Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΛΑΘΟΣ κ. ΜΠΕΖΑ

ΛΑΘΟΣ κ. ΜΠΕΖΑ

ΔΕΝ έχουμε πρόθεση ν' αναμει­χθούμε στην αντιπαράθεση του πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας και υφυπουρ­γού Οικονομικών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Αντώνη Μπέζα με εφημε­ρίδες της Ηγουμενίτσας, ούτε θα μπούμε, από αυτή τη στήλη, στην ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή η σύ­ζυγος του πρώην βουλευτή μετατά­χθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στον Οργανισμό Λιμέ-νος Ηγουμενίτσας και αν είχε πριν μεταταχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς στο Υπουργείο Οι­κονομικών και πάει λέγοντας.

ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ διότι μας έκανε εντύπωση που ο κ. Μπέζας, ενώ στο παρελθόν ως βουλευτής και υφυ­πουργός είχε υποστεί απείρως σκλη­ρότερη κριτική για πολλά θέματα και την είχε αντέξει, τώρα προσφεύγει με αγωγές στη Δικαιοσύνη!

Θ' αρκούσε μία απάντηση, μια εξήγηση και οι πο­λίτες θ' αντιλαμβάνονταν τι συνέβη, όσο κι αν η κριτική περιείχε ενδεχο­μένως πολύ σκληρές εκφράσεις και τα δημοσιεύματα εν γένει τον αδικού­σαν.

ΑΚΟΜΗ μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε τούτη η αποστροφή τους στις δηλώσεις που έκανε:
«Ότι η δραστηριότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της συγκεκριμένης εταιρείας (Σημ.: Αναστασίου και ΣΙΑ), υπο­βαθμίζει το επίπεδο της δημοσιογραφίας στο Νομό Θεσπρωτίας, συνιστά τροχοπέδη στην πορεία της Θεσπρωτίας προς το μέλλον κι αποτελεί ανοιχτή πληγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος σε τοπικό επί­πεδο....»!!!

ΑΣ μας επιτρέψει(!) ο κ. Μπέζας, να πούμε ότι ποτέ κανενός είδους δημοσιογραφία δε συνιστά τροχοπέδη στην πορεία ενός τόπου προς το μέλλον.
Αντίθετα, όσο κακή κι αν είναι (ποιος το κρίνει αυτό; Οι επικρινόμενοι;) συμβάλλει θετικά στην πορεία προς το μέλλον και καμία δημοσιογραφία δεν απο­τελεί... ανοικτή πληγή στη λειτουργία του πο­λιτικού συστήματος, ούτε σε γενικό, ούτε σε τοπικό επίπεδο, όπως διατείνεται ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, ο οποίος σε τε­λική ανάλυση εκρίθη και από τους πολίτες.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, γνωρίζουμε όλοι και ο κ. Μπέ­ζας, υποθέτουμε, ότι συχνά οι δραστηριότη­τες πολιτικών υποβαθμίζουν το επίπεδο της πολιτικής και οι δημοσιογράφοι απλώς τις περιγράφουν, όπως και δραστηριότητες πολιτικών συνιστούν τροχοπέδη στην πορεία προς το μέλλον, αλλά και ανοιχτή πληγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Αυτά είναι γνωστά τοις πάσι και δεν απαιτείται ευ­ρύτερη ανάλυση.
Άλλωστε, πολιτικοί έχουν καταστρέψει τη χώρα κι όχι δημοσιογρά­φοι...


Ο κ. Αντώνης Μπέζας πιστεύουμε ότι είναι ευφυής άνθρωπος, τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς βεβαίως ιδιαίτερες σχέσεις, τον εκτιμούμε και γι' αυτό θα πούμε ευθαρσώς ότι αδικεί τον εαυτό του, ότι η οργή του και το πείσμα τον οδηγούν σε λάθος δρόμο.
Δε θα εξετάσουμε αν έχει δίκιο ή άδικο, αν η κριτική που υφίσταται είναι κακοπροαίρετη (κι αυτό πάλι ποιος το κρίνει;) ή όχι.

ΑΣ αναλογιστεί μόνο τούτο:
Δεν είναι τυχαίο που σπουδαίοι πολιτικοί άνδρες ουδέποτε έκαναν μήνυση ή ακόμη χειρότερα αγωγές, όσο κι αν υβρίστηκαν, συκοφαντήθηκαν και αδικήθηκαν.

Και τέλος, πιστεύει ότι οποια­δήποτε δικαστική απόφαση, οποιαδήποτε αποζημίωση θα αποκαταστήσει την τιμή και υπόληψη, αν έχουν θιγεί;

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Η ΓΝΩΜΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΕΡΕΥΝΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου