάμε τα άχρηστα αντικείμενα στο γραφείο μας.
Συχνά κρατάμε αρκετά πράγματα που έχουμε χρησιμοποιήσει, μήπως και τα χρειαστούμε ξανά.
Όμως, καλύτερα είναι να τα ξεφορτωνόμαστε και να μην τα αφήνουμε να συσσωρεύονται, γιατί και με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η ροή της θετικής ενέργειας.

Και βέβαια, καλό είναι να αδειάζονται συχνά τα σταχτοδοχεία και οι κάδοι των απορριμμάτων.

Τι είναι καλό να τοποθετούμε στο γραφείο;
Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγουμε τα αιχμηρά αντικείμενα, γιατί προσβάλλουν το χώρο.

Νερό. Τα σιντριβάνια, τα ενυδρεία, αλλά ακόμη και ένας πίνακας που απεικονίζει θάλασσα, ποτάμια, καταρράκτες ή λίμνες.
Οι υπολογιστές πρέπει να τοποθετούνται στη βορειοδυτική γωνία και τα καλώδια τους να είναι τακτοποιημένα. Το φαξ και το φωτοτυπικό μηχάνημα καλό είναι να βρίσκεται σε ιδιαίτερο χώρο ή τουλάχιστον μακριά από τα γραφεία.

Η ταμειακή μηχανή είναι καλύτερα να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά.
Αν τοποθετήσουμε και έναν καθρέφτη δίπλα της, βοηθάμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας (αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο λόγω κρίσης, ας δοκιμάσουμε αυτό).

Τα λουλούδια και τα φυτά, ακόμη κι όταν είναι μεταξωτά, μπορούν να συμβάλουν στη θετική ενέργεια του χώρου, αλλά δεν πρέπει ποτέ να διαλέγουμε αποξηραμένα, καθώς κάθε τι νεκρό φέρνει αρνητική ενέργεια, όπως ας πούμε και τα βαλσαμωμένα ζώα.

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, θα βοηθήσουν να δώσετε θετική αύρα στον επαγγελματικό σας χώρο.
Να θυμάστε ότι για να έχουν όλα τα παραπάνω αποτέλεσμα, θα πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Η πηγή του άρθρου από όπου αντλήθηκαν οι παραπάνω πληροφορίες είναι: capital.gr

* Ο Βασίλης Δ. Παππάς είναι ιδιοκτήτης του γραφείου Επιχειρηματικών Συμβουλών & Αναπτυξιακών Μελετών “Επιχειρείν” στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας.

Περισσότερα άρθρα και αναλύσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.epixeirein.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου