Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο κύκλος... του καλού σεξ!

Ο κύκλος... του καλού σεξ!

Όχι, δεν έχει να κάνει με αυτό που λένε «κρύο, καιρός για δύο».
Οι επιστήμονες σου εξηγούν πώς η περίοδός σου επηρεάζει τη σεξουαλική σου διάθεση.
Μάθε, λοιπόν, τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου -από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία- και κέρδισε καλύτερο σεξ κάθε μέρα!


1η μέρα
Πάρ' το πάνω σου
Την πρώτη μέρα της περιόδου σου νιώθεις μια ανεξήγητη εξωστρέφεια. Υπεύθυνες είναι οι ορμόνες που σε ανεβάζουν: ωκυτοκίνη, τεστοστερόνη και οιστρογόνα βρίσκονται σε ανοδική πορεία, όπως άλλωστε και η λίμπιντό σου και είναι κρίμα να πάνε χαμένες, επειδή νιώθεις άβολα. Πριν από κάθε κίνηση, κάνε ντους και άπλωσε μια πετσέτα στο κρεβάτι.

2η μέρα
Κάνε του αίσθηση
Η καλή σου διάθεση οφείλεται στα οιστρογόνα και την τεστοστερόνη σου, που εξακολουθούν να αυξάνονται. Τα οιστρογόνα ενεργοποιούν και τις πέντε αισθήσεις σου, κάνοντας τα φιλιά πιο έντονα και εκείνον τρελαμένο με την εμφάνισή σου. Έτσι το σεξ γίνεται εμπειρία που βιώνεται με το σώμα και με το πνεύμα σου. Οδήγησε την κατάσταση σε οριακά πλαίσια, παίζοντας στο κρεβάτι παιχνίδια που αποκλείουν κάθε φορά μια αίσθηση (άλλοτε την ακοή, άλλοτε την όραση κ.ά.), με αποτέλεσμα να εντείνουν τη λειτουργία των υπόλοιπων τεσσάρων.

3η μέρα
Φρόντισέ τον
«Η περαιτέρω αύξηση της τεστοστερόνης σου ενισχύει την πίστη στο δέσιμό σας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεσαι πιο ανεκτική στις ενοχλητικές του συνήθειες», λέει η Lichterman. Εντάξει, μπορεί το ροχαλητό του να μη σου ακούγεται σαν τιτίβισμα, αλλά τουλάχιστον δεν θα σε κάνει να αλλάζεις και κρεβάτι. Δείξε την τρυφερότητά σου, προσφέροντάς του ένα μασάζ στην πλάτη και να είσαι σίγουρη ότι θα σ' το ανταποδώσει.

4η μέρα
Ξεπέρασε τα όρια
Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου κάνει υπερωρίες και η απειροελάχιστη αύξηση των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης σου σε σπρώχνει να σκεφτείς με αυτό. Θα έχεις πολλή φαντασία αν κληθείς να συμμετάσχεις σε brainstorming ή να πάρεις αποφάσεις. Αντί όμως να περιμένεις μέχρι τη στιγμή αυτή, βάλε τη φαντασία στο κρεβάτι σου.

5η μέρα
Θάρρος ή αλήθεια;
Μπορεί χθες να δούλευε κυρίως το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου (βλ. δημιουργικότητα και έντονη -σεξουαλική- φαντασία), αλλά σήμερα τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη κλείνουν το διακόπτη και ενεργοποιούν το αριστερό ημισφαίριο που αναλύει τα πάντα. Από την άλλη, η αύξηση της τεστοστερόνης σε κάνει πιο ανταγωνιστική και είναι από τις λίγες φορές που τολμάς να τα παίξεις όλα για όλα. Εκμεταλλεύσου το και προκάλεσέ τον σε παιχνίδια τύπου strip poker. Αν χάσεις, θα έχεις κερδίσει τουλάχιστον έξτρα μπόνους στη λίμπιντο.

6η μέρα
Βρείτε τα στα λόγια
Λογικά τώρα θα νιώθεις ήρεμη, συγκροτημένη και με υπερβολικά καθαρή σκέψη. «Τα οιστρογόνα σου έχουν αυξηθεί και σε κάνουν πιο κοινωνική και εύγλωττη», επισημαίνει ο Jed Diamond, Ph.D., συγγραφέας του The Irritable Male Syndrome. Προφανώς είναι η στιγμή που ψάχνεις εδώ και καιρό: Εκμυστηρεύσου του όσα νιώθεις για εκείνον και δες τον να παρασύρεται.

7η μέρα
Πάρε πρωινό
Εξακολουθείς να λες πολλά και θες να κάνεις ακόμη περισσότερα. Ο βασικός ένοχος είναι τα οιστρογόνα σου, τα οποία συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους με αποτέλεσμα να εκτοξεύουν στα ύψη την ενέργειά σου. Μην αφήσεις λοιπόν ανεκμετάλλευτα τα επίσης αυξημένα επίπεδα της τεστοστερόνης του στη διάρκεια του πρωινού ξυπνήματος. Τρύπωσε στο μπάνιο την ώρα που κάνει ντους και δείξε του πώς... καθαρίζουν οι γυναίκες.

8η μέρα
Κάλυψε τα κενά (γρήγορα)
Οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν -χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος- να τελειώσει η περίοδός τους για να κάνουν ξανά σεξ. Κέρδισε το χαμένο χρόνο, αιφνιδιάζοντάς τον στην πιο άκυρη στιγμή, βλ. στο πάρτι κάποιου φίλου ή στο δρόμο για το σινεμά.

9η-14η μέρα
Κάνε focus σε εκείνον
Για έξι μέρες τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη σου φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδό τους. Τι σημαίνει αυτό; Γίνεσαι πιο εξωστρεφής, φλερτάρεις ασύστολα και είσαι ανοικτή σε όλα. "Τρυπώνοντας" στο μυαλό σου, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στη μεσοπερίοδο έχεις 160% περισσότερες πιθανότητες να φαντασιωθείς κάποιον άλλον άντρα, ενώ παράλληλα τολμάς και κάνεις εσύ το πρώτο βήμα στο κρεβάτι. Κάνε το με τον άντρα σου!

15η-16η μέρα
Δείξε τις προθέσεις σου
Καλώς τα δέχτηκες. Τα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου σού κάνουν μια πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη. Η νοραδρεναλίνη σου αυξάνεται, ενώ η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα που πέφτουν σε κάνουν (ελαφρώς) σπαστική και ζηλιάρα. Τα αίτια είναι βιολογικά: από τη 12η μέχρι την 21η μέρα του κύκλου σου είσαι ο ιδανικός κριτής για reality, που σημαίνει ότι ακόμη και να σε σταυρώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να σου αποσπάσουν κολακευτικό σχόλιο για γυναίκα. Όσο για την εξελικτική θεωρία, υποστηρίζει ότι «στις γόνιμες μέρες σου γίνεσαι πιο ανταγωνιστική με το σκεπτικό ότι κριτικάροντας τις υπόλοιπες, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις εσύ τον άντρα». Με αυτά τα λόγια εξηγεί τη συμπεριφορά σου η Maryanne Fisher, Ph.D., καθηγήτρια ψυχολογίας στο Saint Mary's University στο Χάλιφαξ (Νέα Σκωτία) και η αντιπρόταση είναι να παίξεις μαζί του με ανοιχτά χαρτιά. Βάλε ερωτική μουσική και αποπλάνησέ τον με ένα μπουκάλι κρασί.

17η μέρα
Κάνε σόλο καριέρα
Ο μόνος τρόπος να απαντήσεις στα αντικανονικά χτυπήματα που δέχεσαι (καθώς τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη σου πέφτουν, ενώ παράλληλα η προγεστερόνη αυξάνεται), είναι να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Το καλύτερο λοιπόν είναι να επιδοθείς σε ατομικό παιχνίδι με μόνο θεατή εκείνον. Μην ξεχνάς ότι η παρουσία του έχει τη δύναμη να σε ερεθίζει περισσότερο και από το άγγιγμά του.

18η μέρα
Διακωμώδησέ το
Στο σώμα σου χτυπάει κόκκινος συναγερμός: Η τεστοστερόνη αρχίζει την ανοδική πορεία της, όμως η αύξηση της προγεστερόνης διατηρεί τη διάθεσή σου περισσότερο τρυφερή και λιγότερο σέξι. Πρότεινέ του να έρθει από το σπίτι για μια βραδιά home cinema και ακόμη και αν του πεις ότι θα δείτε θρίλερ, εξασφάλισε για το τέλος μία ρομαντική κομεντί. Οι έρευνες συγκλίνουν στο ότι οι αγαπημένες ταινίες των γυναικών ανεβάζουν τα επίπεδα ωκυτοκίνης (της γνωστής και ως «ορμόνη της αγκαλιάς») σε άντρες και γυναίκες.

19η-20η μέρα
Πάρε ρεπό
Αυτές τις μέρες η ανάγκη να αράξεις και να βρεις την ηρεμία σου είναι μάλλον πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, διότι τα επίπεδα προγεστερόνης σου ανεβαίνουν, ενώ παράλληλα σπρώχνουν την κοινωνικότητά σου στην κατηφόρα. Φέρσου λοιπόν σαν «των φρονίμων τα παιδιά» και ικανοποίησε τις σεξουαλικές ορμές σου τις προηγούμενες μέρες. Έτσι είναι δικαιολογημένη μια μέρα off στο κρεβάτι.

21η μέρα
Χόρεψέ τον... στο ταψί
Είσαι στη φάση που θα ήθελες να μεταφέρεις το κρεβάτι σου στην κουζίνα, καθώς οι δραστηριότητές σου περιορίζονται στο να ανοιγοκλείνεις πρώτα την πόρτα του ψυγείου και έπειτα το στόμα σου. Η προγεστερόνη έχει εκτοξεύσει στα ύψη την όρεξή σου και λιγουρεύεσαι διαρκώς ψητά, αλμυρά και λιπαρά φαγητά, όπως επίσης και υδατάνθρακες. Η εξήγηση είναι απλή: Οι ορμόνες σου φροντίζουν ώστε το σώμα σου να είναι προετοιμασμένο να δεχτεί «επισκέπτες» στη διάρκεια της ωορρηξίας και να μπορεί και να τους φιλοξενήσει. Επομένως είναι μάταιο να προσπαθείς να ελέγξεις τη λαιμαργία προς το τέλος του κύκλου σου. Αντίθετα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ρομαντικό δείπνο με το αγαπημένο σου μενού. Προσκάλεσέ τον σπίτι σου και κέρασε το επιδόρπιο στο κρεβάτι.

22η μέρα
Κουνήσου από τη θέση σου
Σήμερα θα καταλάβεις ότι και οι οργασμοί... κόποις κτώνται. Λόγω του ότι η προγεστερόνη σου έχει στήσει μπλόκο στους υποδοχείς τεστοστερόνης, η κορύφωση φαίνεται αδύνατη. Για να τα καταφέρεις πρέπει να αφοπλίσεις το σαμποτέρ με το πιο δυνατό όπλο σου: το σημείο G. Προς αναζήτηση λοιπόν!

23η-24η μέρα
Βρες τη διάθεση
Θα έκανες τα πάντα για να αποφύγεις την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σου λίγες μέρες πριν την περίοδο. Τα μειωμένα επίπεδα προγεστερόνης και οιστρογόνων (23η - 28η μέρα του κύκλου) σε κάνουν άλλοτε υστερική και άλλοτε μυγιάγγιχτη. Αν είσαι από τις τυχερές που δεν φρίττουν κοιτάζοντας το σώμα τους στον καθρέπτη, η λύση είναι απλή: Φόρεσε τα πιο σέξι εσώρουχά σου και προσκάλεσέ τον σε privé live show. Όσο για σένα που κομπλάρεις στη θέα του γυμνού κορμιού σου, μπορείς να χαλαρώσεις γιατί οι επιστήμονες του Center for Behavioral Neuroscience σού έχουν καλά νέα: Στη διάρκεια του σεξ οι άντρες επικεντρώνονται περισσότερο στο πρόσωπο και λιγότερο στο σώμα σου.Επομένως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προσέξει τα δύο επιπλέον κιλά που βλέπεις στη ζυγαριά σου και -μην τρελαίνεσαι!- οφείλονται εξολοκλήρου σε κατακράτηση υγρών.

25η μέρα
Δέξου την πρόκληση
Η διάθεσή σου έχει κάνει στροφή 180ο και στο τιμόνι βρίσκεται πλέον το πειραχτήρι που κρύβεις μέσα σου. Ένας από τους λόγους είναι ότι το ενδομήτριό σου αρχίζει να... παχαίνει, προκαλώντας μεγαλύτερη ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων σου, πράγμα που αυξάνει τη λίμπιντό σου. Όμως, ενώ ο οργασμός σου προδιαγράφεται εκρηκτικός, η μείωση στα οιστρογόνα και την τεστοστερόουνη σου τον κάνουν πιο δύσκολο. Εκτός αυτού, τη δεδομένη στιγμή είσαι πολύ επιρρεπής σε όσα συμβαίνουν γύρω σου και έχεις την τάση να αποσυντονίζεσαι με το παραμικρό. Για να το αποφύγεις, φτιάξε sexy mood και προσπάθησε να μείνεις... εντός!

26η-28η μέρα
Μπες σε νέες περιπέτειες
Το στήθος σου είναι φανερά μεγαλύτερο, ενώ το ενδομήτριό σου γίνεται όλο και πιο παχύ, προκαλώντας ερεθισμό στις νευρικές απολήξεις εκεί κάτω και αυξάνοντας κατακόρυφα τη λίμπιντό σου. Αν μάλιστα συνυπολογίσεις ότι η δημιουργικότητά σου βρίσκεται στο peak της, είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσεις νέες ερωτογενείς ζώνες στο σώμα σου. Προκάλεσε, λοιπόν, το σύντροφό σου σε παιχνίδια με παράξενα αγγίγματα και μετά από λίγο παραδόσου άνευ όρων στα χέρια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου